Sage the Oracle Touch review (2021)

Het Australische merk Sage arriveert in Nederland met een nieuwe generatie automatische koffiemachines: De Oracle Touch. Ik heb het kunnen testen en ik moet zeggen dat het resultaat er mag zijn: een mix van authenticiteit en technologie en voor mij, die niet zo goed met pistonmachine overweg kan, is dat super waardeerbaar!

Hij is gemakkelijk te gebruiken dankzij het touchscreen dat u door de bereiding van uw koffie leidt. Het is altijd fijn om een intuïtief toestel in handen te hebben – en de bonus is dat je geen uren hoeft te besteden aan het lezen van de gebruiksaanwijzing!

De Oracle Touch leidt ons door de drie stappen: malen, infusie en melk. Het is heel eenvoudig om de sterkte van uw koffie, de textuur van de melk of de temperatuur aan te passen aan uw smaak. Wat ook geweldig is, is de mogelijkheid om tot 8 gepersonaliseerde koffiesoorten te creëren en op te slaan. Ik denk dat ik deze zomer met plezier de freddo cappuccino uit Griekenland zal proberen te reproduceren!

Sage the Oracle Touch kopen overzicht

Sage The Oracle Touch – Pistonmachine – RVS

Sage The Oracle Touch - Pistonmachine - RVS

Bekijk de dagprijs

Op zoek naar een eenvoudige maar ook snelle espressomachine? Dan is de Sage Oracle Touch iets voor jou. Met het duidelijke display kies je uit diverse koffiespecialiteiten. Het apparaat zorgt ervoor dat er precies genoeg koffie in de filterdrager terecht komt. Vervolgens stampt de machine de koffie aan met de juiste druk. Met het roestvrijstalen kannetje kun je op de juiste temperatuur melk opschuimen. De dubbele boiler zorgt voor een extra snelle verwarming van de zetgroep en de stoompijp.

Sage the Oracle™ Touch Black Stainless Steel

Sage the Oracle™ Touch Black Stainless Steel

Bekijk de dagprijs

Geautomatiseerde bediening via het touchscreen vereenvoudigt het maken van uw favoriete cafékoffie in drie eenvoudige stappen: malen, zetten en melk. De koffiesterkte, melktextuur of temperatuur pas je eenvoudig naar jouw smaak aan. Bewaar het dan met uw eigen unieke naam. Creëer en bewaar tot 8 gepersonaliseerde koffies.

De geheimen van een professionele koffieshop

Dankzij de OracleTM Touch kunt u op een volledig geautomatiseerde manier koffie van professionele kwaliteit verkrijgen. Want wat we niet weten is dat je bepaalde parameters onder de knie moet hebben om een goede koffie te krijgen, maar als je de basisregels volgt, is het resultaat heel aardig:

Dosering: Dankzij de geïntegreerde molen kunt u automatisch het exacte gewicht aan koffie malen, doseren en verpakken dat u wenst.

Sage The Oracle Touch koffie maken

Watertemperatuur: Dankzij de digitale temperatuurregeling blijft
de temperatuur tijdens het hele proces optimaal.

Waterdruk: Het drukventiel voorkomt dat de koffie te bitter wordt. De lage druk voorbrouwfunctie zorgt voor een gelijkmatige extractie.

Voldoende stoomdruk : Een koffie van professionele kwaliteit is een delicaat evenwicht tussen de smaak van de espresso en de rijkdom van het melkschuim dankzij de
textuur van het microschuim. Het stoompijpje van de Oracle Touch creëert automatisch melkschuim naar uw smaak, en bovendien is het zelfreinigend!

Gerelateerd: Sage Barista Express review: Heerlijke espresso (2021 Update)

Inleiding tot de Latte kunst

Met zo’n machine in mijn handen kreeg ik zin in een Latte art les om alle mogelijkheden van mijn nieuwe machine te benutten. Ik sta natuurlijk nog in de kinderschoenen want het vergt veel oefening maar het was echt leuk!

Vincent van La Course Café legde ons de twee voorwaarden uit om zijn Latte Art onder de knie te krijgen: een geslaagde espresso en een perfect beheerst melkschuim.

Voor espresso moet de koffie vers en fijn gemalen zijn. Hoe fijner de maling, hoe interessanter de crema voor de latte art zal zijn: deze moet lichtbruin zijn en enkele minuten na de extractie aanwezig zijn. De beker moet ook geen platte bodem hebben, maar een afgeronde bodem!

Gebruik voor het melkschuim verse gepasteuriseerde volle melk. Het stoompijpje moet net onder het oppervlak van de melk blijven om grote luchtbellen te voorkomen. We gebruikten de handmatige functie van de Oracle Touch, die is echt intuïtief! Dan moet je de kan op de tafel “tikken” om luchtbellen te vermijden!

Houd dan de espresso kopje in uw linkerhand en een kannetje melk in uw rechterhand, en begin met het mengen van de melk met de espresso.

Dan, halverwege het kopje, brengt u uw kan zo dicht mogelijk bij de koffie om het gewenste design te creëren, dit heet free pouring. En dat is waar geduld om de hoek komt kijken… veel, heel veel geduld want het kost veel proberen voordat je zelfs maar een hart kunt bereiken…

De tweede techniek, die betaalbaarder is voor beginners, is etsen, dat rechtstreeks op het melkschuim wordt gedaan met een stift. Een tip van Vincent: bestrooi de espresso met cacao voordat je het melkschuim inschenkt om de tekening naar boven te brengen!

Plaats een reactie