Melkopschuimer kopen? Beste melkopschuimers (2021 Update)

U bent op zoek naar de beste melkopschuimer om een heerlijk schuim te maken voor lekkere cafeïnehoudende dranken. Maar je hebt moeite met kiezen gezien de verscheidenheid aan modellen. Geen paniek, je bent aan het juiste adres! Dankzij deze vergelijking van de beste melkopschuimers die momenteel op de markt zijn, gevolgd door een koopgids, zult u gemakkelijk de juiste apparatuur kunnen vinden.
melkopschuimer

Beste melkopschuimers overzicht

Hier zijn de beste melkopschuimers die zich het meest op de markt onderscheiden op het vlak van functionaliteit, kwaliteit en efficiëntie.

Melkopschuimer Severin SM 9684

Severin SM 9684 - Melkopschuimer -Zilver-wit

Bekijk de dagprijs

De melkopschuimer SM 9684 van de Duitse fabrikant Severin verdient om vele redenen zijn plaats in deze vergelijking van de beste melkemulgatoren.

Deze elektrische melkopschuimer is een zeer mooi accessoire dat opvalt door zijn indrukwekkende design en zijn wit/zilveren kleur. De structuur bestaat uit een verwarmde kunststof basis met antislipvoetjes en een compartiment voor het netsnoer eronder. Aan de andere kant is er een kanvormige roestvrij stalen kom die gemakkelijk op de centrale steun past. Het toestel heeft een aan/uit-knop met indicatielampje.

Het is een krachtig apparaat waarmee u binnen 2 tot 3 minuten melk kunt verwarmen of melkschuim kunt maken. Deze efficiëntie wordt gerechtvaardigd door het feit dat hij werkt dankzij een inductiekookplaat, naast zijn vermogen van 500 watt.

Deze melkemulgator van Severin wordt geleverd met twee magnetische gardes om 200 ml schuim te bereiden (warm of koud) en om tot 500 ml melk op te warmen. Zeer intuïtief, het heeft een automatische uitschakelfunctie die het toestel aan het einde van de kookcyclus uitschakelt. Bovendien verbranden de bereidingen niet, aangezien de inductieverwarming thermische beveiliging biedt tegen oververhitting.

Voordelen

 1. Inductieverwarming
 2. Gemakkelijk te gebruiken
 3. Transparant deksel
 4. Vaatwasmachinebestendige container

Nadeel

 1. Geen temperatuurinstelling

Ik gebruik deze emulgator om mijn one-pot cosmetica te maken. Het werkt heel goed, maar de kom blijft heet en het maakt veel koude cycli om een mooie emulsie te krijgen, en ook om de kom in koud water te laten weken. Het feit dat de kom niet aan de motor vastzit, is erg handig. Bekijk alle beoordelingen.

Philips Senseo CA6500/60 – Melkopschuimer – Zwart

Philips Senseo CA6500-60 - Melkopschuimer - Zwart

Bekijk de dagprijs

Net als de diverse kleine huishoudelijke apparaten die Philips aanbiedt, is ook de CA6500/30 elektrische melkopschuimer in de Senseo-reeks vervaardigd volgens een zeer hoge norm. Of het nu gaat om design of kleur, alles is goed doordacht zodat we een toestel hebben met een moderne uitstraling dat past in elk type hedendaags decor.

Deze melkbeluchter bestaat uit een afneembaar, blikvormig reservoir van 125 ml dat rust op een 360 graden draaibare basis in de vorm van een beker. Voor de coating werden materialen van topkwaliteit gekozen, die de sterkte en duurzaamheid van het toestel garanderen. De fabrikant koos kunststof voor de buitenkant en anti-aanbak aluminium voor de binnenkant.

Naast het esthetische aspect kan de Senseo Milk Twister er prat op gaan een gebruiksvriendelijk toestel te zijn dat een aangename en comfortabele grip biedt. Dankzij zijn vermogen van 500 Watt verkrijgt u zeer snel warm of koud schuim. Giet gewoon de melk in de kuip en druk op de schakelaar, de magnetische garde doet de rest.

Na gebruik kan deze Senseo Phillips melkopschuimer gemakkelijk met de hand worden gereinigd met een beetje afwasmiddel. U kunt echter het deksel en de garde in de machine wassen als u dat wilt, maar niet de houder en de verwarmingsbasis.

Voordelen

 1. Mooi ontwerp
 2. Efficiënt en doeltreffend
 3. Zeer gemakkelijk te gebruiken
 4. Gemakkelijk te onderhouden

Nadeel

 1. Geen mogelijkheid om de melk alleen te verwarmen

Ik had verschillende handmatige melkopschuimers die erg goed waren. Behalve dat door het gestuntel de Pyrex pot drie keer brak… Dus besloot ik te investeren in elektriciteit. Ik ben blij met mijn keuze voor deze. Rustig, perfect schuim, tijd om mijn koffie in te schenken en het cappuccino schuim is klaar. Ik beveel het absoluut aan! Bekijk alle beoordelingen.

Melkopschuimer Melitta Cremio II

Melitta Cremio II - Melkopschuimer - Wit

Bekijk de dagprijs

Houdt u van esthetiek en design bij de keuze van uw électroménagers-toestellen? Dan is de kans groot dat je verleid wordt door deze melkopschuimer van Melitta. Ontworpen met materialen van goede kwaliteit, profiteert dit toestel van een perfecte assemblage voor een zeer elegant schijnbaar resultaat. Hij is verkrijgbaar in verschillende kleuren: antraciet, zwart en wit, en zal in elke keuken perfect staan.

Multifunctioneel, de Melitta Cremio II past zich aan alle behoeften aan om romig schuim te maken voor elk type melkbereiding (latte macchiato, een koffieshake of een cappuccino…). Zijn 3 programma’s en 450 Watt verwarmingselement kunnen gebruikt worden om warm of koud schuim te maken en om melk te verwarmen.

Met deze melkbeluchter kunt u in minder dan twee minuten tussen 100 en 150 ml romig schuim maken en 100 en 200 ml melk verwarmen. Merk op dat het reservoir gegradueerd is, waardoor het gemakkelijk is de melk te doseren voor een schone bereiding zonder overlopen.

De ergonomische handgreep maakt het zeer gemakkelijk om het apparaat te hanteren. Het apparaat zelf is net zo gemakkelijk te gebruiken. Ook moet worden opgemerkt dat de Melitta Cremio II stil is en een automatisch uitschakelsysteem heeft. Bovendien is er een oververhittingsbeveiliging die automatisch wordt geactiveerd in geval van een probleem. Merk op dat de melkopschuimer gemakkelijk met de hand kan worden schoongemaakt, maar dat het deksel en de garde in de machine kunnen worden gewassen.

Voordelen

 1. Zeer gemakkelijk te gebruiken
 2. Gemakkelijk te onderhouden
 3. Multifunctioneel
 4. Zeer romig schuim

Nadeel

 1. Het snoer is een beetje te kort

Het werkt zeer goed zeer stil, maar de beschrijving is verkeerd het geeft 3 tips aan en die heb ik zonder antwoord van amazone ontvangen … Ik vind het abnormaal dat de aanduidingen vals zijn want er is een ander apparaat 10 € goedkoper bijna identiek. Het is het aantal tips dat me deed kiezen voor de duurdere van de twee. Bekijk alle beoordelingen.

Elektrische melkopschuimer Bestron AMF8050

Elektrische melkopschuimer Bestron AMF8050

Bekijk de dagprijs

De stijlvolle Bestron melkopschuimer AMF8050 is een geweldige keuze voor het opschuimen van melk voor een heerlijke cappuccino of latte in slechts 2 minuten. De melkopschuimer heeft een elegante zwarte kleur en is uitgerust met automatische uitschakeling en oververhittingsbescherming. Hij kan 190 ml melk opschuimen en 300 ml melk opwarmen tot 63 °C. Bovendien heeft hij een anti-aanbaklaag en een 360° draaivoet. Hij kan eenvoudig schoongemaakt en opgeborgen worden. Dankzij zijn krachtige werking maak je altijd snel een lekkere kop cappuccino!

Kleur: zwart Materiaal: aluminium Afmetingen: 11 x 20 cm (ø x H) Voeding: 220 – 240 V~, 50 Hz Vermogen: 450 – 550 W Voor het opschuimen van 190 ml en het opwarmen (tot 65 °C) van 300 ml melk Opgeschuimde melk voor cappuccino, café latte en latte macchiato in slechts 2 minuten Eenvoudig te reinigen Automatische uitschakeling Aan/uit-schakelaar met indicatielampje Met afneembare klopper en transparant deksel Bescherming tegen oververhitting 360° draaibaar basisstation Anti-aanbaklaag

Elektrische melkopschuimer Severin SM 3586 – Inductiemelkopschuimer Spuma 700

Severin SM 3586 - Inductiemelkopschuimer Spuma 700

Bekijk de dagprijs

Op zoek naar een inductie melkopschuimer zodat je altijd perfect melkschuim hebt? Dan ben je bij de Severin SM 3586 Inductie melkopschuimer aan het juiste adres! Dit model biedt vele verschillende toepassingen voor individueel genot dankzij de geïntegreerde programma’s.

Geschikt voor iedereen
Voor warme en koude melkschuim, melkschuim van soja, cashewnoten of lactosevrije melk (speciale programma’s), schuim voor Cappuccino, Latte Macchiato en warme chocolademelk.
Deze Severin melkopschuimer wordt vaak groter bevonden dan verwacht. Dit komt mede door zijn 700 ml vulvolume, waarmee je gemakkelijk melk opschuimt voor het hele gezin.

Easy-select knop
Comfortabele bediening dankzij moderne Easy-Select-Switch met LED-display. Selecteer eenvoudig de gewenste drank door hem te draaien, druk op om te bevestigen en geniet.

Strak design
Uniek ontwerp en stijlvolle 360 ° LED-lichtring met statusweergave voor warme of koude werking en akoestisch eindsignaal (kan worden gedeactiveerd).

Voordelen

 • Individueel instelbare temperatuurinstellingen voor koud en warm schuimen en verwarmen, van 45 ° tot 65 ° C.
 • Eenvoudige reiniging dankzij innovatief inductieproces: gegarandeerd geen verbranding en eenvoudige reiniging met vaatwasser-geschikte roestvrijstalen melkcontainer.
 • Nauwkeurig inschenken dankzij perfect gevormde Barista-uitloop – ook geschikt voor latte-kunst.

Nespresso Melkopschuimer Aeroccino 4

Nespresso Melkopschuimer Aeroccino 4

Bekijk de dagprijs

De Aeroccino 4 is de nieuwe melkopschuimer van Nespresso, nog veelzijdiger en handiger dan zijn voorgangers. Met 2 soorten warm schuim, warme melk en koud schuim, biedt de Aeroccino 4 je een ruime keuze om op een eenvoudige manier thuis nog meer koffie & melkrecepten te bereiden. Met één garde kunt u nu al uw voorbereidingen doen; Schenk gewoon de melk in en selecteer de gewenste knop om in een mum van tijd een heerlijk melkschuim voor uw favoriete recepten te verkrijgen. Bovendien is de Aeroccino4 vaatwasmachinebestendig om het schoonmaken te vergemakkelijken.

De maximum capaciteit is 240 ml voor warme melk bereidingen.
Voor melkschuim bereidingen, warm of koud, is de maximum capaciteit 120 ml, genoeg om twee cappuccino’s te bereiden of een latte macchiato.

De maximum hoeveelheden staan duidelijk aangegeven op de binnenkant van het reservoir.

