Zijn dolce gusto peulen allemaal even groot?

Dolce Gusto pods en machines zijn ontworpen voor wie van lange koffies houdt, soms met wel zeven verschillende formaten om uit te kiezen. U kunt ook een breder scala van warme chocolademelk capsules en andere soorten pods die compatibel zijn met dolce gusto machines voor een verscheidenheid te krijgen. De Nespresso pod heeft een unieke V-vorm die 37 mm in diameter en 30 mm in hoogte bereikt. Ondertussen zijn de Dolce Gusto capsules een stuk groter.

Ze komen in een herkenbare U-vorm met een diameter van 54mm en een hoogte van 36mm. Dolce Gusto Coffee is betaalbaarder met een behoorlijke kwaliteit standaard en komt in verschillende dranken in plaats van alleen koffie. Deze koffiecapsules bevatten gemalen koffie, en kunnen afzonderlijk worden gekocht. Vandaag de dag zijn de meeste koffiepads standaard ongeveer 61 millimeter in diameter, maar pods kunnen variëren in gewicht (of hoeveelheid koffie in elke pod).

Niet alleen dat, maar er zal ook minder troep op te ruimen zijn. Aldi 31p, dolce gusto 56p; Hoewel de twee systemen vergelijkbaar klinken en elk bedrijf ze bezit, zijn de eigenlijke capsules zeer verschillend en kunnen ze niet gemakkelijk worden verwisseld. Zijn alle Dolce Gusto-capsules even groot? De capsules van de twee merken zijn totaal verschillend van elkaar, in termen van grootte, dichtheid en materialen.

Aangezien ze allebei op pods werken, zijn de Nespresso en Dolce Gusto machines gemakkelijk te gebruiken en schoon te maken, en bieden ze u een scala aan smaaknoten en koffiemerken om uit te proberen voor uw ochtendbrouwsel. Beiden zijn ook verkrijgbaar in verschillende formaten, dus of u nu een compacte koffiehoek in uw keuken wilt maken of een machine met alle toeters en bellen, u vindt altijd wel iets passends. Lavazza Blue-pods zijn compatibel met alle Lavazza Blue-machines. Modo Mio-pods zijn compatibel met Modo Rio-machines en Mile Cafe Barista is compatibel met de Mile Café Barista-koffiemachine.

Alle koffiemachines in de Dolce Gusto-lijn maken gebruik van een 15 bar druksysteem. Hoewel het mechanisme in de modellen varieert, is de hoeveelheid druk die wordt gebruikt consistent. Ze gebruiken hoofdzakelijk een naald om het deksel van een Dolce Gusto capsule door te prikken en koffie te zetten met water onder druk. Toen de koffiepads eind jaren ’90 begin jaren 2000 werden geïntroduceerd, was er geen standaardformaat.

Fabrikanten produceerden pods in veel verschillende maten, meestal voor een specifieke koffiezetter, waardoor het voor de consument verwarrend was om compatibele pods te vinden. Vandaag zijn de meeste koffiepads standaard ongeveer 61 millimeter in diameter, maar het gewicht kan variëren van 8 tot 12 gram koffie per pod. Deze pods zijn ontworpen om te worden gebruikt in een koffiezetapparaat onder druk en produceren doorgaans in korte tijd een krachtig kopje koffie. De lichtere pods worden Soft Pods genoemd en bevatten slechts 7 of 8 gram koffie en zijn los (niet strak verpakt), waardoor het water gedurende langere tijd gemakkelijk door de pod kan stromen, wat ideaal is voor gravity-dripbrouwers.

De Bunn MCP & MCU en BevBar koffiezetapparaten zijn voorbeelden van koffiezetapparaten die onder druk worden gezet. De Cuisinart is een voorbeeld van een gravity brewer. Dolce Gusto koffiemachines beginnen rond de £70, en lopen op tot ongeveer £150 – ze zijn dus niet zo duur als sommige Nespresso opties. De meningen waren hierover verdeeld, met iets meer mensen die de smaak van de dolce gusto pod verkiezen, maar.

Een dolce gusto machine komt echter als beste uit de bus als u meer uit uw machine wilt halen in de vorm van andere dranken. Dit is deels te danken aan de reeks heerlijke smaaknoten die beschikbaar zijn met Nespresso’s eigen pods – en u kunt ook compatibele pods kopen met andere koffiemerken voor de serieuze liefhebbers van de diepe L. Met de Dolce Gusto is de espresso echter niet van zo’n hoge kwaliteit als die van Nespresso, maar hebt u meer keuzemogelijkheden voor dranken op basis van melk. De dolce gusto genio s heeft een 0,8l verwijderbaar waterreservoir voor eenvoudige reiniging, het heeft een maximale pompdruk van 15 bar en aangezien het een pod machine is, heb je de keuze uit 50 verschillende dranken om te maken.

De Gusto bevat ook een handleiding die laat zien hoe je elke drank moet maken, maar het lijkt erop dat de instructies niet precies overeenkomen.

References: