Sage Barista Express review: Heerlijke espresso (2021 Update)

Koffiezetapparaten met bonen maken de belofte van bistro-kwaliteit espresso thuis waar. Liefhebbers van goede koffie weten dat manuele espressomachines de beste prestaties en de beste smaak bieden. Vandaag heb ik voor jullie de Barista Express van het merk Sage getest.

Wat zijn de voordelen van dit koffiezetapparaat ten opzichte van andere? Hoe gebruik je het? Is het lawaaierig? Ik beantwoord alle vragen die je hebt over dit koffiezetapparaat in deze uitgebreide test. Lees het met plezier tijdens je koffiepauze!

Sage The Barista Express - Pistonmachine - Stainless Steel

Bekijk de dagprijs

Barista Express Sage: presentatie

Laten we bij het begin beginnen. In dit eerste deel zal ik nader ingaan op de zichtbare aspecten van het koffiezetapparaat, de inhoud van de doos en een overzicht van de voorgestelde prestaties. Laten we samen de kap openen.

Ontwerp en afmetingen koffiezetapparaat

De Barista Express Sage ziet er niet zo wijs uit als zijn naam zou doen vermoeden. Het koffiezetapparaat ziet eruit als een echte professionele percolator met zijn afneembare filterhendel, verwarmd mondstuk en zichtbaar bonenreservoir.

De afwerking is onberispelijk, het koffiezetapparaat is bekleed met een coating van geborsteld roestvrij staal. De gebruikte materialen zijn van hoge kwaliteit, je hoeft de machine alleen maar aan te raken om dat te merken. De metalen en kunststof onderdelen zijn dicht, een garantie voor goed vakmanschap.

Het moet gezegd worden dat Sage met zijn 13 kg op de weegschaal niet beknibbeld heeft op de kwaliteit van de materialen. Wat de afmetingen betreft, was ik verrast door zijn “kleine” afmetingen, het koffiezetapparaat is vrij compact, met afmetingen van 44 cm x 40 cm x 40 cm.

Zoals u ziet, hoeft u niet over een enorm werkoppervlak te beschikken om een plaatsje te vinden bij de Barista Express. Kortom, het keurige ontwerp en de algehele goede kwaliteit van het koffiezetapparaat zijn uitstekende uitgangspunten voor onze test, dus laten we verder gaan.

Sage The Barista Express

Bekijk de dagprijs

En onder de motorkap, zijn de technische kenmerken zo overtuigend als het design doet vermoeden? Het antwoord is ja, Sage heeft een koffiezetapparaat ontworpen dat intuïtief is, maar toch alle prestaties levert die ervan worden verwacht.

De ingebouwde koffiemolen is van staal, zoals ik al eerder zei, gaat mijn hart eerder uit naar keramische molens, maar toch is de roestvrijstalen molen van salie van goede kwaliteit en belooft een goede duurzaamheid.

Belangrijk punt om te analyseren voordat u een koffiezetapparaat koopt: het verwarmingssysteem. Sage integreert hier een zelf ontwikkeld systeem, Thermocoil genaamd, een aluminium circuit waarin een vortex-weerstand is opgenomen.

Deze technologie belooft een kortere opwarmtijd en een optimale temperatuur, nog een goed punt voor de Barista Express. Op het bedieningspaneel van het koffiezetapparaat vindt u de knoppen die nodig zijn voor de werking van het apparaat.

Geen geavanceerde computer (en dus geen risico op computerstoring), alleen het noodzakelijke:

  • Een ontstekingsknop
  • Een knop voor het instellen van de hoeveelheid gemalen koffie
  • Een keuzetoets: één of twee kopjes
  • Een afstelknop
  • Twee startknoppen (1 of 2 kopjes)

Bovendien geeft een centrale nanometer de druk van de espressomachine aan, en zijn er twee lampjes om aan te geven dat de machine moet worden gereinigd en om de status van het stoompijpje aan te geven.

Al met al, eenvoudig en efficiënt, geen specifieke vaardigheden vereist om het koffiezetapparaat te gebruiken, nog een goed punt. Een van de belangrijkste kenmerken waarmee rekening moet worden gehouden bij de keuze van een espressomachine is het percolatievermogen.

De Barista Express biedt een vermogen van 9 Bars, onder de industriestandaard, maar niet noodzakelijk een garantie voor slechte koffie, verdict iets lager in het testrapport.

Een van de grote voordelen van de Barista Express is de capaciteit van zijn waterreservoir: 2 liter. Dus je kunt een paar dozijn koffie’s maken voordat je je zorgen moet maken over de tank, goed punt.

In het bonenreservoir kunt u 250 gram koffie schenken, wat binnen de norm is voor een semi-professioneel koffiezetapparaat. Met het instelwiel kunt u de hoeveelheid koffie per zetbeurt kiezen, van 15 tot 25 gram, afhankelijk van uw voorkeur.

Bekijk de dagprijs

Barista Express: opties en accessoires

In het koffiezetapparaat is een verwarmingspijpje ingebouwd waarmee u melk kunt opschuimen. Sage levert ook een roestvrijstalen melkreservoir om u te helpen uw melkdranken te maken. Net als bij de pro’s is een mesje voorzien om de hoeveelheid koffie aan te passen voor het zetten.

De verschillende filters die u nodig kunt hebben, zijn ook aanwezig. Waar het merk genereus is, is door u een waterfiltratiekit aan te bieden, die in het reservoir wordt geïntegreerd, vanaf het moment dat u het koopt, behoudt u de smaakkwaliteiten en het watercircuit van het koffiezetapparaat.

Voor onderhoud wordt bij het koffiezetapparaat ook een reinigingsset geleverd. Je hebt alles wat je nodig hebt in de doos om met een gerust hart van start te gaan.

Sage The Barista Express doos

Barista Express: testen, gebruiken en proeven

Een detail van functies en kenmerken is goed, maar een concrete test is beter! Laten we overgaan tot de ultieme test door het koffiezetapparaat aan te zetten en een testkoffie te zetten. In het belang van onpartijdigheid voer ik al mijn tests uit door een eenvoudige maar doeltreffende espresso te proeven.

Het koffiezetapparaat aanzetten

Na installatie, reiniging en vulling hoeft het koffiezetapparaat niet meer te worden ingesteld voordat het kan worden gebruikt. Dus we zetten hem aan, beginnen een dosis te malen (ik koos voor 19 gram koffie, ik hou van een volle smaak), en zetten een kopje.

Aan de linkerkant van de machine bevindt zich de kleine geïntegreerde stamper om de granen in de percolatorhendel te stoppen, erg praktisch om ze niet overal te stoppen.

Zoals u al in bistro’s hebt gezien, steekt u de hendel onder het uitlooppijpje, draait u de hendel vast en zet u een espresso.

Geluidsniveau van de Barista Express

Dit is een punt waar veel mensen bang voor zijn: het geluidsniveau van het koffiezetapparaat. Tijdens het slijpen is het geluid redelijk en in lijn met mijn verwachtingen. Wat het percolatieproces betreft, ben ik nogal verrast door de stille kant ervan, slechts een lichte brom doorbreekt de religieuze heiligheid van mijn test.

Bekijk de dagprijs

Om terug te komen op de elementen die in de technische specificaties worden beschreven, de opwarmtijd is inderdaad zeer snel en het kostte me nauwelijks een minuut voor deze eerste koffie. Tegen de tijd dat je een paar bonen hebt gemalen en je koffie hebt ingepakt, is de machine klaar.

Tijd voor de waarheid, espresso.

Het moment van de proeverij is aangebroken. Visueel is de koffie mooi, hij heeft het fijne bruine schuim dat ik verwachtte. De smaak is aanwezig, de espresso is volmondig zoals ik het graag heb, de textuur is smeuïg en dicht, het resultaat is zeer homogeen in de mond.

Het is een geslaagde weddenschap voor Sage, met een semi-pro machine, bistro kwaliteit koffie!

De andere aangeboden drankjes

Deze espressomachine biedt geen speciale functie voor het maken van andere dranken dan espresso, afgezien van de toevoeging van warme melk voor melkdranken. Afgezien van de intensiteit van uw koffie is het voor u niet mogelijk uw dranken verder te personaliseren.

Kortom, de Barista Express zet alleen koffie, maar zeer goede koffie.

Onderhoud koffiezetapparaat

Gebruik voor regelmatig onderhoud het reinigingspakket dat bij het koffiezetapparaat is geleverd.
Afgezien van het ontkalken om de drie maanden of zo, en een kleine schoonmaakbeurt van de molen, is geen speciaal onderhoud vereist.

Garantie en dienst na verkoop

De Barista Express van Sage heeft een fabrieksgarantie van twee jaar. Om gebruik te maken van de garantie of om een defect te melden, dient u rechtstreeks contact op te nemen met de winkelier waar u uw koffiezetapparaat hebt gekocht.

Voor- en nadelen

We houden van

  • Bistro kwaliteit koffie
  • Gemak van dagelijks gebruik
  • Zeer geslaagd semi-professioneel ontwerp en kwaliteit van de materialen
  • Talrijke meegeleverde accessoires

We houden van minder

  • Stoompijpje geschikt maar niet erg krachtig

Bekijk de dagprijs

Mijn oordeel

De Sage Barista Express koffiemachine is voor mij een van de semi-pro espressomachines met de beste prijs-kwaliteitverhouding. Het gebruiksgemak en de smaakkwaliteit van de koffie zijn de belangrijkste troeven.

Om uw ervaring te optimaliseren, kunt u uw plaatselijke brander om advies vragen, hij zal u helpen de beste bonen naar uw smaak te vinden. Maak indruk op je vrienden door te laten zien dat je een professionele barista in de dop bent!

Plaats een reactie