Maakt dolce gusto echte espresso?

Met een dolce gusto machine kunt u verschillende dranken op basis van koffie maken, waaronder espresso. Met deze capsule-machine kunt u meer smaakvolle koffiedranken maken dan met Nespresso. Met de Dolce Gusto is de espresso echter niet van zo’n hoge kwaliteit als die van Nespresso, maar u hebt meer keuzemogelijkheden voor dranken op basis van melk. De Nespresso vs Dolce Gusto machines maken beide een geweldige kop koffie, maar welk merk is het meest geschikt voor uw behoeften? Ontdek het met onze handige gids.

Zowel bij de Nespresso als de Dolce Gusto machines gaat het één koffie (of ander drankje) per keer – maar het proces verloopt zeer snel. Het belangrijkste verschil tussen een Nespresso en een Dolce Gusto koffiemachine is dat de eerste gespecialiseerd is in de productie van pure koffiemelanges, terwijl de laatste machine zich niet alleen toelegt op het koffiezetproces, maar ook kan worden gebruikt om verschillende andere dranken te maken. Hoewel Nespresso pods moeilijk te vinden zijn en meer kosten, voorzien ze u van de meest bevredigende koffiespecialiteiten om de ochtend goed door te komen. Hoewel bepaalde aspecten van de Dolce Gusto-dranken die ik heb geproefd een kunstmatig tintje hadden waar ik niet van hield, vooral die met veel melkschuim, verkies ik de koffie uit deze machine boven K-Cup brouwsels.

Er is een ruime keuze aan modellen die dit systeem gebruiken, waaronder die van Krups, Sage, Magimix en Dualit, maar ook machines van het merk Nespresso. Dolce Gusto pods zijn mijn go-to opties wanneer ik hunker naar een ander type van drankje dat niet breekt de bank of wanneer ik niet wil gaan van mijn weg naar Starbucks. Dolce Gusto koffie zetapparaten beginnen rond de € 70, en gaan tot ongeveer € 150 – dus ze zijn niet zo prijzig als sommige Nespresso opties. Nespresso-pods en -machines zorgen voor de beste espresso’s waarmee u de dag doorkomt, met een volle koffie van een hogere kwaliteit.

nescafe koffiemachine

Terwijl het Nespresso model gespecialiseerd is in het espresso en koffiezetproces, zijn de Dolce Gusto machines veelzijdiger. Het doel van een Nespresso koffiemachine is om de ultieme koffie-ervaring te bieden aan koffieliefhebbers over de hele wereld. De Dolce Gusto Mini Me is 12,4 inch hoog en meet slechts 1 voet (12 inch) diep bij 7,9 inch breed en heeft dan ook een toepasselijke naam. Bij Original draait alles om espresso – ofwel authentiek zwart met de crema bovenop, ofwel het type koffie plus warme melk en schuim.

Het wordt geroemd om de uitgesproken briljante wereldwijde koffie- en espressosmaken die aan de klant worden aangeboden. Nespresso koffiemachines hebben vaak minder extravagante vormen, maar ze zijn slim en stijlvol, en u zult zich niet schamen om ze in uw keuken te laten zien. De Nespresso koffiemachines hebben een prijsklasse vanaf ongeveer € 70 tot ongeveer € 450.

References: