Zijn dolce gusto pods hetzelfde als nespresso?

Helaas, ook al klinken ze hetzelfde en zijn ze eigendom van hetzelfde bedrijf, de eigenlijke capsulesystemen zijn zeer verschillend en niet onderling verwisselbaar. De dolce gusto machine wordt niet geleverd met een melkopschuimer, zoals de meeste Nespresso modellen. In plaats van een melkopschuimer, gebruikt Dolce Gusto melkcapsules om de gewenste melktextuur te creëren. Om melkdranken te maken, moet u eerst een kopje koffie zetten met een koffiecapsule en vervolgens een andere melkcapsule direct in de koffie zetten.

Deze vraag wordt ons vaak gesteld – vooral na Kerstmis, wanneer mensen op zoek zijn naar goedkopere capsules voor hun nieuwe koffiezetapparaat. Nespresso capsules zijn niet compatibel met Dolce Gusto. En u kunt Nespresso niet in Dolce Gusto gebruiken. Beide merken behoren tot het bedrijf Nestlé, en dit is de belangrijkste bron van verwarring die gebruikers doet geloven dat Nespresso-capsules compatibel zijn met Dolce Gusto, Wij verkopen een merk met de naam Rene dat in Dolce Gusto-machines werkt en een merk met de naam Caffesso dat in Nespresso-machines werkt. Waarom probeert u ze niet eens – u bespaart een paar euro.

Nespresso biedt meer variatie in de koffiekeuzes. Nespresso heeft ongeveer 29 koffiesmaken op elke koffiesoortenlijn. Wanneer de machine opwarmt, verandert het water in stoom, die vervolgens door de koffiepad in uw mok wordt gebrouwen. Als u op zoek bent naar lattes, cappuccino’s, mokka’s en chocolaatjes, kunt u kiezen voor de Dolce Gusto.

Terwijl het Nespresso-model gespecialiseerd is in het espresso- en koffiezetproces, zijn de Dolce Gusto-machines veelzijdiger. Bij de Dolce Gusto is de espresso echter niet van zo’n hoge kwaliteit als bij Nespresso, maar hebt u meer keuzemogelijkheden voor dranken op basis van melk. De mogelijkheid om koffie van verschillende intensiteit en van verschillende oorsprong te kiezen, is een doorslaggevende factor om voor een Nespresso te kiezen. Dolce Gusto-pods zijn mijn favoriete opties wanneer ik trek heb in een ander soort drankje dat niet duur is of wanneer ik niet naar Starbucks wil gaan.

Het komt met koffie pods die soms worden gekoppeld aan melk pods die u gebruikt om verschillende soorten koffie en dranken te maken. Ik zou Dolce Gusto pods aanraden voor diegenen die op zoek zijn naar een breed scala aan smaken en niet-koffie dranken zoals warme chocolademelk en melk in hun keuken. Breville en De’Longhi produceren de Nespresso koffiemachines die in de Verenigde Staten te koop zijn. Dolce Gusto pods zijn meestal minder duur, en ze werken op dezelfde manier als Nespresso pods, maar met een Dolce Gusto pod machine.

In deze editie van This or That zal ik een vergelijking maken tussen twee zeer populaire pod koffiemachines die vandaag op de markt zijn – Dolce Gusto vs Nespresso Pod Koffiezetapparaat. Dolce Gusto heeft een professionele druk van 15 bar die water door de koffiepod perst en alle smaken en aroma’s eruit haalt. Voor liefhebbers van espresso en drip deep L kan elke Nespresso machine uw smaakpapillen bevredigen met koffie van hoge kwaliteit. Het belangrijkste voordeel van de Dolce Gusto-machines is dat ze beschikbaar zijn tegen een voordelige prijs op de markt.

References: