Wat is het verschil tussen nespresso en nescafe dolce gusto?

Hier is een groot verschil tussen Nespresso en dolce gusto machines. Het belangrijkste verschil tussen de twee modellen is dat de Original espressomachine alleen espresso of lungo kan maken. De Nespresso Vertuoline bestaat om tegemoet te komen aan de vraag naar een espressomachine die langere koffie produceert. Ze ondersteunen verschillende Nespresso compatibele capsules, we zullen daar later op ingaan.

Dolce Gusto pods zijn meestal minder duur, en ze werken op dezelfde manier als Nespresso pods, maar dan met een Dolce Gusto pod machine. Dolce Gusto pods hebben echter meer dan pure koffieblend of espresso. De Original machines zijn bedoeld om espresso-achtige dranken te maken met een inhoud tot Lungo (110ml), terwijl de Vertuo machines bedoeld zijn om koffiedranken met een grotere inhoud te maken, tot Mug (230ml) of zelfs Carafe (535ml – alleen op Vertuo Next). De Dolce Gusto koffiemachine gebruikt ook pods om een heerlijk kopje koffie te zetten.

Met de nieuwe XL-functie op de Genio-serie kunt u kopjes zetten tot 300 ml. Nespresso wint het op het gebied van koffieselecties. Zoals gezegd heeft Dolce Gusto een heel mooi assortiment luxe, Amerikaanse koffie, terwijl Nespresso een breed assortiment echte koffie biedt, in tegenstelling tot de twee echte koffie-aanbiedingen van Dolce. De Nespresso machine is dus het meest geschikt voor wie op zoek is naar een onvergetelijke koffie-ervaring, terwijl de dolce gusto machine het meest geschikt is voor wie op zoek is naar een gediversifieerde koffiezetter die dagelijks kan worden gebruikt.

De meeste Nespresso Originalline machines en alle machines van de Vertuo lijn worden niet geleverd met een melkopschuimer. Als u van espresso houdt en thuis geen machine kunt vinden die dat ook consequent doet, dan is de Nespresso machine waarschijnlijk uw beste optie. Deze koffiepads kunnen gemakkelijk in een Nespresso-apparaat worden geplaatst en worden door een gepatenteerd extractiesysteem geleid, waarna een gladde, volle kop koffie klaarstaat. Het wordt geleverd met koffiepads die soms worden gecombineerd met melkpads die u gebruikt om verschillende soorten koffie en drankjes te maken.

Hoewel zowel Dolce Gusto als Nespresso van hetzelfde moederbedrijf, Nestlé, afkomstig zijn, zijn ze niet vergelijkbaar. Dankzij de ervaring die Nestle met Nespresso heeft opgedaan, zijn ze erin geslaagd hun producten snel populair te maken en door te dringen tot de top op het gebied van efficiëntie en betrouwbaarheid van koffiezetapparaten. De Dolce Gusto machine produceert niet alleen kwaliteitskoffie, maar staat ook bekend om een onderscheidende lijst van andere dranken, waaronder groene thee, warme chocolademelk, enz. Wanneer u een Nespresso Original machine gebruikt voor uw drankbehoeften, hebt u toegang tot 19 bar druk.

Hoewel zowel Nespresso als Dolce Gusto capsulesystemen van Nestlé zijn, onderscheiden ze zich van elkaar door hun verschillende kenmerken. Ze hebben een breed scala aan koffieselecties van over de hele wereld, met verschillende intensiteiten en verschillende koffietonen. Dolce Gusto-pods zijn meestal verkrijgbaar bij verschillende merken, worden online verkocht of in grote supermarkten of kruidenierszaken. In 1990 tekende het bedrijf echter een groot aantal lucratieve contracten die het mogelijk maakten de klantenkring uit te breiden en de Nespresso-machines niet alleen beschikbaar te maken voor professionele barista’s en kantoren, maar ook voor traditionele klanten.

References: