Wat is beter, dolce gusto of nespresso?

Als u op zoek bent naar een eenvoudige en betaalbare machine die een grote verscheidenheid aan dranken maakt met een behoorlijke kwaliteit, is dolce gusto geweldig. Maar als u op zoek bent naar iets dat kwaliteitskoffie maakt en de deur opent naar een hele wereld van ambachtelijke producenten van gourmetkoffie, zijn Nespresso-pods echt uw enige optie. De beste Dolce Gusto koffiemachines zijn doorgaans iets goedkoper dan Nespresso. Wij raden u de Dolce Gusto Genio S Plus aan.

Wat Nespresso vs. Dolce Gusto betreft, zijn beide koffiezetapparaten compact en geschikt voor één kopje. Bovendien hebben ze allebei hoogwaardige materialen, waardoor ze een duurzame aanwinst voor uw keuken en huis zijn. Het is een kwestie van persoonlijke voorkeur welke machine u uiteindelijk kiest.

Dolce Gusto pods zijn over het algemeen minder duur, en ze werken op dezelfde manier als Nespresso pods, maar dan met een Dolce Gusto pod machine. Dolce Gusto pods hebben echter meer dan pure koffiemelange of espresso. Het meest opvallende verschil is op het gebied van specialiteit. Terwijl het Nespressomodel gespecialiseerd is in het espresso- en koffiezetproces, zijn de Dolce Gusto-machines veelzijdiger.

beste dolce gusto machine 2022

Ze belichamen een uitgebreide diversiteit in hun klantenaanbod. De twee verschillen ook wat betreft de marktprijzen, de op de markt beschikbare modulaire assortimenten, de capsulesets en het gebruiksgemak. Nespresso biedt meer variatie in de koffiekeuzes. Nespresso heeft ongeveer 29 koffiesmaken op elke koffiesoortlijn.

Met Dolce Gusto kunt u perfecte koffie zetten, plus vele andere dranken. Nespresso daarentegen maakt vooral perfecte espressokoffie. Het belangrijkste verschil tussen een Nespresso en een Dolce Gusto koffiemachine is dat de eerste zich specialiseert in de productie van pure koffiemelanges, terwijl de laatste machine zich niet alleen toelegt op het koffiezetten, maar ook kan worden gebruikt om verschillende andere dranken te maken. Net als Nespresso, worden de Dolce Gusto koffiemachines vervaardigd door enkele bekende merken zoals DeLonghi, Krups.

De meeste Dolce Gusto machines kunnen ons bijvoorbeeld koude dranken, gearomatiseerde capsules en schuim op basis van melk geven en niet, zoals in het geval van Nespresso, op basis van het koffie-extract zelf. Zowel bij Nespresso als bij Dolce Gusto wordt een capsulesysteem gebruikt om elke keer een perfect kopje koffie of espresso te krijgen. In deze editie van This or That zal ik twee zeer populaire pod koffiemachines vergelijken die vandaag op de markt zijn – Dolce Gusto vs Nespresso Pod Koffiezetapparaat. We vertellen u de belangrijkste verschillen tussen Nespresso vs Dolce Gusto koffiemachines, en brengen u de beste aanbiedingen als en wanneer ze vallen.

Hoewel zowel Nespresso als Dolce Gusto capsulesystemen zijn, gemaakt door Nestlé, verschillen de kenmerken van de twee. Omdat ze allebei op pods werken, zijn de Nespresso en Dolce Gusto machines gemakkelijk te gebruiken en schoon te maken, en bieden ze u een scala aan smaaknoten en koffiemerken om uit te proberen voor uw ochtendbrouwsel. De Nespresso-machine is dus het meest geschikt voor wie op zoek is naar een onvergetelijke koffie-ervaring, terwijl de dolce gusto-machine het meest geschikt is voor wie op zoek is naar een gediversifieerde koffiezetter die dagelijks kan worden gebruikt. In tegenstelling tot Nespresso heeft Dolce Gusto echter meer opties beschikbaar in Europa en Azië in plaats van in de Verenigde Staten.

Dolce Gusto koffiemachines beginnen in dezelfde regio van ongeveer £70, en gaan tot ongeveer £150 – ze zijn dus niet zo prijzig als sommige Nespresso opties.

References: