Krups of Delonghi?

Vergelijking van de twee merken: Het is moeilijk kiezen tussen al deze merken espressomachines omdat deze markt in volle expansie is. Uit talrijke tests blijkt echter dat de twee merken Krups en Delonghi zich onderscheiden door robuuste espressomachines die uitstekende koffie produceren.

Vergelijking van automatische espressomachines voor minder dan €300

Hier zijn de twee best verkopende modellen. Ik heb een lichte voorkeur voor het merk Delonghi omdat de molen minder lawaai maakt dan het merk Krups. Maar het verschil is nog steeds vrij klein.

DeLonghi Magnifica S ECAM22.110.B

Als u op zoek bent naar een automatische espressomachine die uw budget niet te boven gaat, dan is dit model misschien wel iets voor u. De DeLonghi Magnifica ECAM 22.110.B. is een stuk lager geprijsd dan andere modellen met dezelfde kenmerken.

Voordelen

 • De machine ziet er in het echt veel beter uit dan op de foto’s!
 • Hij is gemakkelijk schoon te maken, stil en past goed in de keuken.
 • De watertank is groot genoeg voor twee personen en gemakkelijk te vullen.
 • De verstelbare uitloop kan worden aangepast voor bijna elke maat beker. Alleen onze grote thermosbeker past er niet helemaal onder.
 • Het bonenreservoir is afgesloten met een rubberen afdichting en is uitstekend. Zelfs de bonen behouden hun aroma, wat te merken is aan de heerlijke geur die onmiddellijk in uw neus komt wanneer u controleert of hij moet worden bijgevuld.
 • De melkopschuimer werkt ook erg goed.

Nadelen

 • De chromen plaat waar de beker op staat krast erg snel

Duizenden positieve reviews onderschrijven dit koffiezetapparaat, een goede instap in de wereld van de superautomaten, die modellen die alles voor u doen…. nou ja niet alles… u moet op een paar knoppen drukken, een goede koffieboon kopen en het water in de tank gieten.

En we kunnen u verzekeren dat u de capsulekoffiezetapparaten niet zult missen… en dat u uiteindelijk veel geld zult besparen door koffiebonen te gebruiken in plaats van Nespresso of Dolce Gusto capsules.

Dit is een model koffiezetapparaat met zeer goede functies en een interessante prijs. Er is waarschijnlijk niets economischer en met een even goed resultaat op dit moment. Perfect als je zo’n 5-7 koffie per dag drinkt. U zult de besparingen merken in vergelijking met de capsule modellen. Het enige nadeel is dat het veel water verbruikt wanneer je de machine aan en uit zet.

Het is zeer belangrijk gefilterd of mineraalwater te gebruiken als de waterkwaliteit in uw huis niet erg goed is of als het veel kalk bevat, om de beste resultaten te krijgen. U moet dit koffiezetapparaat van tijd tot tijd schoonmaken, zodat de kwaliteit van de koffie die het produceert lang behouden blijft.
DeLonghi Magnifica S ECAM22.110.B

 • VERSGEMALEN KOFFIE: De espressomolen maalt uw koffie alleen op het moment van de bereiding, en alleen de hoeveelheid die nodig is, om een perfect resultaat te verkrijgen, kopje na kopje
 • GEBRUIKSAANWIJZING: Maak al uw favoriete dranken rechtstreeks op het bedieningspaneel met een enkele aanraking
 • GROTE KEUZE VAN RECIPES: Geniet van 2 koffierecepten (espresso, lungo) in directe toegang en maak al uw melkdranken dankzij het stoompijpje. Maak 2 koffie’s tegelijk

319,99€

Bekijk de dagprijs

Krups YY8125FD

Dit is een instapmodel automatische koffieboonmachine voor een redelijke prijs. Hij werkt met 1400 watt vermogen en heeft afmetingen van 33 × 24,5 × 36,5 cm en een gewicht van 7 kg. Hij is zwart van kleur en zal gemakkelijk passen bij de stijl van uw keuken of kantoor.

Voordelen

 • De molen is verstelbaar
 • De watertank heeft een inhoud van 1,6 liter
 • Koffiebonencontainer voor 500g
 • Druk van 15 bar
 • De melkschuimfunctie is aangenaam
 • Onderhoud is eenvoudig

Nadelen

 • Niet geschikt voor gemalen koffie
 • De vibratie van de basis beweegt kleine kopjes

Het heeft een thermoblok waarmee u de temperatuur snel kunt verhogen. Dit bespaart u veel tijd bij het gebruik ervan. U hoeft niet meer zo vroeg op te staan om uw ochtendkoffie te zetten.

Het bonenreservoir van de Krups YY8125FD heeft een grote capaciteit van 500 gram, zodat je geen tijd hoeft te verspillen met het opnieuw plaatsen van de koffiebonen om genoeg gemalen koffie te krijgen. Ook het waterreservoir voldoet aan de verwachtingen, met een inhoud van 1,6 liter zet hij goede koffie, vooral met 15 bar druk.

Dit model is uitgerust met hydraulische technologie die het mogelijk maakt het koffiearoma in goede conditie te extraheren en gemakkelijker te onderhouden. Door het eenvoudige onderhoud kunt u het in uitstekende hygiënische omstandigheden gebruiken. Dit product geeft u de mogelijkheid om de koffiesterkte aan te passen aan uw behoeften. Iedereen vindt het plezierig om koffie te zetten met dit apparaat, omdat het zich kan aanpassen aan de verschillende sterktes van deze drank.

Het zorgt er dus voor dat u bij uw bereidingen kunt genieten van de smaak van vers gezette koffie. Het slijpen gebeurt met grote finesse en biedt een uitstekend resultaat, aangezien deze apparatuur vergezeld gaat van een systeem van conische metaalslijpmachines.
Krups YY8125FD

 • EEN KOFFIE DIE ALTIJD PERFECT IS: automatisch koffiezetapparaat met maalmechanisme voor espresso’s en lange koffies van professionele kwaliteit, maal- en temperatuurregeling, 2 kopjes tegelijk
 • EEN MACHINE DIE ALTIJD SCHOON IS: een complete en automatische reiniging van de machine die uiterst eenvoudig is, zonder menselijke tussenkomst: plaats een tablet en start het programma, de machine zorgt voor alles

299,89€

Bekijk de dagprijs

We gaan nu twee automatische espressomachines met een melkkannetje vergelijken:

Vergelijking van koffiezetapparaten met een melkkan

Het is moeilijk kiezen tussen de Frans-Duitse Krups en de Italiaanse Delonghi omdat ze beide zeer goede beschrijvingen en zeer goede richtlijnen hebben. Wij gaan u echter vertellen over twee koffiezetapparaten uit hun assortiment, de Delonghi ECAM55.510.M PrimaDonna en de Krups Evidence One Touch.

Delonghi ECAM55.510.M PrimaDonna

Het is een verbonden machine: dankzij de applicatie Coffee Link kunt u nieuwe recepten maken, uw drankjes naar hartenlust aanpassen en onderhoudsinformatie en dranktracering rechtstreeks op uw smartphone ontvangen.

Het biedt de grootste drankenkaart, 28 verschillende recepten waaronder americano, koffieshake, koud melkschuim en theefunctie. Er is ook een gastprofiel beschikbaar.

De nieuwe dubbelwandige thermische karaf houdt de melk langer vers voor perfect melkschuim. De’Longhi LatteCrema System-technologie voor perfect melkschuim. De Delonghi ECAM55.510.M PrimaDonna produceert een romige cappuccino met een dik, glad schuim op de perfecte proeftemperatuur…tot de laatste druppel.

Een 4,3″ TFT-kleurentouchscreen is geïntegreerd. De afwerkingen zijn allemaal van metaal en een boeiende vorm met een vleugje geborsteld roestvrij staal geven deze machine een elegante en puristische uitstraling. Elk aspect wordt tot in het kleinste detail uitgewerkt om een machine te verkrijgen die de lat op een heel nieuw niveau van uitmuntendheid legt.

De kleine extra’s: lekbak met vaatwasmachinebestendig rooster voor eenvoudige reiniging, uitneembaar infuus (percolatie-unit) voor eenvoudige reiniging onder heet water.
Delonghi ECAM55.510.M PrimaDonna

 • De molen espressomachine is zeer efficiënt en gemakkelijk te gebruiken
 • Dit vertegenwoordigt een output van ongeveer 8 tot 15 kopjes
 • De tank heeft een inhoud van 1,80 liter water
 • Het thee-ei, het waterreservoir van 1,8 liter en de lekbak zijn uitneembaar
 • Het digitale display is duidelijk en intuïtief, zodat u snel uw favoriete drank kunt kiezen
 • In hoogte verstelbare koffie-uitloop Grootte kopjes (min / max): 84-135

885,74€

Bekijk de dagprijs

Krups Evidence One Touch

Het Krups Quattro Force systeem biedt een uitzonderlijke drankkwaliteit van boon tot kopje. Alle Krups koffie-expertise is gaan zitten in het optimaliseren van elke belangrijke stap voor het maken van de perfecte espresso: het malen van de koffiebonen, het tampen van de koffiemalen, het zetten en het onderhoud van de machine. Drie temperatuurniveaus brengen de ware smaken van de verschillende espresso- en koffiebonen naar boven, met drie instellingen voor de fijnheid van de maling voor een perfecte aromacontrole. Dankzij het stoompijpje maakt de Krups Evidence One Touch heerlijke cappuccino’s.

Een echte begeleiding bij het zetten van uw koffie, laat u heel eenvoudig leiden door het scherm om een sterke koffie, een espresso, een lange koffie, één of twee kopjes te verkrijgen… 4 vooraf opgenomen koffierecepten (espresso, sterke koffie, koffie en lange koffie) voor een ultiem gebruiksgemak. U kunt het gewenste volume in het kopje instellen dankzij de centrale draaiknop voor een koffie precies zoals u het lekker vindt.

Tenslotte zult u de ideale consistentie voor de koffie van uw keuze kunnen verkrijgen, van een sterke espresso tot een lange koffie, met controle van zowel de maling als de temperatuur om altijd een espresso met geopenbaarde aroma’s te verkrijgen.
Krups Evidence One Touch

 • ALWAYS PERFECT COFFEE automatisch bonen-to-cup koffiezetapparaat met molen voor espresso’s en longcoffees van professionele kwaliteit, maalgraad- en temperatuurregeling, 2 kopjes tegelijk
 • ALTIJD SCHONE MACHINE: een complete en automatische reiniging van de machine, heel eenvoudig, zonder menselijke tussenkomst: plaats een tablet en start het programma, de machine zorgt voor alles!

595,32€

Bekijk de dagprijs

Laten we eens een korte blik werpen op de geschiedenis van elk van deze merken:

Krups

Krups is een Duits merk dat in 1846 werd opgericht door Robert Krups. In de jaren 80 ontwikkelde het merk zijn assortiment koffiezetapparaten voor thuisgebruik en ging vervolgens een partnerschap aan met NESTLÉ. Het werd in 2001 overgenomen door de Franse groep SEB en zal zijn label van topmerk behouden.

Inderdaad, kwaliteit is het parool van het bedrijf. Het ontwerp van deze machines trekt klanten aan en de robuustheid houdt hen trouw. De molens zijn conisch en hebben geen messen meer, de schermen zijn aanraakgevoelig, de spaarstand is aanwezig, de functies zijn veelvoudig, kortom, alles is uitgedacht voor het genot van het proeven. Laten we eindigen met te zeggen dat de prijs/kwaliteitsverhouding van deze espressomachines uitstekend is.

Delonghi

Delonghi is een Italiaans merk dat gevestigd is in Treviso. Het is gespecialiseerd in de vervaardiging van espressokoffiemachines en apparaten voor luchtbehandeling. Het beschrijft zichzelf als een merk met een sterke stijl dat een verschil wil maken. De producten van dit merk zullen dus al deze kenmerken bezitten:

 • Gebruiksgemak en prestaties
 • Kwaliteitsmaterialen en innovatieve afwerkingen
 • Bij het product passende kleuren
 • Vertrouwen
 • Industrieel erfgoed en Italiaanse stijl

Wat de producten zelf betreft, biedt Delonghi elk type koffiezetapparaat dat er is, van automatische koffiezetapparaten met molens tot handmatige koffiemolens, dus er is voor elk wat wils. Hun koffiezetapparaten beloven de koffie vers te houden voor een perfect kopje resultaat. Bovendien zijn hun espressomachines met molen in staat om al uw favoriete drankjes te maken met één druk op de knop. De personalisering is eenvoudig en rijk: intensiteit, lengte van de kopjes en watertemperatuur, maar ook de creatie van gepersonaliseerde recepten. Het onderhoud is zo eenvoudig als wat, en de geest van het merk is goed geïntegreerd in elk van deze producten.

Conclusie

Wij hebben de geschiedenis en de geest van elk van deze twee beroemde espressomachinemerken bekeken en uit onze beoordeling blijkt dat de kwaliteiten en prestaties nog steeds verbluffend zijn. Ze passen niet alleen in het hedendaagse design, maar ze zijn ook milieuvriendelijk, dus het wordt een moeilijke keuze.

In ieder geval bent u er zeker van dat u de juiste keuze maakt.

Plaats een reactie