Kurkuma latte


 

Gouden latte

Alle tijdschriften hebben het er de laatste tijd over. Deze bereiding is te vinden onder verschillende namen: Turmeric Latte, Golden Milk, Golden Turmeric Milk, Golden Milk Latte enz. voor de Engelse versies en lait doré, lait d’or, lait d’or au turcuma enz. voor de Franse versies. Voor niet-Engels sprekende mensen, Turmeric is kurkuma. Het is het gezonde drankje van het moment, het drankje dat je drinkt als je 28 jaar oud bent, je lever geen flagada is, je slagaders in goede conditie zijn en al de rest is geschiedenis.

Deze bereiding van Indische oorsprong, die wij vinden onder de naam haldi ka dooh, is het equivalent van onze grog of onze warme melk met honing, kortom iets dat wij nemen wanneer wij ons een beetje wazig voelen. Maar omdat het van de andere kant van de wereld komt, is het veel modieuzer.

Is het u opgevallen dat trendy en/of gezondheidsspul, hoe verder het vandaan komt, hoe beter het werkt? Ik heb het over gojibessen, quinoa, açai, chiazaad, enz.

Hoe dan ook, hoe dan ook.

Deze gouden melk surft op de zeer sterke trend van gezonde voeding in het algemeen en kurkuma in het bijzonder.

Deze, die verondersteld wordt alles te helpen genezen van kanker tot depressie, is de ster van het moment. Google zegt in zijn laatste rapport dat zoekopdrachten op het woord kurkuma in de afgelopen 5 jaar met 300% zijn toegenomen.

Ongelooflijk, is het niet?

Zelfs Gwyneth is onderweg en biedt op Goop een recept aan voor Ginger Turmeric Latte. Clea heeft het een paar maanden geleden overgenomen: gouden melk met kurkuma en Pascale heeft het er onlangs over gehad: gouden melk.

In principe bestaat een gouden latte uit

  • melk, plantaardig is beter, want voor trendy mensen is koemelk slecht. Ik heb versies gezien met amandelmelk, cashewmelk, kokosmelk.
  • kurkuma, waarvan de gezondheidsvoordelen bekend en erkend zijn.
  • van kaneel met anti-oxidant eigenschappen.
  • gember
  • honing (optioneel) om te zoeten. Ik laat het wereldinternet ook weten dat honing een van de onderwerpen in volle ontwikkeling is.
  • peper (peper zou het effect van kurkuma versterken, had David Servan Schreiber uitgelegd in zijn boek Anti kanker)
  • kokosolie (als u geen kokosmelk gebruikt)
  • kardemom en nootmuskaat (facultatief voor deze specerijen)

Dus hier is het recept voor de gouden latte die ik maakte

Voor 1 mok:

  • 200 ml kokosmelk
  • 1/2 theelepel kurkumapoeder
  • 1 snuifje kaneel
  • 1 snuifje peper
  • 1 theelepel honing (goed eh )
  • 1 snufje gember in poedervorm (of een beetje raspen van verse gember is ook goed)

Verwarm de gekozen melk zachtjes in een steelpan. Stop net voor het koken. Zodra de pan van het vuur is, voeg je de kurkuma, honing, kaneel, peper en gember toe. Klop lichtjes op en dien op.

 

Gouden melk met kurkuma

Dat is het mensen, nu ben je 20! :p

Oké, prima, maar is dat goed?

Nou dat was de leuke verrassing. In het begin was ik niet erg overtuigd, maar aan het eind vond ik het erg goed. Kies specerijen van uitstekende kwaliteit, zelfs verse kurkuma als u die kunt vinden. Pas op voor deze vlek +++.

Hoe dan ook, het is het proberen waard. En aangezien het nu super koud is, heb je geen excuus.

Bonus : Als u een recept met verse kruidenpasta wilt proberen, het is hier : Kurkuma pasta voor gouden melk (klik).

Geniet ervan!

 

 

 

Recent Posts