Senseo apparaat kopen? Beste Senseo met keuzehulp! (2021)

Een Senseo koffiezetapparaat werkt met composteerbare softpods en wordt daarom gepresenteerd als het meest ecologische systeem van het moment. Het enige wat nu nog rest, is het ene koffiezetapparaat boven het andere te verkiezen. Om dit te doen, kunt u direct kiezen uit de Senseo bestsellers of zelf leren vergelijken voor een aankoop die helemaal bij u past.
Philips Senseo

Senseo pod machines: onze top 5

Hier zijn de 5 meest gevraagde Senseo koffiezetapparaten van dit moment. Ze hebben uitstekende online beoordelingen, zeer goede ratings en behoren tot de topverkopers.

1. Philips HD6554/61 Senseo Original: Topverkoper

Philips Senseo Original Intensity Select HD6554-60 - Koffiepadapparaat - Zwart

Bekijk de dagprijs

De zwarte Senseo Original koffiemachine is het meest gekochte model van het merk. Het heeft een klassiek ontwerp, een intuïtieve bediening en een zeer betaalbare prijs (het wordt gewoonlijk verkocht voor 50 EUR).

Dit koffiezetapparaat werkt met Senseo softpods of compatibele merken. De installatie van de pod is zeer eenvoudig. Dan is het mogelijk te kiezen voor de bediening van één of twee kopjes tegelijk.

U kunt de lengte van uw koffie ook handmatig aanpassen. Dit blijft echter een automatisch koffiezetapparaat, dat de watertoevoer uit zichzelf stopt. Het duurt slechts 60 seconden om twee kopjes te bereiden. Met de meegeleverde Crema Plus-optie kunt u een mooie crema bovenop uw espresso krijgen.

Qua bediening valt deze Senseo van Philips in de smaak, hoewel sommige punten voor verbetering vatbaar zijn. De lekbak is uitneembaar. Maar er is geen aanpassing mogelijk voor de beker. Er is ook geen indicatielampje dat aangeeft wanneer het tijd is om te ontkalken.

Lees deze review van het Senseo Original koffiezetapparaat om meer te weten te komen over zijn sterke en zwakke punten.

2. Philips HD6564/81 SENSEO Viva Café Duo Select: instelbaar en handig

Philips Senseo Viva Café Duo Select HD6564-10 - Koffiepadapparaat - Dessert Green

Bekijk de dagprijs

Het Philips Viva Senseo-koffiezetapparaat is een koffiezetapparaat dat slechts iets meer kost (tussen 10 en 20 EUR meer als u voor rood of zwart kiest) dan het populaire Original-koffiezetapparaat en de verdienste heeft dat het meteen veel flexibeler te bedienen is.

Zo is het mogelijk de lengte van het drankje te kiezen (kort of lang) en de aroma-booster optie (een eenvoudige knop die links of rechts moet worden geplaatst). De tuit is ook verstelbaar op de hoogte van uw kopje om spatten te voorkomen.

De Crema Plus-technologie wordt automatisch meegeleverd en zorgt voor een gladde crème op elke espresso. En zoals bij alle Senseo-koffiezetapparaten is het mogelijk om één kopje of twee kopjes tegelijk te bereiden.

Aan de kant van de technische gegevens informeert een waarschuwingslampje u dat het tijd is om te ontkalken. Het reservoir heeft een inhoud van 0,9 liter en is doorzichtig, zodat u altijd zicht hebt op de hoeveelheid beschikbaar water. De opening van de peulencontainer is erg handig. En de buitenkant van het koffiezetapparaat is gemakkelijk schoon te maken.

➔ Meer informatie vindt u in deze review van de Senseo Viva koffie HD6564/81, volledig en kritisch.

3. Philips Senseo Quadrant HD7866/21: stil en eigentijds

Philips Senseo Quadrante HD7866 - 11 - koffiezetapparaat Freestanding Pod

Bekijk de dagprijs

Koffiemachines maken lawaai tijdens de extractie. Dit is bijna onvermijdelijk. Maar aangezien Senseo-dranken gebaseerd zijn op zachte pods, kan het merk het geluidsniveau gemakkelijker beperken. En hier, op het Senseo Quadrante koffiezetapparaat van Philips, komt het geluid niet boven de 52 dB, wat heel juist is.

Het kwadrant is ook een koffiezetapparaat waarvan het ontwerp heel goed past in een keuken of kantoor. Het vormt een vierkant blok met een licht glanzende plastic buitenkant. Hij is verkrijgbaar in verschillende kleuren: elegant grijs, zwart, wit en rood. Wees voorzichtig, de prijs varieert met de kleur, maar niet met de kwaliteit.

Eén of twee kopjes koffie kunnen in minder dan twee minuten worden gezet. In feite is de voorverwarmingstijd in totaal 40 seconden. Bij de koffiekeuze is het mogelijk de intensiteit en de lengte te kiezen. De bekerhouder kan op drie verschillende hoogtes worden ingesteld om spatten te voorkomen. En het waterreservoir is 1,2 liter, een grote maat.

➔ Lees voor uw aankoop gerust meer over de Senseo Quadrante in deze review.

4. Philips HD7866/61 SENSEO Quadrante : goedkoop en compleet

Philips Senseo Quadrante HD7866-11 - koffiezetapparaat Freestanding Pod

Bekijk de dagprijs

Dit Senseo Quadrante koffiezetapparaat is een model dat door Philips werd vervaardigd en wordt gebruikt met een Senseo soft pod. Het heeft alle Senseo functies. Het is mogelijk naar wens één of twee kopjes te bereiden. De uitneembare elementen zijn vaatwasmachinebestendig. De voorverwarmingstijd is ongeveer 40 seconden.

Bovendien kunt u met dit koffiezetapparaat de intensiteit en de lengte van elk kopje kiezen, wanneer u de extractie start. Zijn grote tank van 1,2 liter is zeer geschikt voor een plaats waar de liefhebbers van diepe L elke dag talrijk zijn. En omdat de bekerhouder op drie verschillende hoogtes kan worden geplaatst, kan iedereen zijn favoriete beker gebruiken en voorkomen dat er overal wordt gespetterd. En, nog een detail, de koffie wordt in stilte gezet, want de extractie geeft niet meer dan 52 dB af.

De zwarte Quadrante Senseo heeft als bijkomend voordeel dat hij een zeer aantrekkelijke prijs-prestatieverhouding biedt. Op Amazon is dit inderdaad het goedkoopste koffiezetapparaat van de Quadrante reeks, de andere kleuren zijn zelfs meer dan 100 EUR.

➔ Voor meer informatie, zie de volledige review van Senseo Quadrante.

5. Philips HD6592/81 SENSEO Switch 2 in 1: koffiepads en filter

Philips Senseo Switch HD6592-80 - Koffiepadapparaat & Thermoskan - Rood

Bekijk de dagprijs

De Senseo Switch is de koffiemachine die het beste van twee werelden samenbrengt. Het kan worden gebruikt als een elektrisch koffiezetapparaat met zachte pods. Of hij kan in enkele seconden worden ingesteld om filterkoffie te zetten met een klassieke isothermische koffiepot (met 102 filters).

De omschakeling (switch) is heel gemakkelijk. En het koffiezetapparaat heeft maar drie knoppen, dus het is onmogelijk om een fout te maken bij het aanzetten. U kunt kiezen tussen filterkoffie, een enkel kopje of twee kopjes.

Dit koffiezetapparaat, gemaakt door Philips, heeft ook alle kenmerken van de Senseo-apparaten. Hij werkt bijvoorbeeld met zachte pods waarvoor slechts 2 bar druk nodig is om een romige espresso te krijgen.

Er zijn verschillende kleuren verkrijgbaar (rood, wit, zwart), waardoor de prijs verandert, maar de algemene kwaliteit niet wordt beïnvloed.

De watertank heeft een inhoud van één liter. De machine is 38 cm lang, wat relatief compact is. Zoals deze review van de Senseo Switch laat zien, hoeft u alleen maar na te denken over hoe u de items die u niet gebruikt, opbergt. Waar zet je de koffiepot als je een pod gebruikt?

➔ Lees voor uw aankoop eerst deze recensie over de Senseo Switch 2 in 1.

Philips Senseo Select CSA240/60 – Koffiepadapparaat – Zwart

Bekijk de dagprijs

Geniet van heerlijke SENSEO® koffie en zorg tegelijkertijd voor onze planeet. Met de intuïtieve Intensity Plus-schuifregelaar kun je met één druk op de knop genieten van drie heerlijke, goed uitgebalanceerde smaken. Met de geheugenfunctie en de verstelbare tuit kun je nauwkeurig jouw perfecte kopje koffie afstemmen in je favoriete kopje of mok.

  • Koffiezettijd voor één kopje: 30* sec
  • Koffiezettijd voor twee kopjes: <60 sec
  • Capaciteit waterreservoir: 0,9 l
  • Snoerlengte: 0,8 m
  • Frequentie: 50-60 Hz
  • Max. kophoogte: 140 mm
  • Pompdruk: 1 bar
  • Voltage: 220 – 240 volt

Wat is een Senseo koffiezetapparaat?

Een Senseo-koffiezetapparaat is een automatisch en elektrisch apparaat op basis van het gebruik van softpods. Wat de bediening betreft, is het bijzonder gemakkelijk te begrijpen en wordt het vaak aangetroffen op plaatsen waar veel mensen welkom zijn (van de lerarenkamer tot een vergaderzaal van een bedrijf).

Senseo pods bieden een grote verscheidenheid aan dranken die in alle grote supermarkten tegen lage prijzen worden verkocht. En er is ook een ruime keuze aan compatibele merken.

Waarom een Senseo kopen voor uw warme dranken?

Senseo onderscheidt zich van zijn concurrenten op twee punten.

Allereerst is het de enige serie koffiezetapparaten die u in staat stelt twee kopjes tegelijk te serveren. Dus je bedient niet één persoon tegelijk terwijl je beleefd naast de machine wacht. Wanneer de koffiepauzetijd beperkt is, is dit een zeer waardevolle voorziening. Aan de andere kant is het duidelijk dat beide kopjes dezelfde koffie moeten willen.

Bovendien hebben Senseo soft pods verschillende voordelen. De eerste is dat ze tot de goedkoopste pods en capsules behoren. In termen van begroting over het jaar, is dit heel opmerkelijk. En deze prijs gaat niet ten koste van de smaak. Er is een ruime keuze voor koffie, maar ook voor andere dranken zoals thee. Bovendien zijn ze flexibel, plasticvrij en hoeven ze niet te worden gerecycled of met het huisvuil te worden weggegooid. Ze kunnen gewoon worden gecomposteerd.

Maar let op, je kunt er geen echte espresso’s mee bereiden. Daarvoor kunt u beter een Nespresso koffiezetapparaat gebruiken.

Hoe kiest u uw Senseo koffiemachine?

Om te weten welk Senseo koffiezetapparaat u moet kopen, zijn hier de kenmerken waarmee u rekening moet houden. Vergeet niet om ook aan uw budget te denken.

✓ Tank

Het waterreservoir kan een inhoud hebben van 0,7 tot 1,5 liter. Dat wil zeggen, op zijn laagste punt, kan het 6 kopjes bereiden. Deze capaciteit moet worden gekozen naar gelang van het aantal personen dat in de loop van de dag koffie drinkt.

✓ Hoogte onder snavel

De tuit moet dicht bij het kopje worden geplaatst om te voorkomen dat de koffie aan alle kanten spettert. De beker moet echter nog steeds gemakkelijk te installeren zijn. En het is vaak mogelijk deze afstand te variëren door middel van een verstelbare kopsteun. Alle metingen moeten in aanmerking worden genomen, van het laagste tot het hoogste punt.

✓ Mechanisch of tactiel

De meeste Senseo zijn mechanisch. Dit betekent dat u op een knop moet drukken om koffie te gaan zetten. Alleen high-end Senseo producten zijn uitgerust met een aanraakgevoelig bedieningspaneel.

✓ Opties

Er is weinig keuze aan opties, maar dit is wat u nog kunt vinden: de mogelijkheid om filterkoffie te zetten, automatische stand-by of volledig automatische uitschakeling, een dimschakelaar, een lichtsignaal voor het ontkalken of het reservoir.

✓ Geluidsniveau

Tijdens de bereiding van de drank kan het koffiezetapparaat veel lawaai maken. Senseo onderscheidt zich echter van concurrerende merken met een geluidsniveau van niet meer dan 60 dB. Elk model heeft zijn eigen geluidsniveau, meer of minder hinderlijk of discreet.

✓ Afmetingen en kleuren

Vergelijk de afmetingen, de kleuren, het ontwerp. Kies een koffiezetapparaat dat u mooi vindt en dat past in de ruimte waar u het wilt installeren. Er zijn zelfs regelmatig beperkte edities met unieke ontwerpen of speciale motieven.

De verschillende types Senseo koffiemachines

Bijna alle Senseo-koffiezetapparaten zijn vergelijkbaar in hun werking. Er zijn echter twee soorten machines.

⇨ Pod machine

Bij Senseo denken we alleen aan een koffiezetapparaat dat werkt met softpods en waarvan het water automatisch wordt ingeschonken. Dit is inderdaad het geval op 90% van de machines. Ze serveren allemaal één of twee kopjes en de lengte van de koffie is altijd hetzelfde.

⇨ Pod en filter machine

Met een Senseo-gamma kunt u afwisselend een koffiepad of een filterkoffie bereiden. Het is zeer gemakkelijk te gebruiken en stelt u in staat de voorbereidingen efficiënt af te wisselen. Het is een systeem dat het mogelijk maakt een liter koffie beschikbaar te hebben wanneer u veel gasten hebt. Hiervoor moet u echter zowel gemalen koffie als pods in huis hebben. En je moet ook ruimte hebben om de spullen die je niet gebruikt op te bergen. Afgezien daarvan zijn de pods vergelijkbaar met de klassieke modellen wat resultaten en gebruik betreft.

Wie maakt Senseo koffiezetapparaten?

Senseo is een concept dat werd ontwikkeld door de fabrikant van huishoudtoestellen Philips en het levensmiddelenconcern Jacobs Douwe Egberts, beide Nederlandse bedrijven.

Dit verklaart waarom alle Senseo-koffiezetapparaten door Philips worden vervaardigd en zowel het Senseo- als het Philips-logo dragen.

Philips is een oud bedrijf, opgericht aan het eind van de 19e eeuw. Het begon met verlichtingsarmaturen en is nu wereldwijd aanwezig met nog steeds verlichtingsarmaturen, maar ook met gezondheidstoestellen en alledaagse huishoudelijke apparaten. De productie vindt plaats in fabrieken over de hele wereld, waaronder China, Spanje en Polen.

Op alle niveaus is Philips een betrouwbaar en serieus bedrijf. Haar producten worden regelmatig bekroond en consumenten en consumentenverenigingen geven haar goede cijfers. Voor Senseo koffiezetapparaten heeft het merk al prestigieuze internationale prijzen in de wacht gesleept, zoals de IF Design Award en de Red Dot Award.

Hoe gebruik je een Senseo pod machine?

Er is maar één ding dat u moet weten over een Senseo: elke koffiemachine wordt geleverd met twee pod-houders. Met het eenvoudige model kunt u een enkel kopje bereiden. Het dubbele model wordt geleverd met twee pod-houders om twee kopjes tegelijk te kunnen serveren of één grote koffie.

Begin dus altijd met het kiezen van de juiste peulhouder, en zet de peul dan in de juiste richting. Plaats ook uw mok onder de tuit en kijk naar het waterreservoir om er zeker van te zijn dat het vol genoeg is.

De knop zet het apparaat aan en activeert de voorverwarming. Wanneer de knoppen in een vaste kleur branden (rood of oranje, afhankelijk van het model), is het koffiezetapparaat klaar en kunt u op een van de knoppen drukken. De symbolen zorgen ervoor dat je je niet vergist tussen een of twee kopjes. De knop voor twee koppen kan worden gebruikt om een grote drank te maken. Zorg er gewoon voor dat uw mok zich onder de twee uitlopen van de tuit bevindt.

Zodra de koffie klaar is, gooi je eerst de peul weg. Zolang het op zijn plaats zit, zijn er koffiedruppels die zullen lekken. Dan kunt u uw kopje verwijderen en van uw drankje genieten.

Is het gemakkelijk om zo’n capsule koffiezetapparaat te onderhouden? Hoe ontkalk ik een Senseo?

Er zijn een aantal dingen te overwegen voor het interview.

Allereerst zijn alle uitneembare elementen vaatwasmachinebestendig. Dit maakt het gemakkelijk om alles snel schoon te houden. Voor de rest is een zachte spons met of zonder zeep voldoende.

Daarna moet u om de 3 of 6 maanden, afhankelijk van uw koffieverbruik, een ontkalking van de Senseo plannen. Dit is een relatief eenvoudig proces dat slechts ongeveer 30 minuten duurt. U moet echter eerst ontkalkingsmiddel kopen en een grote kom bij de hand hebben. ➔ Voor meer details, zie de uitleg over het ontkalken van een Senseo koffiezetapparaat.

Het lastige deel is bijna niet te vergeten om te ontkalken. Dit is echter een belangrijke stap die rechtstreeks van invloed is op de kwaliteit van uw dranken en de temperatuur van het water. De eenvoudigste manier om dit te doen is te kiezen voor een Senseo koffiezetapparaat met een indicatielampje voor ontkalken. Anders moet u het in uw agenda noteren.

Wat te kiezen: Senseo of Tassimo koffiezetapparaat?

Om voor het ene of het andere merk te kiezen, moet u nog beslissen wat het belangrijkst is.

Qua prijs is Senseo goedkoper, zowel wanneer u de koffiemachine koopt als wanneer u de pods koopt. Anderzijds biedt Tassimo een ruimere keuze aan kleuren en design voor de koffiezetapparaten en een nog ruimere keuze aan gourmetdranken.

Als het de smaak van koffie is die belangrijk voor u is, dan moet u de tijd nemen om het uit te proberen, bijvoorbeeld met de machines van uw vrienden. Anderzijds moet u weten dat u met Tassimo sterkere koffiesoorten kunt bereiden, die iets dichter bij een espresso staan dan wat met Senseo mogelijk is. Het aantal bar (de druk) is inderdaad niet hetzelfde en de aroma’s die vrijkomen zijn duidelijker bij de Tassimo.

Kun je thee zetten met een Senseo koffiezetapparaat?

Als u alleen Senseo-pads wilt kopen, is het onmogelijk om thee voor u te bereiden. Senseo verkoopt inderdaad alleen koffiepads (inclusief cafeïnevrije en cappuccino) en een assortiment om warme chocolademelk te maken.

Anderzijds is het mogelijk om Senseo-compatibele soft pods van andere merken te kopen. En daar kun je thee drinken en zelfs kruidenthee.

Kun je een koud drankje serveren met een Senseo machine?

Dit type apparaat is ontworpen om koffie te serveren en daarom is het geserveerde water altijd heet. Om koude dranken voor u te bereiden, is er maar één merk dat aan uw behoeften zal voldoen: Dolce Gusto.

Hoeveel kost een Senseo?

De adviesprijs (d.w.z. de prijs die door de fabrikant wordt aangekondigd) van een Senseo-apparaat varieert van 50 tot 160 €. Op internetwinkels (bol.com, amazon of coolblue) is het echter vaak mogelijk elk model iets goedkoper te vinden dan deze aanbevolen prijs. En in winkels met beperkte concurrentie kan de prijs ook hoger zijn.

Plaats een reactie