Beste Nespresso machine – welke nu kopen? (2021)

Nespresso is zo’n specifiek koffiemerk dat de theehuizen tegenwoordig tot groot genoegen van hun klanten uitsluitend Nespresso koffie aanbieden. Een Nespresso koffiezetapparaat is echter in de eerste plaats een machine die bedoeld is voor thuis of eventueel op kantoor, kortom voor persoonlijk en beperkt gebruik.
nespresso apparaat
Om u te helpen weten welke Nespresso koffiemachine u moet kopen, kunt u dit dossier raadplegen. U kunt direct kiezen uit de beste modellen van het moment of zelf leren hoe u de verschillende referenties kunt vergelijken.

Beste Nespresso machine kopen overzicht

Nespresso Pixie: compact en goedkoop

Nespresso Pixie

Bekijk de dagprijs

Nespresso is een referentiemerk dat wordt beschouwd als een topmerk van zeer hoge kwaliteit. Maar als je zegt top van het gamma, zeg je ook hoge prijs. De kracht van de Pixie ligt precies in zijn prijs: het is een capsule koffiezetapparaat dat heel vaak voor minder dan 100 EUR wordt verkocht.

Natuurlijk is hij klein en compact, zijn waterreservoir heeft een inhoud van slechts 0,7 liter. Maar het heeft ook alle sterke punten van de Nespresso koffiemachines. Hij heeft een druk van 19 bar, u kunt kiezen tussen twee verschillende koffietijden, hij gaat na een pauze van 9 minuten in de stand-by modus en hij heeft een efficiënt intern ontkalkingssysteem.

En natuurlijk werkt het met Nespresso koffiecapsules, zo uniek vanwege de kwaliteit van de koffiebonen die ze bevatten. In feite wordt bij de aankoop van het koffiezetapparaat een set verschillende capsules aangeboden om nieuwe smaken te durven uitproberen.

De Pixie heeft ook een uniek, duidelijk modern ontwerp. Als de tank bijna leeg is, gaat er een achtergrondverlichting branden en zou je bijna willen dat die er was, elke keer dat je hem gebruikt.

Lees deze recensie van Nespresso Pixie om meer te weten te komen over de sterke en zwakke punten.

Nespresso Inissia: eenvoud

Nespresso Inissia

Bekijk de dagprijs

De Nespresso Inissia koffiemachine is een zeer eenvoudig en goedkoop model van Nespresso. Hij is in de eerste plaats geschikt voor een alleenstaande of eventueel twee personen die niet veel koffie drinken.

Het waterreservoir heeft een maximale capaciteit van 0,7 liter. Bovendien is het reservoir aan de achterzijde geplaatst, waardoor het discreet is, maar het is wel doorzichtig, want er is geen waarschuwingslampje om te anticiperen op watergebrek.

Met dit koffiezetapparaat kunt u twee koppen koffie naar keuze bereiden, maar slechts één kopje per keer. Dit maakt het mogelijk om een drank van 40 ml of 110 ml te nemen. De bekersteun kan ook twee verschillende standen hebben. De beker moet echter minder dan 9 cm hoog zijn.

Zoals alle Krups Nespresso machines maakt hij een beetje lawaai, maar niet echt onaangenaam. Het is nog steeds een compact koffiezetapparaat en daarom gemakkelijk op te bergen op een plank. En omdat hij niet uitnodigt tot het maken van tientallen koffies gedurende de dag, is hij niet gemaakt om de hele tijd te zoemen.

Om meer te weten te komen over hoe het werkt, leest u deze recensie van Nespresso Inissia.

Essenza Mini: robuust en discreet (54 dB)

Essenza Mini

Bekijk de dagprijs

Het Nespresso Essenza Mini koffiezetapparaat wordt vervaardigd door het Italiaanse bedrijf DeLonghi. Het is zeer rond en steekt een beetje af bij andere Nespresso modellen, die vaak veel moderner en hoekiger zijn.

Hij is verkrijgbaar in rood en in andere kleuren. Het formaat roept soliditeit op! Het is een koffiezetapparaat waarvoor toch een budget van ongeveer 100 EUR nodig is, ook al lijkt de prijs-kwaliteitverhouding vrij goed.

De watertank is afneembaar. Het is vrij klein, want het heeft een inhoud van slechts 0,6 liter. Een signaal geeft aan wanneer het bijna leeg is. Het voorverwarmen duurt slechts 30 seconden en het is net zo snel om een korte of lange koffie te zetten. Het kopje mag echter niet te hoog zijn, of in ieder geval niet meer dan 8,5 cm hoog.

We kunnen alle gebruikelijke Nespresso merkkoffies maken. Bovendien wordt bij de aankoop van het koffiezetapparaat een set capsules aangeboden. Zo kunt u verschillende smaken ontdekken en bepalen welke het beste bij u past. Het geeft u ook de tijd om een voorraad capsules aan te leggen.

Om meer te weten te komen over hoe het werkt, leest u deze recensie van de Nespresso Inissia mini.

Nespresso Citiz: automatisch en programmeerbaar

Nespresso Citiz

Bekijk de dagprijs

De Nespresso Citiz van Krups combineert het beste van de twee bestaande soorten koffiemachines. Het is automatisch, d.w.z. het stopt vanzelf. En hij is programmeerbaar, wat betekent dat u, als u dat wilt, de hoeveelheid water kunt besparen die u verkiest.

Zo is uw espresso naar uw smaak en elke keer identiek, zonder enige moeite. Het is des te aangenamer omdat er capsules worden aangeboden bij de aankoop van de machine om de verschillende smaken te testen.

Het is ook een koffiezetapparaat met een stedelijk design, dat doet denken aan gebouwen in New York. Hij is dus slechts 13 cm breed en 28 cm hoog. En hij heeft een vrij grote tank, die tot 1 liter water kan bevatten. Dit reservoir is doorzichtig, afneembaar en bevindt zich aan de achterzijde van het koffiezetapparaat. Maar er is geen signaal dat het bijna leeg is. Het is dus belangrijk dat u het zelf in de gaten houdt, anders riskeert u een capsule te verliezen.

Wat onderhoud betreft, is het een klassieke Nespresso machine. Dit betekent dat de buitenkant gemakkelijk schoon te maken is en dat voor het ontkalken de handleiding bij de hand moet worden gehouden. Alle verwijderbare onderdelen zijn vaatwasmachinebestendig.

Meer details vindt u in deze review van Nespresso Citiz.

Nespresso Vertuo: koffie XXL

Krups Nespresso Vertuo Plus gebruiken

Bekijk de dagprijs

Het Vertuo elektrische koffiezetapparaat van Nespresso is een radicaal andere serie dan wat Nespresso in principe aanbiedt. Het is zo uniek dat het niet eens dezelfde capsules gebruikt. En hij is uitgerust met de Centrifusion-technologie, die een betere extractie van de koffiearoma’s mogelijk maakt.

Deze machine is een lang, lang en dun model. De bekersteun kan op 4 verschillende hoogtes worden geplaatst. Het koffiezetapparaat heeft een zeer groot reservoir van 1,8 liter dat aan beide zijden of zelfs aan de achterkant kan worden geplaatst. Dit formaat wordt volledig gerechtvaardigd door de mogelijkheid om drie verschillende formaten koffie te bereiden.

U kunt een espresso (40 ml), een lungo (150 ml) of een mok (230 ml) maken. De bereiding van de drank gebeurt volledig automatisch en er zit slechts één knop op het koffiezetapparaat. Voor de grootste kop kan het echter tot 2 minuten en 30 seconden duren om hem klaar te maken.

Bij de Vertuo moet u er echter nog steeds op letten dat u de juiste capsules koopt, d.w.z. capsules die compatibel zijn met het koffiezetapparaat en voor de juiste koffieduur. Aangezien alles geautomatiseerd is met het lezen van streepjescodes, is het onmogelijk om een lange koffie te maken met de capsule van een korte koffie, ➔.

Meer details vindt u in deze review van Nespresso Vertuo.

Nespresso Lattissima OneNespresso Lattissima One: met een dik melkschuim

Bekijk de dagprijs

Deze DeLonghi Lattissima One Nespresso koffiemachine is een van de weinige modellen die is uitgerust met een systeem dat op verzoek voor een mooi melkschuim zorgt. Daartoe wordt een melkkaraf aan de voorzijde van het koffiezetapparaat geplaatst.

Het is niet-isotherm en heeft een inhoud van 120 ml. Hij moet dus op verzoek worden gevuld, één kopje per keer. U kunt kiezen tussen twee hoeveelheden schuim. En net als alle andere afneembare accessoires kan het in de vaatwasmachine worden gewassen.

Het is ook een vrij intuïtieve Nespresso machine. Hij heeft weinig knoppen en biedt toch toegang tot twee koffielengtes. Het voorverwarmen duurt slechts 21 seconden en de energieklasse is A++.

Het waterreservoir heeft een inhoud van 1 liter. Het is ook een elegant model, verkrijgbaar in wit of bruin. En als de voering van plastic is, boezemt alles vertrouwen in. Je hebt echt een robuuste koffiemachine voor je.

Het enige defect is een lekkageprobleem bij de tuit, dat niet systematisch lijkt te zijn.

Lees voor meer informatie deze review van de Nespresso Lattissima One.

Nespresso Expert & Milk: aangesloten

Nespresso Expert & Milk

Bekijk de dagprijs

Het Nespresso Expert & Milk koffiezetapparaat is een koffiemachine die via Bluetooth is verbonden. Met de Nespresso applicatie kunt u uw recepten personaliseren, de bereiding van een koffie op afstand starten en het onderhoud van het koffiezetapparaat eenvoudig beheren.

Niet alle toepassingen zijn even praktisch, maar ze maken een grotere modulariteit mogelijk dan de knoppen op het koffiezetapparaat.

Bovendien beschikt deze professioneel ontworpen koffiemachine over een groot waterreservoir (inhoud 1,2 liter) en een melkemulgator, Aeroccino genaamd. Hiermee kunt u melkschuim bereiden voor koude of warme dranken. Sommigen slagen er zelfs in op te schuimen met plantaardige melk (die niet allemaal geschikt is).

Het is ook mogelijk te kiezen tussen 4 waterlengtes en 3 temperaturen (echter allemaal warm).

Tenslotte is het een goed Nespresso koffiezetapparaat, in de zin dat we het beste van dit merk vinden. De druk is 19 bar. De koffiemachine stopt automatisch na 9 minuten inactiviteit. De watertank is afneembaar en handig.

➔ Om meer te weten te komen, vindt u alle details van deze koffiemachine in deze review van de Nespresso Expert & Milk.

Handpresso Auto Capsule: draagbare Nespresso-machine

Handpresso Auto Capsule - Espressomaker

Bekijk de dagprijs

Het Handpresso Nespresso Auto Capsule koffiezetapparaat is geen klassiek elektrisch koffiezetapparaat. Het is niet eens van het merk Nespresso. Het is een reiskoffiezetapparaat dat werkt door het aan te sluiten op de sigarettenaansteker en dat in de bekerhouder kan worden opgeborgen.

Zodat ze espresso kan maken in haar auto. Het Handpresso assortiment biedt verschillende modellen, waarvan de belangrijkste variatie wordt gevormd door de benodigde capsule of pod. Dit model werkt specifiek met Nespresso capsules of compatibele capsules.

Dus is er de druk van 19 bar die nodig is om de capsule te doorboren en de aroma’s vrij te laten. En de koffie is bereid in minder dan 3 minuten. Je krijgt een hete 50 ml koffie waar je ook bent.

Het enige wat u nodig hebt, is een Nespresso-koffiepad, koud water en natuurlijk een kopje om te serveren. Let op, met het koffiezetapparaat kunt u maar één kopje tegelijk zetten (of twee ristrettos) en u moet een paar minuten pauze inlassen voordat u een tweede kopje zet.

De werking is een beetje specifiek en wordt volledig beschreven in dit advies over de Handpresso Auto Capsule, evenals de voordelen van de aankoop van een dergelijk autokoffiezetapparaat.

Wat is een Nespresso maker?

Een Nespresso koffiezetapparaat is altijd een koffiezetapparaat dat gebaseerd is op het gebruik van zeer specifieke capsules. Het is een topmerk dat wereldwijd wordt erkend en gewaardeerd. Het heeft zijn eigen club en fans, net als bijvoorbeeld het Apple merk. Het is het soort product waar je bijna niet meer zonder kunt als je er eenmaal aan gewend bent.

Waar Nespresso lange tijd alleen zwarte koffie bood, is het nu mogelijk om bereidingen met warm of koud melkschuim te maken.

Waarom zou hij een Nespresso kopen voor zijn koffie?

Nespresso biedt koffiezetapparaten die alleen koffie zetten. Dit klinkt verrassend, maar Dolce Gusto, Tassimo en andere capsulemachines bieden de mogelijkheid om dranken op basis van thee of chocolade te serveren. Nespresso machines zijn eerder te vergelijken met bijvoorbeeld Italiaanse koffiemachines.

Dus wanneer u dit specifieke type machine kiest, is het belangrijkste de koffie. En dit is de toegevoegde waarde van Nespresso pods. U kunt afwisselen tussen verschillende modellen, van verschillende kwaliteit, zeer grand cru, biologisch, zoet, fruitig, enz.

Aangezien Nespresso een topmerk is, heeft men bij de aankoop van een dergelijk product ook toegang tot alle diensten die daarbij horen, zoals een eersteklas dienst na verkoop.

Hoe kiest u uw Nespresso machine?

Om te weten welk koffiezetapparaat u moet kopen, moet u rekening houden met de kenmerken van elk apparaat. Sommige punten zijn altijd hetzelfde (alle machines gaan na een pauze van 9 minuten in de stand-by-stand), andere kunnen sterk variëren. Hier zijn de verschillende elementen die je niet mag missen:

✓ Tank

De term tank verwijst altijd naar het water dat wacht op uw toekomstige espresso. Voor melk spreken we van emulgator of karaf om verwarring te voorkomen. Het reservoir varieert van 0,7 tot 1,5 liter, het moet worden gekozen op basis van uw koffieverbruik of het aantal personen dat de machine gebruikt.

Vergeet ook niet te kijken naar de plaatsing van de tank en of hij verwijderbaar is. Tenslotte verdient het de voorkeur een controlelampje te hebben dat u informeert dat het waterreservoir bijna leeg is. Als u namelijk een drank begint te bereiden terwijl er niet genoeg water is, wordt de capsule weggegooid en moet u helemaal opnieuw beginnen.

✓ Met of zonder melk

Weinig Nespresso-machines bieden de mogelijkheid om melkschuim te bereiden. Als u in deze functie geïnteresseerd bent, moet u er dus goed over nadenken. Controleer de capaciteit van de melkopschuimer, of hij warm en/of koud schuim kan produceren en of hij vaatwasmachinebestendig is.

✓ Hoogte van bekers toegestaan

Tussen de kopjeshouder en de tuit is de hoogte beperkt en kan het te dicht bij uw kopjes zijn. Het is dus een detail dat aandacht verdient, vooral als u een fan bent van grote mokken.

✓ Voorverwarmen

Het voorverwarmen is een onmisbare tijd die het mogelijk maakt de koffiemachine klaar te maken. Deze tijd is min of meer lang. Bovendien is in sommige gevallen de voorverwarming in de bereiding inbegrepen, zodat u niet twee keer op de startknop hoeft te drukken.

✓ Origineel of vertuo

Er zijn momenteel twee soorten Nespresso koffiezetapparaten. De bekendste is de klassieke stijl, omdat dit de allereerste machines zijn die werden verkocht. Hieronder vindt u meer details om ze te onderscheiden.

✓ Onderhoud

Maak een inventaris van de verwijderbare en niet-verwijderbare elementen. Dit zijn altijd vaatwasmachinebestendige artikelen, terwijl je voor de rest een spons nodig hebt.

Ontkalken is een essentieel element dat regelmatig moet worden gedaan. Het is praktisch een koffiezetapparaat te kiezen dat signaleert wanneer het tijd is om te ontkalken (vaak door middel van een lichtindicator of via een aangesloten toepassing).

✓ Opties

De keuze is nog beperkt, maar naast de aanwezigheid van een melkopschuimer zijn er enkele opties. Er kan bijvoorbeeld een waterfilter zijn, een verbinding met een gratis app via Bluetooth, enz.

✓ Ontwerp en afmetingen

Het is natuurlijk belangrijk om een koffiezetapparaat te kiezen dat u qua design en kleur bevalt. Denk ook aan de afmetingen als u al precies weet waar u hem wilt installeren.

✓ Nespresso of compatibel

Wees voorzichtig, sommige machines dragen de naam Nespresso zonder dat ze van het merk Nespresso zijn. Deze machines zijn compatibel met Nespresso-capsules. Ze zijn over het algemeen veel goedkoper, maar ook van mindere kwaliteit. Of ze hebben een specifieke functie (zoals reiskoffiezetapparaten).

De verschillende soorten Nespresso koffiemachines

Vandaag biedt Nespresso twee verschillende systemen aan voor zijn koffiezetapparaten. De capsules zijn niet onderling compatibel en daarom is het belangrijk om vóór de aankoop precies te weten wat ze zijn.

Nespresso original

De originele Nespresso koffiezetapparaten zijn het talrijkst omdat het het oudste systeem is. Het hoofddoel is het serveren van een espresso, maar het is mogelijk te kiezen voor kort of lang en eventueel de hoeveelheid water een beetje te veranderen. Met een geschikt koffiezetapparaat kan er ook melkschuim in.

Nespresso Vertuo

Het nieuwe systeem heet Nespresso Vertuo. Het biedt veel meer flexibiliteit op het gebied van koffie en is enigszins vergelijkbaar met wat concurrerende merken van capsule koffiezetapparaten bieden. Dranken kunnen warm of koud zijn en er kan een zeer grote gastronomische koffie worden geserveerd. Ook hier kan, met een goed koffiezetapparaat, melkschuim worden toegevoegd.

Nespresso aangesloten

De trend is om meer en meer verbonden apparaten aan te bieden en Nespresso is daarop geen uitzondering. Het is nu bijvoorbeeld mogelijk om een Nespresso pod koffiezetapparaat te kopen dat via Bluetooth is aangesloten. Op dit moment staat het systeem nog in de kinderschoenen en zijn de mogelijkheden beperkt. Dit verandert echter snel, dus het is mogelijk dat dit type koffiezetapparaat zeer snel efficiënter zal worden met een upgrade.

Wie maakt Nespresso koffiezetapparaten?

Nespresso is de naam van het merk, d.w.z. van het systeem dat koffiemachines en capsules omvat. De apparaten zelf worden echter gemaakt door fabrikanten die gespecialiseerd zijn in huishoudelijke apparaten, zoals u zult ontdekken.

De’Longhi

De’Longhi, een toonaangevend Italiaans merk, produceert koffiezetapparaten voor Nespresso, naast talrijke modellen voor eigen rekening. Anderzijds heeft het zich gespecialiseerd in het maken van koffiezetapparaten met melkemulgatoren. Dat wil zeggen dat alle Nespresso koffiezetapparaten van De’Longhi kunnen worden gebruikt voor de bereiding van een cappuccino.

Krups

Krups is een Duits bedrijf dat samenwerkt met verschillende merken van pod koffiezetapparaten. Tegenwoordig maakt dit merk, dat deel uitmaakt van de SEB-groep, bijna uitsluitend koffiezetapparaten. In feite is Krups voor Nespresso de wederverkoper van de fabrikant Eugster. Met andere woorden, Krups beheert de verkoop, reparaties, klantencontacten, enz.

Magimix

Het Franse merk Magimix is sinds het begin geassocieerd met Nespresso voor de distributie van koffiezetapparaten (in samenwerking met de fabrikant Eugster). Magimix, dat deel uitmaakt van het SEB-concern, is vooral bekend om zijn keukenmachines. Maar omdat het goed gepositioneerd is op de Franse markt, was het een uitgelezen partner voor Nespresso. De Krups en Magimix Nespresso koffiezetapparaten zijn dus van dezelfde fabrikant.

Kitchenaid

Terwijl ze alle visuele codes van de Artisan robot gebruikt, biedt Kitchenaid een Nespresso koffiezetapparaat aan. Het is de enige van dit merk en hij is verkrijgbaar in 3 kleuren (twee tinten rood of zwart). Het is een zeer high-end koffiezetapparaat, solide en efficiënt.

Is het gemakkelijk om zo’n capsule koffiezetapparaat te onderhouden? Hoe ontkalk ik een Nespresso?

Nespresso koffiemachines zijn waarschijnlijk de meest delicate machines om te ontkalken, aangezien het systeem volledig en minutieus is. De eenvoudigste versie is die welke bestaat uit het volgen van de toepassingstips van uw aangesloten koffiezetapparaat. Anders is het vaak nodig om de online video’s te gebruiken.

➔ Lees voor meer informatie dit artikel over het ontkalken van een Nespresso.

Bovendien zijn de uitneembare elementen vaatwasmachinebestendig en kan de rest worden gereinigd met de zachte kant van een spons en een beetje zeep.

Wat is de kwaliteit-prijsverhouding van een Nespresso-machine?

Nespresso koffiezetapparaten hebben de reputatie duur te zijn. Het is echter een reputatie die niet eerlijk is. Het is inderdaad heel goed mogelijk om een mooie, degelijke, automatische en betrouwbare machine te kopen vanaf 70 EUR. En het is ook mogelijk om een Dolce Gusto koffiezetapparaat te kopen voor ongeveer 100 EUR.

In werkelijkheid is het duurste niet de aankoop van het koffiezetapparaat. Want op dit niveau is de prijs heel correct en in overeenstemming met de algemene kwaliteit en robuustheid. Het is in feite het budget voor de capsules dat belangrijker is.

Wat te kiezen: koffiezetapparaat met molen of Nespresso?

Automatische koffiemachines met geïntegreerde molen zijn de nieuwste modieuze koffiemachines. Ze zijn de laatste 2 jaar of zo steeds populairder geworden en worden soms aangeprezen als het enige alternatief wanneer je echt van koffie houdt.

In concreto behoren de twee machines niet tot dezelfde categorie. Nespresso biedt weliswaar topklasse capsule koffiemachines aan, maar koffiezetapparaten met een geïntegreerde molen zijn nog meer topklasse en vergen minstens 300 EUR. Anderzijds is de aankoop van koffie achteraf veel goedkoper met de molen dan met pods.

Om nog maar te zwijgen van het feit dat de molen het eindelijk mogelijk maakt om afvalvrij te werken (aangezien hij zelf de in bulk gekochte bonen in gemalen koffie zal omzetten). De site les Numériques heeft een tabel gemaakt van de werkelijke kosten door de jaren heen.

Anderzijds is een Nespresso-apparaat gemakkelijker te onderhouden en neemt het vaak minder plaats in. De keuze tussen de ene of de andere van deze machines is dus een kwestie van budget, en tenslotte van smaak voor deze of gene koffie.

Kun je warme chocolademelk maken met Nespresso?

Nespresso capsules bieden alleen koffie, uitsluitend koffie. Het is onmogelijk om warme chocolademelk op de klassieke manier te maken. Er zijn echter Nespresso Vertuo-capsules die chocolade bevatten.

Maar omdat voor een goede warme chocolademelk vooral goede melk nodig is, biedt Nespresso een tip om een echte warme chocolademelk te maken, rechtstreeks in de melkopschuimer, van 3 tot 5 blokjes pure chocolade. Daartoe vult u de opschuimer met 100 ml melk, voegt u de chocolade toe en maakt u er een warme drank van. Dan blijft er niets anders over dan te dienen!

Wat is het verband tussen Nespresso en Nestlé?

Nestlé is een van de reuzen in de voedingsindustrie. Het bedrijf is gevestigd in Zwitserland en is vaak rechtstreeks betrokken bij voedingsmiddelen zoals chocolade of babyvoeding.

Het was echter de Nestlé Groep die in 1970 besloot te gaan werken aan de ontwikkeling van een volautomatische koffiemachine met koffie in capsules. Het was ook Nestlé dat het merk Nescafé creëerde, dat zelf de oorsprong is van Dolce Gusto.

Plaats een reactie