Welke koffiemachines zijn geschikt voor alle pods?

T3 wordt gesteund door haar publiek. Als u een aankoop doet via een link op onze site, verdienen wij mogelijk een affiliate commissie. Hier is waarom u ons kunt vertrouwen Het is ook eenvoudig te gebruiken. Til het chromen klepje op, doe er een Lavazza-capsule in (de Passionale-melange is het lekkerst) en tik op short of long shot.

Het duurt slechts een minuut om op te warmen, maar de extractie is voltooid in ongeveer 30 seconden; de machine produceert ongeveer 10 bar druk, voor het geval je geïnteresseerd bent. De Smeg is een van de duurdere machines in het Lavazza A Modo Mio assortiment, maar als je deelneemt aan Lavazza’s abonnementensysteem (opent in een nieuw tabblad) kun je hem thuis laten bezorgen voor slechts £1 (een besparing van £24.Lees nu onze volledige review van de Smeg Lavazza Dus, wat is er zo speciaal aan deze machine dan? Om te beginnen ziet hij er goed uit en hij wordt geleverd met een monsterlijke watertank van 1,8 liter die achter of aan weerszijden van de machine kan worden geplaatst, afhankelijk van uw werkbladruimte. Hij heeft ook de grootste afvalbak voor gebruikte capsules in de markt – genoeg voor 13 grote capsules. Er zijn 32 verschillende capsules in het Vertuo assortiment, waaronder 11 espresso’s.

Ik kan u verzekeren dat de Diavolitto Espresso de sterkste melange is en verreweg de meeste voldoening geeft. Maar als u de voorkeur geeft aan een zwakkere melange, dan zijn er ook genoeg om uit te kiezen. De bedoeling van dit systeem is tenslotte om aan zo veel mogelijk verschillende smaken tegemoet te komen. In dat opzicht is het Vertuo-systeem op de meeste fronten een winnaar.

Houd er alleen rekening mee dat de capsules beginnen bij 43 pence per capsule. Lees onze volledige review van de vroegere Nespresso Vertuo Plus en bekijk de beste aanbiedingen voor Nespresso koffiemachines. Om de Grind One aan te zetten, moet u een zware stalen schakelaar omzetten en vervolgens ongeveer een minuut wachten tot hij is opgewarmd. Vervolgens plaatst u een capsule in de machine, trekt u de hendel omlaag tot u voelt dat hij vastklikt en selecteert u een korte of lange dosering door op een van de verlichte knoppen aan de rechterkant te drukken.

U kunt de gewenste extractietijd eenvoudig programmeren door een van de knoppen ingedrukt te houden totdat de koffie de gewenste hoeveelheid heeft bereikt. De Grind One zet een machtig fijne Nespresso die even goed is als elke andere machine op deze pagina, maar de esthetiek plaatst hem veel hoger in de lijst, en terecht. Omdat het een manuele machine is, moet u er wel aan denken om de machine zelf uit te zetten, want hij heeft geen automatisch uitschakelmechanisme. De Deséa is smal genoeg om op elk werkblad te passen (slechts 14,5 cm breed) en wordt geleverd met een ruim waterreservoir van 1,1 liter dat gemakkelijk te verwijderen is.

De lade voor gebruikte capsules is groot genoeg voor ongeveer 10 capsules – handig is dat een geluidssignaal aangeeft wanneer de lade geleegd moet worden. Lavazza capsules (online en in de meeste winkels verkrijgbaar) kosten ongeveer 31 pence per kopje – een van de goedkoopste op de markt – en er zijn zeven heerlijke melanges om uit te kiezen. De beste melanges naar mijn mening? Passionale en Lungo Dulce produceren keer op keer topklasse espresso’s, en nog snel ook. Met behulp van de optionele Nespresso NS-adapter (€ 20) produceert dit model espresso’s die even rijk en aromatisch zijn als elke andere keukenmachine op deze pagina.

Vul de kleine kamer met gekookt water, stop een capsule in de adapter, sluit het deksel en druk de zuiger met uw vingers goed dicht. Boem, instant espresso met een flinke scheut dikke, rijke crema erbovenop. Deze scherp geprijsde micromachine heeft de breedte van een koffieblik en is zeer eenvoudig in het gebruik. De watertoren van 0,5 liter is groot genoeg voor minstens een half dozijn kopjes (lange of korte, afhankelijk van welke knop je indrukt), maar de lade voor gebruikte capsules is piepklein en biedt slechts plaats aan vijf kopjes.

