Zijn nespresso en dolce gusto compatibel?

Nespresso capsules zijn niet compatibel met Dolce Gusto. En u kunt Nespresso niet in Dolce Gusto gebruiken. Beide merken behoren tot het bedrijf Nestlé, en dit is de belangrijkste bron van verwarring die gebruikers doet geloven dat Nespresso-capsules compatibel zijn met Dolce Gusto. Helaas zijn Nespresso-capsules niet bedoeld om in de Dolce Gusto-machine te worden gebruikt en vice versa.

Dit komt omdat de Nespresso capsules over het algemeen kleiner zijn, terwijl de Dolce Gusto capsule een grotere rand heeft die bijna een kom nabootst. De dolce gusto machine wordt niet geleverd met een melkopschuimer, zoals de meeste Nespresso modellen. In plaats van een melkopschuimer, gebruikt Dolce Gusto melkcapsules om de gewenste melktextuur te creëren. Om melkdranken te maken, moet u eerst een kopje koffie zetten met een koffiecapsule en vervolgens een andere melkcapsule direct in de koffie doen.

Koffiezetapparaten die zijn ontworpen voor gebruik met Nespresso of Dolce Gusto pods kunnen ook compatibele pods gebruiken. Deze zijn vaak goedkoper dan pods van het merk Nespresso of Dolce Gusto, en vele zijn overal verkrijgbaar in supermarkten en online, zodat u er niet ver voor hoeft te zoeken. U kunt nog steeds melkdranken maken als u Dolce Gusto-pods gebruikt, omdat deze melkcapsules hebben die het proces van het maken van dranken zoals lattes voor u automatiseren, hoewel u twee capsules per drank moet gebruiken. Aangezien de koffiecapsules voor Nespresso en Dolce Gusto verschillend zijn, zullen veel koffiedrinkers zich afvragen wat de beste keuze is.

Vaak worden dranken als macchiato of latte gemaakt met één Dolce Gusto machine – een eigenschap waarbij deze machine het wint van de Nespresso als u een gelegenheids koffiedrinker bent. Dolce Gusto koffie machines beginnen rond de £70 en lopen op tot ongeveer £150 – ze zijn dus niet zo prijzig als sommige Nespresso opties. Dit is te danken aan het exclusieve koffiecapsule-leessysteem van de Nespresso machine, waardoor het voor eigenaars van een Nespresso machine moeilijk is om smaakalternatieven voor hun kopje koffie te vinden naast de Nespresso compatibele pods. Binnen de twee modellen van de Nespresso koffiemachine lijn, is de Nespresso Original lijn voornamelijk voor espresso, terwijl de Vertuo lijn uitstekend geschikt is voor grotere koppen koffie.

In tegenstelling tot Nespresso heeft Dolce Gusto echter meer mogelijkheden in Europa en Azië dan in de Verenigde Staten. Nespresso koffiemachines hebben over het algemeen minder extravagante vormen, maar ze zijn slim en stijlvol, en u zult zich niet schamen om ze in uw keuken te laten zien. Dolce Gusto koffiemachines hebben gewelfde moderne lijnen, en u kunt het sober houden met wit of zwart, of het gedurfder aanpakken met kleuren. Er is een ruime keuze aan modellen die met dit systeem werken, waaronder die van Krups, Sage, Magimix en Dualit, maar ook machines van het merk Nespresso.

Herbruikbare koffiepads – ontdek of herbruikbare koffiepads voor Nespresso en Dolce Gusto machines het proberen waard zijn. Wanneer u een Nespresso Original machine gebruikt voor uw drankbehoeftes, hebt u toegang tot 19 bar druk.

dolce gusto machines

References: