Melitta Caffeo Solo vs Perfect Milk | 2021-versie

 

Koffiezetapparaten veroveren vandaag de dag onze keukens, en met reden! Meer dan 75% van de Fransen drinkt tegenwoordig koffie. Om de liefhebbers van cafeïnehoudende dranken tevreden te stellen, heeft Melita de Caffeo SOLO & MILK E 953-101 ontworpen. Dit model kan worden gebruikt voor de bereiding van koffie, cappuccino en zelfs thee. Volgens de fabrikant is hij zowel efficiënt als zuinig. Hoe dan ook, wij hebben deze machine voor u getest en hier zijn onze indrukken.

Bekijk de prijs op Amazon.co.uk

De voordelen van de Melitta Caffeo SOLO & MILK E 953-101

Deze volautomatische koffiemachine is een van de instapmodellen van het merk. De configuratie lijkt echter op die van de DeLonghi eSAM 5500, maar net als deze laatste beschikt hij over een keramische molen en de mogelijkheid om cappuccino te maken. In feite is dit een model van het Cappuccinatore-systeem dat melkwolken met een perfecte textuur biedt.

Bekijk de prijs op Amazon.co.uk

Het is een kleine en compacte machine die in elke keuken past. De waterreserve van 1,2 liter is meer dan genoeg voor meerdere koffies. De machine heeft een 0 Watt schakelaar, dit betekent dat wanneer u de “0 Watt” knop op de machine indrukt, hij onmiddellijk de verbinding met het elektriciteitsnet verbreekt. Al uw instellingen blijven bewaard, zodat u het programmeerproces niet hoeft over te doen. Het is ook mogelijk om een tijd in te stellen waarna de machine in de 0 Watt stand gaat voor stand-by.

We vonden het prettig dat de koffie-intensiteit eenvoudig met een knop kan worden ingesteld.

Gebruik en onderhoud

Hij is ook eenvoudig in het gebruik en ergonomisch. Het bedieningspaneel biedt u de mogelijkheid om het soort drank dat u wilt bereiden te definiëren en de hoeveelheid en intensiteit van de drank aan te passen. Bovendien kunt u de temperatuur van het water dat voor het brouwen wordt gebruikt, instellen.

Ultramoderne technologie die ons uiteraard zeer bevalt. De twee draaiknoppen aan weerszijden van het display worden gebruikt om de hoeveelheid drank en de temperatuur ervan in te stellen.

Dit toestel is vrij gemakkelijk te onderhouden, het heeft een controlelampje dat gaat branden wanneer de opvangbak voor pulp vol is. Deze indicator laat u ook weten wanneer u een automatische reinigingscyclus moet starten. Het is echter raadzaam de koffiegroep en andere onderdelen van deze koffiemachine met de hand af te wassen. Deze onderdelen zijn allemaal gemakkelijk bereikbaar en u hoeft de machine niet te “demonteren”.

Ontwerpniveau

Dit koffiezetapparaat heeft een sober maar elegant ontwerp dat stijl zal brengen in uw keuken. Met zijn afmetingen van (45,4 x 32,5 x 20 cm) zal hij niet te veel plaats innemen in uw huis. Hij weegt minder dan 12 kg om de installatie te vergemakkelijken.

Melitta heeft ons zoals altijd veroverd met zwart glanzend hard plastic en een vleugje aluminium voor de stijlvolle kant van de machine.

Zijn zwakke punten

Dit koffiezetapparaat met geïntegreerde molen is niet zo stil als de Saeco HD8751/11 Intelia Focus.

Onze conclusies

Ondanks zijn gebreken is de Melitta Caffeo SOLO & MILK E 953-101 een goed koffiezetapparaat. Hij heeft een van de beste prijs-prestatieverhoudingen en is het model voor iedereen. In feite kan hij vele soorten dranken bereiden (koffie, espresso, latte, cappuccino…). Dit is ideaal voor een gezin waarvan niet alle leden koffie drinken.

Bekijk de prijs op Amazon.co.uk

 

 

 

Plaats een reactie