Als je te ver gaat, garandeer ik je dat de lade vastloopt en dat je moeite zult hebben om het ding open te krijgen. Dit model is verkrijgbaar in de vier kleuren – crème, zwart, blauw en rood – en met een breedte van slechts 10 cm is het een van de slankste capsule koffiemachines die je kunt kopen. Alle podmachines nemen het giswerk weg van het maken van espresso en deze is niet anders. Til de bovenste klep op (die automatisch de vorige gebruikte pod uitwerpt), doe er een nieuwe pod in (kies uit 16 verschillende melanges), sluit de machine en druk op de grote of kleine kopjesknop.

En dat is alles. De Y3 maakt gebruik van een uniek extractieproces in twee fasen en de koffie die hij afgeeft is rijk en de moeite waard. Let wel, de capsules zelf kosten vanaf 43 pence per capsule, wat vrij prijzig is. De innovatieve capsules van Illy lijken minder milieuvriendelijk dan andere, ook al is het gebruikte polypropyleen plastic 100% recycleerbaar.

De X7.1 heeft een uitstekend Pannarello stoompijpje voor het opschuimen van melk, een groot waterreservoir van 1 liter en een ouderwets portafilter, maar dan eentje die plastic Iperespresso capsules gebruikt in plaats van koffiedik. Een simpele druk op de middelste knop produceert een rijke, aromatische Illy espresso met een smeuïge crema. Illy capsules zijn duurder dan de meeste merken (vanaf 43 pence per capsule), maar ze weten wel hoe ze een heerlijk rijke en fluweelzachte espressomelange moeten maken. Deze Nespresso machine van Dualit neemt niet veel plaats in en is zeer gebruiksvriendelijk – hij is uitgerust met een touch interface die verschillende extracten mogelijk maakt, van espresso tot americano, plus een aan de zijkant gemonteerde melkopschuimer voor cappuccino.

Hij is ook in 40 seconden opgewarmd – handig voor wie ’s ochtends snel de deur uit moet. Vul de kamer met water, plaats een ESE-capsule in de houder, sluit het apparaat aan op de 12v aansteker in de auto, doe je oren dicht terwijl het irritante pneumatische boorgeluid te horen is en voilà, je hebt nu een verdomd lekker kopje instant espresso met de verplichte crema. Als je een capsule-apparaat koopt, koop je in wezen ook een bepaald merk koffie. Ik heb alle grote merken capsules geprobeerd en mijn favoriete merk is Lavazza (vanaf 31 pence per capsule), op de voet gevolgd door Illy (vanaf 43 pence).

Nespresso (vanaf 36 p) komt op de derde plaats, omdat de pods naar mijn mening een beetje te klein zijn en in veel gevallen te zwak voor mijn leerachtige smaak. Om dit te illustreren heb ik een Lavazza en een Nespresso pod opengesneden en de inhoud gemeten. De Lavazza bevatte 7 gram koffie, terwijl de Nespresso slechts 4 gram bevatte. T3 is onderdeel van Future US Inc, een internationale mediagroep en toonaangevende digitale uitgever.

Podmachines hebben een lange weg afgelegd sinds ze voor het eerst werden ontwikkeld. De dagen van zwakke en zure americano’s zijn voorbij – u kunt nu machines kiezen die de ingebouwde streepjescodes op elke capsule scannen om de brouwlengte en sterkte aan te passen, zodat elk brouwsel op zijn best smaakt. Hieronder vindt u onze top 10 van de beste pod-koffiemachines van Nespresso, Grind, Lavazza, Sage, De’Longhi en Tassimo. Sommige van deze machines komen zelfs voor in onze roundup van de beste koffiemachines.

Als u ons nummer één pod koffiezetapparaat wilt, dan raden wij u ten zeerste aan de Nespresso Vertuo Next te kopen. Het is zo gestroomlijnd en modern, met ingebouwde pod uitlezing voor perfect verfijnde brouwsels. Vertel me over Nespresso Vertuo Next Met de Vertuo-capsules – en dat moet in een Vertuo-machine – kunt u tot 414 ml koffie in één keer zetten, en u hoeft geen knoppen te programmeren of ingedrukt te houden om de hoeveelheid koffie te krijgen die u wilt. De machine leest de streepjescode op de capsule tijdens het koffiezetten, dus het proces verloopt automatisch.

Het waterreservoir van 1,1 liter is kleiner dan bij de meeste andere machines, maar de capaciteit van 10 capsules zorgt ervoor dat u niet de hele tijd hoeft bij te vullen. Nespresso Original machines gebruiken een extractiesysteem met een hoge druk van 19 bar. Vertuo modellen zoals deze maken gebruik van Nespresso’s Centrifusion extractie. Zodra de machines de streepjescode lezen (zie hierboven), draait ze de capsule rond om de koffie te extraheren.

Wat wij ervan vinden? Het maakt een koffie die net zo lekker is en met een geweldige crema (de schuimige schuimkraag van de koffie die ontstaat tijdens het koffiezetten). Allereerst is er de keuze uit drie koffielengtes, van petite ristretto (25ml volume), tot klassieke espresso (40ml), en langere lungo (110ml). Hij mag dan wel gespecialiseerd zijn, maar deze machine biedt veel flexibiliteit en keuze voor liefhebbers van espressodranken. Ja, hij maakt een espresso (30ml), maar u kunt ook een lange espresso (60ml) of een lange koffie (100ml) maken, of zelfs uw eigen gewenste drankvolume zetten met de gratis doseerknop.

Voor ons is dit een topkeuze omdat hij op verschillende momenten van de dag de koffie kan maken waar u naar verlangt. Koffiezetapparaten verschillen sterk in de hoeveelheid zorg die ze van u vragen, en dit apparaat is zeker aan de lage kant. De lade met gebruikte capsules biedt plaats aan 10 capsules, zodat u deze niet voortdurend hoeft te legen. U kunt de onderdelen die schoongemaakt moeten worden er gemakkelijk afhalen, dus dat is geen probleem, en er zit een lampje op dat u eraan herinnert om ook kalkaanslag te verwijderen, zodat u er niet meer aan hoeft te denken.

Koffiezetapparaten vergen enige inspanning van uw kant om heerlijke koffie te blijven produceren, maar deze machine beperkt het werk tot een minimum. De capsulehouder kan 14 capsules bevatten, wat geweldig is. Voor de prijs is het vrij eenvoudig. We vinden dat de Illy Iperespresso Y3.3 een echt ‘minder is meer’ gevoel heeft, met een aantrekkelijk kleurengamma, maar het is er niet een voor diegenen die een machine van hoge waarde willen, omdat andere opties die we hebben bekeken veel meer functies hadden voor de £100 prijs.

We hebben de nieuwe Shark Wandvac getest, een 2-in-1 snoerloze stofzuiger die ideaal is voor appartementbezitters en huisdiervriendelijke huishoudens. Als u de enige gebruiker bent van uw pod-koffiezetapparaat en elke ochtend dezelfde mok gebruikt, hoeft u geen rekening te houden met de drinkmaten van een apparaat. U kunt ook kiezen voor een pod koffiezetapparaat met melkopschuimer, zodat u ook lattes, cappuccino’s en koffie met melk kunt drinken. Als u ’s ochtends snel van cafeïne wilt genieten, zijn pod-koffiezetapparaten de juiste keuze.

We hebben alle pod-koffiemachines op deze lijst uitvoerig getest op dezelfde manier als u ze thuis zou gebruiken. Veel pod koffiemachines worden geleverd met een melkopschuimer, hebben een stoompijpje of verkopen een melkopschuimer apart als extra optie. Bij de éénkopskoffiemachines zitten adapters zodat u kunt koffiezetten met Keurig K Cup-pads of versgemalen koffiebonen. Veel podmachines kunnen espresso of een gedurfde vorm van koffie zetten, die beide kunnen worden gebruikt om lekkere lattes, cappuccino’s en meer te maken.

Volgens Patrick Cotter is een van de belangrijkste tips bij het zoeken naar een pod koffiezetapparaat: “Zorg ervoor dat het apparaat op de juiste temperatuur zet en de koffie niet verschroeit. Daarom hebben we een reeks toonaangevende pod koffiemachines getest om beide dranken te bereiden in een poging de beste te vinden. Grind (opent in een nieuw tabblad) is een duurzaam koffiemerk dat een reeks biologische koffiesoorten in verschillende smaken en sterktes produceert, en dit is de eerste espressomachine voor Nespresso-capsules die op capsules is gebaseerd. Nespresso is al decennialang een vooraanstaand producent van op pod gebaseerde koffie, en de Vertuo onderscheidt zich in het brede aanbod van machines door zijn veelzijdigheid en waarde.

De meeste podmachines die Consumer Reports heeft getest, zetten koffie van vergelijkbare kwaliteit, dat wil zeggen, koffie die gewoon goed is. Het gebruik van de beste pod koffiemachine kan een gemakkelijke manier zijn om die drukke ochtenden te stroomlijnen, maar liefhebbers van diepe L zullen weten dat dat geen excuus is om in te leveren op de kwaliteit van de brouwsels. Het is zeldzaam om een betrouwbaar pod koffiezetapparaat te vinden voor minder dan € 100, dus je zult het moeilijk krijgen om dit Lakeland model te verslaan als je op een budget zit.

References: