Koffiezetapparaat kopen? Beste koffiezetapparaten (2021 Update)

De koffiezetapparaat heeft de huishoudens sinds een jaar of tien veroverd. Tegenwoordig wedijveren vele merken om de markt, en tussen alle aangeboden referenties is het moeilijk de beste te vinden. Onze vergelijkende studie heeft de verschillende tests die door onafhankelijke laboratoria zijn uitgevoerd, verzameld en geanalyseerd, en voor een betere studie van de markt voor automatische koffiezetapparaten heeft onze vergelijkende studie de verschillende meningen van consumentenportalen verzameld en gebundeld.
koffiezetapparaat

Inhoudsopgave

Beste koffiezetapparaten kopen overzicht

Op basis van onze vergelijking, gebaseerd op de mening van klanten, hebben wij de drie beste automatische koffiezetapparaten die momenteel op de markt te koop zijn, voor het voetlicht kunnen brengen. Voor deze selectie werden de op- en aanmerkingen van de gebruikers geanalyseerd.

Er werd ook rekening gehouden met producttests van verschillende vergelijkers om het beste aanbod op de huidige markt te bepalen.

Koffiezetapparaat met molen Melitta F850-102

Melitta Barista Smart TS F850-102 - Espressomachine - Zwart

Bekijk de dagprijs

De Melitta F850-102 automatische koffiemachine met geïntegreerde molen heeft twee reservoirs, elk met een capaciteit van 135 g, voor verschillende soorten koffie.

Met de functie My-Coffee-Memory kunnen de voorkeuren van acht gebruikers worden opgeslagen, voor een totaal van 21 verschillende koffiespecialiteiten, waarvan espresso, café crème, cappuccino en de beroemde latte macchiato de bekendste zijn.

Via een verwijderbaar reservoir kan melk aan de bereiding worden toegevoegd. Het toestel kan worden bediend via een TFT-kleurendisplay of op afstand via een smartphone.

De pluspunten:

 • Snel en efficiënt schoonmaken dankzij een uitneembaar compartiment.
 • De twee koffiecompartimenten kunnen eenvoudig worden geselecteerd met een druk op de knop op het display.
 • Groot waterreservoir van 1,8 liter.
 • Laag geluidsniveau.
 • De lengte van de kabel.

Minpunten

 • Imposante machine.

De’Longhi ECAM22.110.B Magnifica S

De'Longhi Magnifica S ECAM22.110.B - Volautomatische espressomachine - Zilver - Zwart

Bekijk de dagprijs

Evaluatie van de De’Longhi ECAM22.110.B Magnifica S automatische koffiemachineDe De’Longhi ECAM22.110.B Magnifica S automatische koffiemachine is een van de goedkoopste koffiemachines op de markt. Deze machine profiteert van de betrouwbaarheid van De’Longhi, het toonaangevende Italiaanse merk op de markt van huishoudelijke apparaten.

Veelzijdig, de De’Longhi ECAM22.110.B Magnifica S automatische koffiemachine kan gebruikt worden met bonen of gemalen koffie.

Dankzij het grote reservoir, met een inhoud van 1,8 liter, hoeft u zich geen zorgen meer te maken over het voortdurend bijvullen van water. Het cappuccinosysteem maakt het gemakkelijk om deze grote Italiaanse klassieker te maken.

De pluspunten:

 • Waar voor je geld.
 • Volautomatische reiniging en ontkalking.
 • Verstelbare bekerhouder.
 • Gemakkelijk te gebruiken, volgens vergelijkingen.

Minpuntje:

 • Het ontwerp.

Melitta Caffeo CI E970-101 – Volautomaat Espressomachine – Zilver

Melitta Caffeo CI E970-101 - Volautomaat Espressomachine - Zilver

Bekijk de dagprijs

Met de Melitta CI espressomachine maak je snel en gemakkelijk je favoriete koffie en melkspecialisteit via de snelkeuzefuncties. Deze espressomachine met koffiebonen van Melitta kan de volgende 4 koffiespecialiteiten snel bereiden als koffie creme, espresso, cappuccino en latte macchiato. Verder kun je in de instellingen ook nog eens je eigen profiel opslaan en die van je familie, zodat je altijd jouw favoriete kopje koffie kan zetten. Zet tot twee koffie en melksspecialiteiten tegelijkertijd en geniet elke dag van jouw favoriete kop koffie met de Melitta CI espressomachine.

Deze espressomachine van Melitta komt met een waterreservoir van 1,8 liter en twee bonenreservoirs van totaal 270 gram, zodat jij kan kiezen tussen twee soorten koffiebonen. Ook de koffiemolen is fluisterstil, zodat je in alle rust de espressomachine gewoon zijn gang kan laten gaan om de koffiebonen te malen in vijf verschillende standen.

De eenvoudige bediening en de overzichtelijke en duidelijke bedieningsknoppen zorgen ervoor dat je snel en probleemloos van je persoonlijke koffiemoment kunt genieten. Kies voor jezelf een van de 4 koffiesterktes en bepaal zelf de hoeveelheid water. Via symbolen die geen verdere uitleg behoeven geeft het display informatie over het waterpeil of de reinigingsstatus.

Philips 2200 serie EP2220/10 – Espressomachine – Zwart

Philips 2200 serie EP2220 - 10 – Espressomachine – Zwart

Bekijk de dagprijs

Geniet van het aroma en de heerlijke smaak van koffie van verse bonen. Dankzij het intelligente koffiezetsysteem heeft elk kopje de perfecte temperatuur. Zet een espresso of gewone kop koffie met 1 druk op de knop. Heb je visite? Zet dan snel 2 koppen koffie tegelijk. De machine geeft vanzelf aan wanneer je het apparaat moet ontkallken en hij begeleidt je hierbij. Maar dit zal niet vaak voorkomen door de Aquaclean waterfilter. deze voorkomt namelijk voor een groot deel het ontstaan van kalkaanslag.

 • Heerlijk melkschuim dankzij de klassieke melkopschuimer
 • Eenvoudig jouw koffie selecteren met een intuïtief touchdisplay
 • Pas de sterkte en de hoeveelheid aan via My Coffee Choice
 • Eenvoudig aan te passen aan jouw smaak met maalmolenniveaus in 12 stappen

Philips LatteGo 3200 series EP3246/70 – Espressomachines – Zwart/Zilver

Philips LatteGo 3200 series EP3246-70 - Espressomachines - Zwart-Zilver

Bekijk de dagprijs

Maak met één druk op de knop heerlijke koffievariaties, zoals espresso, koffie, cappuccino en latte macchiato met de Philips LatteGo 3200 series EP3246/70 – Espressomachines – Zwart/Zilver. Met de LatteGo geef je jouw koffie eenvoudig een zijdezacht melkschuimlaagje en het systeem is in enkele seconden schoon te maken.

Krups Arabica Automatic EA8150 – Espressomachine

Krups Arabica Automatic EA8150 - Espressomachine

Bekijk de dagprijs

Op zoek naar een onderhoudsvriendelijke espresso machine waarmee je eenvoudig een lekkere kop koffie zet? Met de Krups Arabica Automatic EA8150 espressomachine bereid je snel 1 of 2 ristretto’s, espresso’s of gewone kopjes koffie. De koffie is geheel naar eigen wens te bereiden dankzij de instelbare maalgraad, koffietemperatuur, koffiesterkte en watervolume. Dankzij de geheugenfunctie van deze Krups espressomachine kunnen er 2 koffieprofielen worden opgeslagen. Drink jij elke ochtend een kopje koffie van 100 ml die extra sterk moet zijn? Dan hoef je de machine niet elke ochtend opnieuw in te stellen. Voor de bereiding van een cappuccino kun je via het stoompijpje eenvoudig melk in een glas opschuimen om vervolgens met één druk op de knop je koffie recept af te maken.

De zetgroep is niet uitneembaar, hierdoor is handmatige reiniging niet nodig en zal de zetgroep niet onnodig beschadigd raken waardoor de levensduur van deze koffiemachine wordt verlengt. Kortom, zoek jij een gebruiksvriendelijke en onderhoudsvriendelijke espressomachine? Dan is de Krups EA8150 geschikt voor

Waarom zou je ons vertrouwen?

Voor de vergelijking van onze producten steunen wij grotendeels op een participatieve evaluatie, waarbij rekening wordt gehouden met klanten die een product reeds hebben gekocht, en op meer geavanceerde tests. Wij besteden bijzondere aandacht aan de modellen die wij voorstellen, en wij kiezen ze op een totaal onafhankelijke manier.

Wat is een automatische koffiemachine?

De term automatische koffiemachine verwijst naar een apparaat dat alle stappen uitvoert om warme dranken te produceren. De koffiebonen worden gemalen en samengeperst. Het hete water onder druk onttrekt dan de aroma’s, zodat de koffie zijn volle smaak en zachtheid terug krijgt.

Met automatische koffiezetapparaten kunnen in een paar eenvoudige stappen warme dranken worden bereid. Het belang van dit type machine is om lekkere drankjes te maken, net als een professional.

Om de beste automatische koffiemachine te identificeren, hebben we in onze vergelijking de criteria opgesomd waaraan moet worden voldaan om een goede aankoop te doen.

Informatie over de 7 belangrijkste fabrikanten en merken

De vergelijkingen belichtten de 7 merken die de beste automatische koffiemachines aanbieden.

Melitta

Melitta is een Duits merk, bedacht door Melitta Bentz, de uitvindster van de papieren koffiefilter. Vandaag de dag is het bedrijf uitgegroeid tot een van de toonaangevende bedrijven die gespecialiseerd zijn in de fabricage van huishoudelijke apparaten, met name koffiezetapparaten en automatische koffiezetapparaten, aldus vergelijkingen.

De’Longhi

Het in 1902 opgerichte Italiaanse bedrijf was aanvankelijk gespecialiseerd in de vervaardiging van reserveonderdelen. In de jaren 1950 breidde De’Longhi zijn productgamma uit met het ontwerpen van warmte-isolerende apparaten, met name airconditioners. Het merk staat vandaag bekend als een van de leiders in de wereld van koffiemachines.

Philips

De Nederlandse apparatuurgigant is gevestigd in Amsterdam. De kracht van deze multinationale onderneming is dat zij 7% van haar omzet besteedt aan onderzoek en ontwikkeling van nieuwe producten. Een van de paradepaardjes van het merk is de Senseo espressomachine.

Krups

Krups, opgericht in 1846, stond bekend om de kwaliteit van zijn precisiebalansen. In 1956 bracht het Duitse merk zijn eerste koffiezetapparaat op de markt en oogstte daarmee groot succes. Vandaag de dag maakt Krups deel uit van de Franse groep SEB, en volgens evaluaties en vergelijkingen staat het merk bekend om de productie van apparaten van topklasse.

Jura

Het Zwitserse bedrijf, gevestigd in het kanton Solothurn, werd opgericht in 1931. Jura Elektroapparate was gespecialiseerd in strijkijzers, maar richtte zich later ook op koffiemachines. Het merk maakte naam dankzij een reclamepartnerschap met tennisser Roger Federer. Het bedrijf staat bekend om de kwaliteit van zijn espressomachines van hoge kwaliteit.

Bosch

Bosch is een Duitse multinational die in 1886 werd opgericht door Robert Bosch. De onderneming heeft een grote reputatie verworven dankzij haar activiteit in de automobielsector. Vanaf de jaren ’60 leidde de zoektocht naar nieuwe projecten de onderneming naar een nieuw tijdperk, en met de val van de Berlijnse Muur kon Bosch zijn producten wereldwijd distribueren. Vandaag de dag staat het merk bekend om de robuustheid en betrouwbaarheid van zijn producten.

Saeco

Het in 1981 opgerichte Italiaanse bedrijf is gespecialiseerd in de vervaardiging van koffiezetapparaten. De oprichters van het bedrijf wilden particulieren toestellen aanbieden om koffie van topkwaliteit te zetten. Vandaag de dag is het doel van het merk om innovatieve machines te ontwerpen die gebruiksgemak en Italiaanse knowhow combineren. De kracht van het bedrijf is dat ervaren ingenieurs, ontwerpers en barista’s samenwerken.

Hoe werkt een automatische koffiemachine?

Een automatische koffiemachine heeft een bonenreservoir, dat zich vaak boven de machine bevindt. De capaciteit kan van merk tot merk verschillen. De molen is een van de essentiële onderdelen van een automatische koffiemachine. Het wordt gebruikt om de koffie te malen.

Er zijn verschillende soorten molens op de markt: stalen of keramische. De gemalen koffie wordt automatisch in een percolatiekamer gebracht. De topmodellen zijn ontworpen om de koffie voor te zetten.

Bij deze stap, die ongeveer tien seconden duurt, komen de beste van de 800 aromatische stoffen die in de gebrande boon aanwezig zijn, vrij. De koffie wordt vervolgens geëxtraheerd onder een druk van 12 tot 15 bar.

De meeste automatische koffiemachines hebben een bedieningspaneel om bepaalde parameters van de machine in te stellen naar gelang van de gewenste koffie.

Voordelen en toepassingsgebieden

De automatische koffiemachine maakt het mogelijk een espresso met een onovertroffen smaak te maken. De versgemalen bonen geven de beste koffiesmaak, net als een professional.

Het voordeel van deze machine is dat er geen afval ontstaat, zoals bij de pods van espressomachines.

Financieel gezien is de kostprijs van een kopje koffie veel lager met een automatische koffiemachine. Onze vergelijking, gebaseerd op de mening van de consument, geeft u een duidelijk beeld van de verschillende producten op de markt om de beste machine met een goede prijs-kwaliteitverhouding te vinden. De proeve van bekwaamheid van de verschillende modellen suggereert ook aan kopers om aandacht te besteden aan de opties.

Welke soorten automatische koffiemachines zijn er?

Volgens vergelijkende tests hebben alle automatische koffiemachines dezelfde kenmerken: een compartiment om de koffiebonen in te bewaren, een molen, een percolator en een besturingssysteem.

De verschillen tussen de modellen liggen in de complexiteit van de machine, zo blijkt uit de vergelijkingen. De winnaar van de vergelijkende test wordt bepaald aan de hand van talrijke criteria, vastgesteld door gebruikers en professionals.

De graantank

De capaciteit van het koffiecompartiment kan variëren. Om vijf koffies per dag te zetten, is een capaciteit van 125 g meer dan voldoende.

De beste automatische koffiemachines hebben ook dubbele compartimenten voor het zetten van verschillende soorten koffie of luiken voor gemalen koffie.

De molen

Volgens de vergelijkingen, is het het middelpunt van de machine. Het wordt gebruikt om de koffiebonen te malen om alle aroma’s eruit te halen.

De beste automatische koffiemachines bieden tot 13 maalstanden om de fijnste maling te kiezen. De molen kan van staal of keramiek zijn, afhankelijk van het merk.

Het percolatieproces

Het percolatiesysteem geeft een betere smaak aan de koffie. Het water wordt onder hoge druk in de versgemalen koffie geïnjecteerd.

Idealiter zou de druk 15 bar moeten zijn. Sommige merken bieden een hogere druk aan, maar een druk van meer dan 15 bar komt de kwaliteit van de koffie niet ten goede, maar beïnvloedt wel de verkoopprijs.

Het controlesysteem

Het bedieningspaneel wordt gebruikt om de verschillende functies van de koffieautomaat te bedienen.

De beste machines zijn uitgerust met een TFT-kleurentouchscreen, voor een hoog gebruikscomfort, zo blijkt uit vergelijkingen.

De opties

De beste automatische koffiemachines bieden extra opties, zoals de mogelijkheid om melk toe te voegen om variaties op de klassieke espresso te maken. Met het enkele stoompijpje kunt u handmatig melkschuim maken, terwijl de OneTouch-functie de melkdrank automatisch creëert.

Om de beste automatische koffiemachine te kiezen, is het belangrijk dat u vóór de aankoop ongeveer weet hoeveel koffie u per dag gaat zetten, zodat u het model kunt kiezen dat het beste bij u past.

De gekochte machine moet voldoen aan de Europese normen en voorzien zijn van het CE-logo.

Dit is hoe de automatische koffiemachine wordt getest

Om de beste automatische koffiemachine te vinden, heeft onze vergelijking de meningen van de gebruikers geanalyseerd en gekeken naar tests die zijn uitgevoerd door onafhankelijke laboratoria om de beste aanbiedingen op de markt te identificeren. De door onafhankelijke instanties uitgevoerde studies zijn gebaseerd op verschillende betrouwbare criteria.

Consumententest

Het belangrijkste criterium voor het aanwijzen van de beste automatische koffiemachine is smaak. De smaak van een product is zeer subjectief en consumententests zijn tegenwoordig een instrument om de kwaliteit van een machine te beoordelen. De tests worden uitgevoerd door onafhankelijke laboratoria om volledige objectiviteit te garanderen.

Concreet worden vrijwilligers uitgenodigd om koffie te proeven die met verschillende apparaten is bereid. Voor een betrouwbare test werden alle dranken met dezelfde koffiebonen gemaakt.

De testers wordt vervolgens gevraagd een vragenlijst te beantwoorden over de zachtheid, de zoetheid, de rijkdom van het aroma, de bitterheid, wat belangrijke kenmerken zijn voor het verkrijgen van een uitstekende koffie.

De mening van de gebruikers

Bij de keuze van de beste automatische koffiemachine is de mening van de klanten een element waarmee rekening moet worden gehouden.

Door de verschillende meningen en commentaren te verzamelen, is het mogelijk de betrouwbaarheid van een product in de loop van de tijd te kennen, maar ook de voor- en nadelen van het dagelijks gebruik ervan.

Vergelijkingen

Onafhankelijke laboratoria zijn belast met het vergelijken van de verschillende toestellen op de markt, om het beste toestel te bepalen, rekening houdend met vele criteria, zoals prijs, gebruiksgemak, de verschillende aangeboden opties…

Voor- en nadelen beschreven in opmerkingen van klanten

Op basis van de meningen van de consumenten heeft onze vergelijking de voor- en nadelen van automatische koffiemachines in kaart gebracht. Deze lijst werd opgesteld na evaluatie van de positieve en negatieve opmerkingen die op de sites van de handelaars werden verzameld.

De voordelen :

 • Een onovertroffen koffie: dit type machine maakt het mogelijk om koffie te zetten als een professional.
 • Robuuste machines: Volgens de feedback van consumenten zijn de meeste machines op de markt gemaakt om lang mee te gaan.
 • Een ecologisch systeem: in tegenstelling tot pod machines, beheert de automatische koffiemachine geen afval dat schadelijk is voor het milieu.
 • Elegant design: veel merken hebben geïnnoveerd om machines te maken met een stijl die sterk lijkt op de apparaten die men vroeger in Italiaanse bistro’s aantrof.
 • Automatische reiniging: de meeste modellen op de markt zijn gemakkelijk te reinigen, volgens de mening van de gebruikers.
 • Multifunctionele machines: de overgrote meerderheid van automatische koffiemachines kan verschillende soorten koffie maken, zoals cappuccino.
 • Een watertank met een goede capaciteit: volgens de consumenten is de capaciteit van de watertanks groot genoeg, zodat ze niet voor elk gebruik moeten worden bijgevuld.
 • Toestellen van goede kwaliteit: In de feedback van klanten wordt de robuustheid van de toestellen benadrukt. Dit kenmerk wordt vaak in vergelijkende tests opgenomen.
 • Een dubbel koffiereservoir: De mogelijkheid om twee verschillende koffiesoorten in twee compartimenten te bereiden is een pluspunt.
 • Snelheid: de koffie wordt snel en moeiteloos gezet.

De nadelen:

 • De prijs: voor instapproducten is minstens 300 euro vereist.
 • Lawaai: Sommige gebruikers zeggen dat sommige machines bijzonder lawaaierig zijn. Ook vergelijkende tests wijzen op dit euvel, dat meer uitgesproken is bij koffieautomaten met stalen molens.
 • Onvoldoende verzekering: de fabrieksgarantie dekt niet alle storingen.
 • Benodigde ruimte: sommige modellen zijn imposant en vereisen een grote werkruimte.
 • Slecht bestand tegen hard water.
 • Onmogelijkheid om de koffiedosis in de percolator aan te passen, voor sommige modellen.
 • Druklekken waargenomen op sommige machines, volgens de verzamelde opinies van consumenten.
 • Een gebruikershandleiding die niet erg expliciet is, en voor sommige modellen, zo blijkt uit vergelijkingen, zijn de gebruiksaanwijzingen niet in het Frans vertaald.
 • Gebrek aan afwerking met plastic materialen. Een gebrek dat ook zeer aanwezig is in het commentaar op de vergelijkingen.
 • Dienst na verkoop niet erg reactief.

Waar moet ik op letten bij de aanschaf van een automatische koffiemachine?

Sommige modellen worden aangeboden tegen zeer aantrekkelijke prijzen, maar het is belangrijk om de betrouwbaarheid van de machines te controleren.

Om een objectieve mening te hebben, is het belangrijk te vertrouwen op de meningen die door andere gebruikers zijn gepubliceerd. Dankzij onze vergelijking, die op onafhankelijke wijze is uitgevoerd, kunt u ook de beste automatische koffiemachines leren kennen.

Het is ook belangrijk de terugnamevoorwaarden te controleren in geval van een defect aan het toestel wanneer u het koopt.

Alternatieven voor een automatische koffiemachine

Er zijn veel alternatieven voor de automatische koffiemachine: het filterkoffiezetapparaat, de podmachine of de Italiaanse koffiezetapparaten, ook wel pistonkoffiezetapparaten genoemd.

Hoewel de aankoopprijs van deze verschillende apparaten veel lager is dan die van een automatische koffiemachine, kan een koffie gezet met een automatische machine de beste smaken van een kwaliteitsproduct onthullen.

Producttests bij consumenten hebben uitgewezen dat liefhebbers van diepvrieskoffie een duidelijke voorkeur hebben voor automatische koffiezetapparaten.

Onderzoek door onafhankelijke laboratoria heeft uitgewezen dat automatische koffiemachines betere dranken maken dan andere machines die als goedkoop worden beschouwd.

Internet of speciaalzaak: waar koop ik het best mijn koffiezetapparaat?

Volgens verschillende vergelijkingen is het internet een zeer goede etalage om de beste koffiezetautomaat te kopen. Het net maakt het mogelijk om snel een selectie te maken van de beste aanbiedingen.

Bovendien is het mogelijk om in een paar klikken producten te kiezen op basis van de meningen van de gebruikers en de prijzen te vergelijken volgens de sites van de handelaars.

Bovendien is het mogelijk om van bij u thuis de verschillende meningen en scores van de verschillende modellen te vergelijken, na betrouwbare vergelijkende tests.

Dankzij het web hoeft u niet te reizen en kunt u uw producten snel laten leveren, bij u thuis of op een relaispunt bij u in de buurt.

FAQ

Moet de voorkeur worden gegeven aan een keramische of een stalen molen?

Met een keramische molen kan een homogener koffiepoeder worden verkregen, maar hij is kwetsbaarder dan staal en duurder in aankoop.

Hoe onderhoud ik mijn brouwinstallatie?

Raadpleeg de instructies die bij de aankoop van de automatische koffiemachine worden verstrekt. Het reinigen van de zetkamer is noodzakelijk om alle smaakkwaliteiten van de koffie te behouden. Onze vergelijking stelt u in staat de machine te vinden met het beste reinigingssysteem.

Hoe lang is de garantieperiode?

Elke fabrikant bepaalt een garantieperiode die ingaat op de dag van aankoop van de machine. Houd er echter rekening mee dat bepaalde gebreken niet onder de garantie vallen.

Wat zijn de meest voorkomende storingen in automatische koffiemachines?

Volgens de verzamelde adviezen en vergelijkingen constateren de gebruikers lekken bij de verbindingen.

Wat is de ideale druk van een automatische koffiemachine?

Aanbevolen wordt een druk tussen 12 en 15 bar.

Hoe vaak moet een automatische koffiemachine worden schoongemaakt?

Het hangt ervan af hoe vaak hij wordt gebruikt, maar in het algemeen wordt aanbevolen hem om de twee of drie dagen schoon te maken.

Welk merk koffie moet ik kopen?

Alle machines accepteren elk merk koffiebonen. Voor een betere smaakbeleving kiest u best kwaliteitskoffie. Koffievergelijkingen kunnen u helpen de beste deals te vinden.

Wat is het voordeel van een machine te kopen met een voorbrouwsysteem?

Dit systeem maakt het mogelijk een koffie met meer aroma’s te verkrijgen, maar de prijs van de machine is hoger.

Welke voorzorgsmaatregelen moet ik nemen bij het gebruik van een automatische koffiemachine?

Volgens vergelijkingen is het belangrijk om de hardheid van uw water in de gaten te houden.

Hoe onderhoud ik een automatische koffiemachine?

Het is belangrijk om het filterpatroon regelmatig te vervangen, het melksysteem te ontkalken en te reinigen. Voor een betere levensduur van uw apparaat moet de brouwkamer regelmatig worden gereinigd.

Plaats een reactie