Wacaco Nanopresso review: beste koffiemachine voor onderweg?

Mijn werk vereist dat ik veel reis. Ik vind het vaak moeilijk om ’s morgens een goede koffie te vinden en de distributeurs zijn niet degenen die de beste produceren.

Om een oplossing voor dit probleem te vinden, besloot ik een draagbare koffiemachine te kopen. Omdat ik dit soort apparaat nog nooit had gebruikt, had ik mijn twijfels over het gebruik en de doeltreffendheid ervan.

Ik ben toen in de winkels gaan rondkijken en de Wacaco Nanopresso draagbare koffiemachine werd vaak door de verkopers aangeboden. Dus werd ik eindelijk overtuigd door dit model.

Om u een idee te geven van wat het werkelijk waard is, heb ik een complete test in elkaar gezet en zal ik u mijn algemene mening erover geven.

Wacaco Nanopresso

Bekijk de dagprijs

Gedetailleerde test van het draagbare koffiezetapparaat Nanopresso

Ontwerp

Klein, compact en licht zijn de termen die de Wacaco Nanopresso draagbare koffiemachine het best omschrijven. Zijn cilindrische vorm doet me denken aan draagbare Bluetooth-luidsprekers, wat ik best schattig vind.

Wacaco Nanopresso Draagbare espressomachine met NS adapter, verbeterde versie van de Wacaco…

wacaco nanopresso review

Bekijk de dagprijs

 • Gebouwd rond een pompsysteem…
 • De Nanopresso werkt het beste met alle…
 • Het compacte en uiterst lichte ontwerp van de…
 • De tank van de Nanopresso kan…
 • [GROTE ACCESSOIRE] Met de toevoeging van de NS-adapter kan de Nanopresso NS…

Het past gemakkelijk in uw handen, waardoor het erg handig is zonder dat u bang hoeft te zijn om het te laten vallen.

Ik heb mijn toestel echter een keer per ongeluk laten vallen, maar alles bleef perfect op zijn plaats, wat een idee geeft van de stevigheid ervan.

Geheel in matzwart gekleed, laat hij elegantie voor wat het is, maar geeft de voorkeur aan het robuuste en avontuurlijke aspect.

Hoe dan ook, ik hou echt van het ontwerp van deze machine en het is zeer goed doordacht.

Operatie

In het geval van de Wacaco Nanopresso draagbare koffiemachine is het niet de bedoeling dat deze op een stopcontact of een andere stroomvoorziening wordt aangesloten.

Het is totaal mechanisch. Een centrale knop dient als drukknop die een zuiger activeert die op zijn beurt een druk opwekt die vergelijkbaar is met de druk die door conventionele koffiemachines wordt uitgeoefend om uw drank te bereiden.

Wees echter voorzichtig dat u niet te bruusk bent en vermijd overhaasting, vooral als u een capsule gebruikt, om het membraan niet voortijdig te scheuren.

Capaciteit

De Wacaco Nanopresso draagbare koffiemachine heeft een capaciteit van 80 ml.

Dit klinkt misschien belachelijk, maar het is belangrijk te weten dat het ontwerp van dit type machine erop gericht is de wendbaarheid te optimaliseren en dat het een individuele machine is.

Voor één persoon lijkt 80 ml genoeg te zijn, dus ik zie het probleem van de capaciteit niet.

Er zijn echter extra accessoires die de capaciteit kunnen vergroten, zodat u uw collega een goede hete koffie kunt aanbieden.

Druk

De door de mechanische zuiger geproduceerde druk kan 18 bar bereiken. Voor een manueel toestel is dit een meer dan aanvaardbare druk, aangezien elektrische machines lagere cijfers bieden.

Bij de aankoop van een koffiezetapparaat is druk een factor om rekening mee te houden. Hoe hoger de druk, hoe meer het apparaat bereid is het aroma uit de koffie te halen en hoe beter uw drankje zal zijn.

Het voordeel van een manuele machine is dat u de druk naar wens kunt aanpassen, afhankelijk van de kracht die uw handen op de knop uitoefenen. De smaak zal variëren naar gelang van dit criterium.

Bekijk de dagprijs

Extra accessoires

Om het gebruik van de Wacaco Nanopresso draagbare koffiemachine nog completer te maken, zijn er extra accessoires verkrijgbaar die los bij de machine worden geleverd.

Er is, onder andere, een adapter voor Nespresso Original capsules. Een Barista kit kan ook worden gebruikt om de capaciteit van de machine te verhogen tot 120 ml om een dubbele espresso te kunnen bereiden.

Het nanovat is een accessoire dat zeer praktisch kan zijn, omdat het water urenlang warm houdt. Naast de isothermische functie doet hij ook dienst als thee-ei en heeft hij een capaciteit van 210 ml.

Tot slot kunt u uw Wacaco Nanopresso draagbare koffiezetapparaat gemakkelijker opbergen in een beschermend etui. De Nanopresso Case is gemaakt van duurzaam EVA-materiaal, gevoerd met een zachte stof.

Capsules en koffiesoorten

De gemalen koffie wordt in een compartiment gedaan dat zowel als filter en als houder fungeert. In deze houder kan tot 8 gram koffie worden gegoten.

Gerelateerd: Nespresso Cups kopen? Alle smaken in één overzicht

Een speciaal accessoire kan boven de machine worden bevestigd om de Nespresso Original capsules te gebruiken en het plezier van het proeven van alle soorten Nespresso koffie te variëren.

Voor- en nadelen van de Wacaco Nanopresso draagbare koffiemachine

wacaco minipresso kopen

Bekijk de dagprijs

Daar houden we van:

 • Zijn compacte ontwerp ;
 • Zijn grote wendbaarheid;
 • Zijn werkdruk ;
 • De handmatige en autonome kant;
 • De compatibiliteit met Nespresso capsules.

We houden van minder:

 • Accessoires moeten afzonderlijk worden aangeschaft.

Meningen over de Nanopresso draagbare koffiemachine

Ik ben helemaal tevreden met de Nanopresso draagbare koffiemachine. Sinds ik hem gekocht heb, kan ik hem niet meer wegdoen.

Het ontwerp is ontworpen om te worden verplaatst, waardoor het een uitstekende reisgenoot is. Hij past zelfs perfect in de bekerhouder van mijn auto, zodat ik hem niet op de stoel hoef te laten liggen.

Aangezien ik dit soort machine nog nooit heb gebruikt, kreeg ik bij het eerste gebruik een plotselinge schok, waardoor het membraan van de capsule onmiddellijk scheurde. De koffie werd daardoor ondrinkbaar.

Door van mijn fouten te leren, besefte ik dat ik voorzichtig moest zijn en niet overhaast te werk moest gaan. Dit aspect wordt ook veel bekritiseerd door de gebruikers omdat ze in het begin wat onhandig zijn en hun capsules beschadigen wanneer ze voor het eerst worden gebruikt.

Wat mij een beetje teleurstelt aan deze machine zijn de vele accessoires, die bijna allemaal afzonderlijk moeten worden aangeschaft om het gebruik ervan te optimaliseren.

Maar al met al is mijn algemene mening over de Wacaco Nanopresso draagbare koffiemachine uitstekend.

Conclusie

Voor extern gebruik met maximaal twee personen is de Wacaco Nanopresso draagbare koffiemachine de juiste keuze. Hij is licht, compact en robuust, gaat jaren mee en het mechanische systeem lijkt minder kwetsbaar dan elektrische technologieën.

Plaats een reactie