Friola’s Kitchen – Melkopschuimer – Elektrisch – Handmatig – Matcha klopper – Whisk – Melkchef – Zwart

Friola's Kitchen - Melkopschuimer - Elektrisch - Handmatig - Matcha klopper - Whisk - Melkchef - Zwart

Bekijk de dagprijs

Maak binnen enkele seconden rijk, romig schuim met de electrische melkopschuimer van Friola’s Kitchen: wij koffieliefhebbers zijn serieus als het om onze koffie gaat. De ‘MELKCHEF’ geeft die professionele finishing touch aan uw latte, cappuccino, macchiato of warme chocolademelk. Maak met de electrische melkopschuimer heerlijke schuimige creamer voor uw drankjes thuis zonder een bezoek aan de Koffiecorner. De voordelen van het hebben van uw eigen elektrische mixer met standaard zijn eindeloos. U kent uw smaak het beste. Dus kunt u de latte het beste zelf maken. Let op: 2 AA- battrijen zijn niet ingebrepen.

Matcha mixer, Koffie & Meer:

Werkt beter dan een handmatige matcha mixer voor het maken van matcha-thee en werkt veel beter dan een vork of garde voor koffie. Het werkt heel goed om voedzame proteïnedranken in poedervorm te mengen zonder dat er een extra shakebeker, blender of flessenschudder hoeft te worden gewassen. Gebruik onze minimixer voor uw klop- en mengbehoeften: geef gezonde shakes en smoothies een kick door poeder of eiersmaak toe te voegen en te mengen.

Manuele melkopschuimer Bodum Latteo

Bodum LATTEO Melkopschuimer met Glazen Handgreep - 0.25 l

Bekijk de dagprijs

Bodum is een merk van Deense oorsprong dat functionele, eenvoudige en nuttige apparaten voor dagelijks gebruik aanbiedt, zoals de Latteo melkopschuimer. Het is een manueel model dat werkt zonder elektriciteit. Hij is gemakkelijk te dragen, kan overal mee naartoe worden genomen en is zeer praktisch in het dagelijks leven en in alle omstandigheden. Het zou bijvoorbeeld geschikt kunnen zijn voor kampeerders die ’s morgens een warme chocolademelk of cappuccino niet willen missen.

De Bodun Latteo bestaat uit een borosilicaatglazen kan met schenktuit, een kunststof deksel, een uitneembaar plunjerfilter en een ergonomisch glazen handvat. Het heeft een sober en elegant ontwerp dat niet onopgemerkt zal blijven naast andere accessoires zoals het koffiezetapparaat. Het is een compact toestel met redelijke afmetingen dat zonder veel moeite een plaatsje zal vinden in een kast.

Met de Latteo melkopschuimer is het mogelijk tot 250 ml opgeschuimde melk te verkrijgen. Doe de melk er koud of voorverwarmd in tot het zwarte streepje en druk op de zuiger om de melk op te kloppen. Al heel snel verkrijgt u een licht of dik romig schuim, afhankelijk van uw voorkeur. Het apparaat is niet alleen eenvoudig in het gebruik, maar ook zeer gemakkelijk schoon te maken, want het kan zonder problemen in de vaatwasser.

Het is ook belangrijk op te merken dat deze melkemulgator geen automatische verwarmingsfunctie heeft. Dit is normaal, aangezien het een manueel model is. Wie echter een warme bereiding wenst, kan de kan in de microgolfoven zetten voor of na het opschuimen.

Voordelen

 1. Zeer goede prijs-kwaliteitverhouding
 2. Snel en efficiënt
 3. Controle van de schuimconsistentie
 4. Magnetron verwarming
 5. Vaatwasser schoonmaken

Nadeel

 1. Basisfunctie

Ik heb deze melkopschuimer gekocht, helaas was het kannetje gevallen… En ook al doet de prijs me twijfelen, ik heb er vanmorgen geen spijt van gehad toen ik mijn koffie dronk. Eenvoudig in gebruik, ik verwarm de melk in de microgolfoven rechtstreeks in de kan, ik schuim het een paar seconden op en wacht een minuut, de melk is verdrievoudigd in volume. Vaatwasmachinebestendig. Ik beveel +++ aan. Bekijk alle beoordelingen.

MOA Melkopschuimer Electrisch

MOA Melkopschuimer Electrisch

Bekijk de dagprijs

Met de MOA Melkopschuimer MF5W kun je tot 150 ml melk opschuimen en tot 240 ml melk verwarmen. In ruim een minuut maak je melkschuim voor zowel koude als warme koffierecepten, zoals bijvoorbeeld cappucino’s. De inhoud van 150 ml is ruim genoeg om er direct twee te maken. De bediening is eenvoudig te regelen met slechts één knop.

Belangrijkste kenmerken

 • Kan 150 ml melk opschuimen
 • Kan 240 ml melk verwarmen
 • Bediening met slechts één knop
 • Anti-kleeflaag
 • Eenvoudig schoon te maken
 • Vermogen 550 Watt
 • Automatische uitschakeling

KitchenBrothers Elektrische Melkopschuimer RVS – Inductie – Dubbelwandig

KitchenBrothers Elektrische Melkopschuimer RVS - Inductie - Dubbelwandig

Bekijk de dagprijs

Ben jij een ware koffieliefhebber of thuis barista? Maak zelf razendsnel de meest fantastische cappuccino’s, latte macchiato’s en andere melkspecialiteiten met de KitchenBrothers 3-in-1 melkopschuimer. Giet je favoriete melk in de opschuimer en met één druk op de knop heb je binnen een mum van tijd het heerlijkste melkschuim. Geniet ook van de overheerlijke en authentieke smaak van zelfgemaakte koffie.

3-in-1 Melkopschuimer
Met de KitchenBrothers 3-in-1 melkopschuimer maak je thuis de heerlijkste cappuccino’s, latte macchiato’s en andere warme of koude melkspecialiteiten. Giet je favoriete melk in het reservoir en kies voor één van de drie opties: warm opschuimen, opwarmen of koud opschuimen. Binnen een mum van tijd is de melk gereed.

KitchenBrothers 3-in-1 Melkopschuimer:

 • 3-in-1: warm opschuimen, opwarmen of koud opschuimen
 • Razendsnel: inductie technologie
 • Ruim melk reservoir: 240 ml
 • Anti-kleef coating
 • Temperatuur controle
 • Low noise functie
 • Schakelt automatisch uit
 • Makkelijk schoon te maken

Koopgids voor het kiezen van de juiste melkopschuimer

Een mooie portie romig, glad schuim is voldoende om een koffie beter te laten smaken, een cappuccino te verfraaien of een latte macchiato of milkshake te maken. En wanneer u melk heel snel en efficiënt in schuim wilt veranderen, is een van de beste manieren om dat te doen het gebruik van een melkemulgator.

Door te kiezen voor een melkbeluchter hoeft u niet meer naar de koffieshop te gaan om van uw favoriete drankjes te genieten. In een handomdraai maakt u, net als een echte barista, allerlei warme of koude bereidingen naar wens.

Om de juiste melkopschuimer te kiezen, d.w.z. het model dat werkelijk aan de verwachtingen voldoet, moet met een aantal parameters rekening worden gehouden.

De verschillende soorten melkopschuimers

Er zijn verschillende soorten melkopschuimers op de markt. Zij kunnen in drie hoofdcategorieën worden ingedeeld.

Elektrische of automatische melkopschuimers

De elektrische melkemulgators zijn zeer praktisch en bieden een gebruikscomfort dat door veel mensen zeer op prijs wordt gesteld. Zij werken onafhankelijk en vereisen geen bijzondere inspanning tijdens het gebruik. Steek de stekker in het stopcontact, druk op de ON/OFF knop en voer de nodige instellingen uit, zoals het kiezen van de temperatuur of het juiste programma (verwarming, koud of warm schuim) en dat is alles. De meeste zijn multifunctioneel en kosten meer dan de andere types.

Handmatige melkemulgatoren

Er zijn ook manuele melkopschuimers. Dit zijn prototypen die in het algemeen werken met een zuiger die meer of minder krachtig moet worden bediend om het schuim op te trekken, al naar gelang het gewenste resultaat. Hoe krachtiger u opklopt, hoe dikker het schuim wordt.

In tegenstelling tot elektrische modellen, heeft een manuele melkbeluchter geen automatische verwarmingsfunctie. Het is bijzonder geschikt voor koude melk en geeft een mooi glad schuim. Sommige modellen, zoals de Bodum Latteo, kunnen echter zonder problemen op de magnetron worden overgeschakeld. Het voordeel van dit type toestel is dat het handig is voor onderweg en energie bespaart.

Het schuim zwiept

In tegenstelling tot de andere modellen, die de vorm hebben van een karaf, een beker of een recipiënt met een deksel, is er een categorie melkopschuimers die de structuur hebben van een staafmixer, zoals de Mosuo melkopschuimer. Ze zijn ook bekend als schuimzwepen, zijn zeer compact en bieden een goede grip.

Met dit type emulgator kunt u uw verschillende bereidingen in alle eenvoud uitvoeren. Dompel het gewoon rechtstreeks in je kopje of in een bakje met melk en klaar is kees. Ze zijn gemakkelijk schoon te maken en kosten niet te veel. Merk op dat sommige dompelschuimers op batterijen werken, terwijl andere elektrisch zijn.

De verschillende functionaliteiten en opties

Als u op zoek bent naar een basismodel melkopschuimer waarmee u gemakkelijk melk kunt opschuimen zonder extra’s, kunt u kiezen tussen de klop- of pistonmodellen. Als u daarentegen op zoek bent naar een veelzijdig gebruiksvoorwerp dat meer mogelijkheden biedt, zoals het rechtstreeks opwarmen van melk of het warm of koud opschuimen, kunt u beter een beroep doen op de elektrische modellen.

Dit gezegd zijnde, moet u weten dat sommige elektrische emulgatoren zeer interessante kenmerken hebben die het gebruik nog eenvoudiger en gemakkelijker maken. Deze omvatten: temperatuurregeling, automatische uitschakeling, thermische beveiliging tegen oververhitting.

De capaciteit van het toestel

Als u een apparaat wilt kopen dat echt aan uw behoeften voldoet, is dit een van de belangrijkste criteria waarmee u rekening moet houden voordat u een melkopschuimer kiest. Het is vooral van toepassing op modellen met een container.

De capaciteit van uw toekomstige melkbeluchter hangt grotendeels af van uw drinkgewoonten en de grootte van uw huishouden. Als u bijvoorbeeld een groot gezin hebt, zou het zeker beter zijn te kiezen voor een melkopschuimer met een grote capaciteit, zoals de NobeBird melkopschuimer. Er zij evenwel op gewezen dat de capaciteit van een opschuimer over het algemeen tweeledig is. Er is het volume melk dat kan worden opgeschuimd en het volume melk dat kan worden verwarmd zonder over te lopen.

Ontwerp en fabricagemateriaal

Melkemulgators zijn een van die kleine apparaten die u trots op uw aanrecht of eettafel zet. Daarom is het belangrijk dat bij uw keuze bijzondere aandacht wordt besteed aan het design en de kwaliteit van het ontwerp. U vindt er vele modellen met een elegante, moderne uitstraling en een verzorgde afwerking, zoals de Melitta Cremio II. Wat de kleur betreft, is er ook een ruime keuze. Het hangt allemaal af van je smaak en voorkeuren.

Voor het ontwerp gebruiken fabrikanten verschillende materialen, zoals roestvrij staal, aluminium, kunststof en glas. Het belangrijkste is een model te kiezen dat is ontworpen met materialen van goede kwaliteit die een goede levensduur van het toestel garanderen.

Reinigen van de melkopschuimer

Alvorens een melkemulgator te kiezen, moet ook rekening worden gehouden met het onderhoudsaspect. De meeste manuele modellen zijn vaatwasmachinebestendig. De meeste elektrische apparaten zijn echter niet geschikt voor de vaatwasser. Raadpleeg de instructies van de fabrikant voor meer informatie.

Plaats een reactie