Welke machine is beter, dolce gusto of nespresso?

Als u op zoek bent naar een eenvoudige en betaalbare machine die een grote verscheidenheid aan dranken maakt met een behoorlijke kwaliteit, is dolce gusto geweldig. Maar als u op zoek bent naar iets dat kwaliteitskoffie maakt en de deur opent naar een hele wereld van ambachtelijke producenten van gourmetkoffie, zijn Nespresso-pods echt uw enige optie. De beste Dolce Gusto koffiemachines zijn doorgaans iets goedkoper dan Nespresso. Wij raden u de Dolce Gusto Genio S Plus aan.

Wat Nespresso vs. Dolce Gusto betreft, zijn beide koffiezetapparaten compact en geschikt voor één kopje. Bovendien hebben ze allebei hoogwaardige materialen, waardoor ze een duurzame aanwinst voor uw keuken en huis zijn. Het is een kwestie van persoonlijke voorkeur welke machine u uiteindelijk kiest.

Dolce Gusto pods zijn over het algemeen minder duur, en ze werken op dezelfde manier als Nespresso pods, maar dan met een Dolce Gusto pod machine. Dolce Gusto pods hebben echter meer dan pure koffiemelange of espresso. Het meest opvallende verschil is op het gebied van specialiteit. Terwijl het Nespressomodel gespecialiseerd is in het espresso- en koffiezetproces, zijn de Dolce Gusto-machines veelzijdiger.

Ze belichamen een uitgebreide diversiteit in hun klantenaanbod. De twee verschillen ook wat betreft de marktprijzen, de op de markt beschikbare modulaire assortimenten, de capsulesets en het gebruiksgemak. Nespresso biedt meer variatie in de koffiekeuzes. Nespresso heeft ongeveer 29 koffiesmaken op elke koffiesoortlijn.

dolce gusto koffie

Met Dolce Gusto kunt u perfecte koffie zetten, plus vele andere dranken. Nespresso maakt daarentegen vooral perfecte espressokoffie. Net als Nespresso worden de Dolce Gusto koffiemachines gemaakt door enkele bekende merken, zoals DeLonghi, Krups. Met een machine met een stoomarm of een bijbehorende melkopschuimer tovert u eenvoudig cappuccino’s en andere schuimige favorieten tevoorschijn.

Veel mensen denken dat Dolce Gusto en Nespresso op elkaar lijken, of zelfs hetzelfde zijn, omdat ze allebei eigendom zijn van dezelfde gigantische tycoonindustrie. Er is een ruime keuze aan modellen die dit systeem gebruiken, waaronder die van Krups, Sage, Magimix en Dualit, maar ook machines van het merk Nespresso. Wat de geschiedenis van Dolce Gusto betreft, deze is strikt verbonden met het bedrijf Nestle en het idee van de CEO om de toegankelijkheid van een koffiehuis-bij-huis uit te breiden. We hebben deze koffiemachine te koop gezien voor slechts € 70, wat een geweldige deal is voor zo’n slank model.

In tegenstelling tot de Nespresso heeft Dolce Gusto echter meer opties beschikbaar in Europa en Azië in plaats van de Verenigde Staten. Als de machine opwarmt, verandert het water in stoom, die vervolgens door de capsule in uw mok stroomt. Dolce Gusto koffiemachines beginnen in de buurt van ongeveer £ 70, en gaan tot ongeveer £ 150 – dus ze zijn niet zo prijzig als sommige Nespresso opties. Het belangrijkste verschil tussen een Nespresso en een Dolce Gusto koffiemachine is dat de eerste zich specialiseert in de productie van pure koffiemelanges, terwijl de laatste machine zich niet alleen toelegt op het koffiezetproces, maar ook kan worden gebruikt om diverse andere dranken te maken.

Zoals de naam wellicht al doet vermoeden, worden Nespresso machines voornamelijk vervaardigd voor mensen die van espresso koffie houden. Wanneer u beslist uit welke lijn u wilt kiezen en welk model u wilt, is het van essentieel belang om te overwegen wat uw koffiebehoeften zijn en wat u uit uw machine hoopt te halen. Als u weinig onderhoud nodig hebt en snel koffie wilt zetten zonder zich zorgen te hoeven maken over het opschuimen van melk, dan is de Dolce Gusto iets voor u. Bij Dolce Gusto-pods gaat het niet alleen om koffie – hoewel er natuurlijk een ruime keuze aan koffie is, waaronder een Starbucks-assortiment als u de smaak van de winkelstraat wilt proeven, maar het geld dat u anders aan uitgaan zou hebben uitgegeven, opzij wilt zetten.

Dus, als u van allerlei soorten koffie en dranken houdt, dan is Dolce Gusto de beste keuze voor u. Dolce Gusto heeft een professionele druk van 15 bar die water door de koffiepad perst en alle smaken en aroma’s eruit haalt.

References: