Nespresso Vertuo Plus en Vertuo Plus Deluxe review (2021 Update)

Nespresso koffiezetapparaten staan bekend om hun buitensporige prijs en de kwaliteit van hun koffie. Ik denk eerder dat kwaliteit een prijs heeft en dat ik in bepaalde omstandigheden best bereid ben die te betalen. Daarom kocht ik de Nespresso Vertuo, waarvan de volledige naam Krups Nespresso Vertuo plus is, vrij snel nadat hij op de markt kwam.

Dit is een nieuw model elektrisch koffiezetapparaat, dat efficiënter werkt dankzij de Centrifusion-technologie en de bereiding van lekkere en romige XL-koffie mogelijk maakt.

Noot van de redactie: 7/10

De pluspunten:

 • drie stukken koffie
 • kwaliteitstoestel, grote tank
 • lekkere en romige koffie

Het minste:

 • capsuleprijs
 • oude niet-compatibele capsules
 • lange voorbereidingstijd

Maak kennis met de Krups Nespresso Vertuo Plus XN903N – Koffiecupmachine – Mat zwart

Krups Nespresso Vertuo Plus XN903N - Koffiecupmachine - Mat zwart

Bekijk de dagprijs

Het belangrijkste idee van dit Nespresso Vertuo koffiezetapparaat is de mogelijkheid om drie koffielengtes te bereiden zonder dat u erover hoeft na te denken. U kunt kiezen uit een espresso (40 ml), een lungo (150 ml) of een mok (230 ml). U hoeft alleen maar uw keuze te maken wanneer u de Vertuo-capsules koopt en u hoeft verder niets te doen (zie mijn beschrijving van het gebruik hieronder).

Aangezien u grote hoeveelheden koffie moet kunnen zetten, is het reservoir echt heel belangrijk: het kan 1,8 liter water bevatten. Zo krijg je een massieve machine die vrij hoog en lang is. Er gaat niets boven de Nespresso Pixie, die gemakkelijk overal in past. Hier moet u anticiperen op de plaatsing van het koffiezetapparaat en ervoor zorgen dat u voldoende ruimte hebt.

Het bevat ook een intern opvangbakje voor gebruikte capsules, dat tot 16 capsules kan bevatten.

Aan de lichte kant, is er niets dat aangeeft dat de tank leeg is. Anderzijds is er een signaal wanneer het tijd is om te ontkalken. Ik vind het trouwens jammer dat Nespresso geen gebruik heeft gemaakt van dit gloednieuwe model om het ontkalkingsproces te vereenvoudigen. Het is een complexe toetsencombinatie, waarvoor de handleiding nodig is.

De cupsteun kan op vier verschillende manieren worden geplaatst om aan elke cupmaat tegemoet te komen.

Tot slot krijgt u bij het Vertuo koffiezetapparaat 12 capsules cadeau in een degustatiedoosje. In principe betekent dit dat u verschillende smaken krijgt.

Hoe gebruik ik de Nespresso Vertuo koffiemachine?

Krups Nespresso Vertuo Plus gebruiken

Bekijk de dagprijs

De algemene bediening is vereenvoudigd in vergelijking met vorige machines.

Om te beginnen wordt het koffiezetapparaat automatisch geopend. Dat wil zeggen dat u de beweging inzet (u tilt iets op, laat iets zakken) en de machine doet de rest. Het werpt ook de gebruikte capsule uit.

Bovendien heeft de Nespresso Vertuo maar één knop, want er is niets te doen. Twee nieuwe technologieën worden gecombineerd om het maken van het perfecte kopje koffie kinderspel te maken.

Ten eerste hebben de gloednieuwe Nespresso Vertuo-capsules een streepjescode die de machine leest. Van daaruit regelt het koffiezetapparaat zelf de hoeveelheid water, de temperatuur, enz. We hoeven niets te doen!

Om de bereiding van heerlijke koffie mogelijk te maken zonder aan kwaliteit in te boeten, ontwikkelde Nespresso de Centrifusietechnologie. Deze bestaat uit een betere verspreiding van het water en een rotatie van de capsules, zodat de koffie goed is, ongeacht de hoeveelheid water die wordt gebruikt.

Dus om koffie te zetten, plaats je de capsule, plaats je een kopje en zet je hem aan.

Hoe lang duurt het om koffie te zetten?

Het is tijd voor een update over de Centrifusion technologie. Een van de grootste nadelen is dat het tijd kost.

Het koffiezetapparaat heeft dus maar 40 seconden nodig om voor te verwarmen, een gemiddelde maar juiste tijd. Anderzijds moet u 55 seconden wachten voor een espresso, 70 seconden voor een long coffee en 108 seconden voor een mok. Al met al, voorverwarmen en extractie inbegrepen, duurt het 2 min 28 s om een XL koffie te zetten.

Dat is een lange tijd! Koffie kan goed zijn, maar sommige dagen, kan geduld een probleem zijn…

Aan de positieve kant is er het gebruiksgemak. Het is kinderspel om koffie te zetten. Bovendien zijn er absoluut geen lekken, zelfs niet als u de gebruikte capsule niet binnen een minuut verwijdert. En als de tank leeg is, wordt de peul niet opgeofferd. De machine pauzeert terwijl hij vult en gaat verder waar hij gebleven was.

Tenslotte is Nespresso Vertuo nogal discreet. Hij geeft slechts 53 dB af en als u gewend bent aan andere modellen, is het verschil in geluid duidelijk.

Anderzijds kunnen wij alleen maar betreuren dat de oude nespresso cups niet compatibel zijn met deze nieuwe machine. Het neemt ook veel ruimte in. En tenslotte, duurt het lang om een koffie te serveren.

Gelukkig compenseert de kwaliteit van de drankjes deze tekortkomingen, die naar ik hoop in toekomstige modellen zullen verdwijnen.

Wees voorzichtig, de officiële verkoopprijs is 82 € en ik denk dat het overdreven is. Gelukkig is het gemakkelijk om de Nespresso Vertuo in speciale aanbiedingen te vinden, zoals op amazon, waar hij momenteel 164 € kost. De prijs-kwaliteitverhouding is meteen een stuk correcter, zoals u kunt zien als u Nespresso vergelijkt.

Vergeet echter niet de prijs van de capsules bij de aankoop te vermelden. Ze zijn vrij duur in vergelijking met andere merken, ze kunnen alleen online worden gekocht en er zijn op dit moment geen compatibele capsules tegen een lagere prijs.

De pluspunten:

 • drie stukken koffie
 • discreet
 • kwaliteitsapparaat
 • lekkere en romige koffie
 • groot reservoir

Het minste:

 • capsuleprijs
 • oude niet-compatibele capsules
 • lange voorbereidingstijd

Conclusie

Het is leuk om te zien dat Nespresso in de loop der tijd zijn modellen verbetert door zich te concentreren op regelmatig genoemde punten, zoals lekken als de capsule op zijn plaats blijft zitten. Het is echter jammer dat daarvoor pods moeten worden gebruikt die zo nieuw zijn dat zij niet meer compatibel zijn met de oude.

Dus op dit moment, denk ik dat Vertuo is voorbehouden aan liefhebbers van geweldige koffie. De liefhebbers van korte espresso hebben er alles bij te winnen om bij het oude gamma te blijven.

Plaats een reactie