Kun je dolce gusto pods gebruiken in een delonghi koffiezetapparaat?

Het mandje voor eenmalig gebruik van KitchenAid is ontworpen om ook te worden gebruikt voor ESE-koffiepads. Sommige Vittoria- en LOR-pods zijn compatibel met de hierboven vermelde Nespresso-machines. De meeste De’Longhi pomp espressomachines kunnen ESE pods en gemalen koffie gebruiken. Afzonderlijke modelspecificaties bevatten een ESE-symbool om de compatibiliteit aan te geven.

Andere merken zoals Breville, Hamilton Beach, Clatronic (ze zijn allemaal OEM gefabriceerd, dat betekent dat één fabriek in China dezelfde koffiezetapparaten onder verschillende labels maakt) kunnen wel of niet E zijn. Hier was een lijst van de meest populaire koffiepads en de koffiezetapparaten waarmee ze compatibel zijn. Er zijn koffiepads voor gebruik in speciaal ontworpen koffiezetapparaten, en espressopads voor gebruik in espressomachines. U kunt nog steeds pods gebruiken in elk koffiezetapparaat met filtermandjes onder druk (dat betekent bijna elk espressoapparaat met pomp voor thuisgebruik).

Ze zijn compatibel met de meeste traditionele pomp-espressomachines en passen in het speciaal ontworpen filter. Met deze machine kunt u ook eenvoudig de koffiehoeveelheid instellen en met de juiste capsule kunt u een lange koffie van 240 ml zetten. Er zijn twee filtermandjes voor gemalen koffie en één – voor pods (u plaatst een pod in het filtermandje). ESE pods combineren het gemak en de reinheid van single serve capsules met controle over het proces zoals bij de traditionele aanpak met gemalen koffie.

Er zijn echter heel wat machines op de markt die originele of compatibele Nespresso pods kunnen gebruiken. Coffee OneTouch Barista Review (een andere replica van dit model), het is nogal een omstreden espressomachine.

References: