Smeg koffiezetapparaat kopen? Beste Smeg koffiemachines

  • Bekijk alle categorie Pro

De Italiaanse fabrikant van kleine apparaten Smeg heeft onlangs een nieuwe versie van zijn espressomachines onthuld. Zoals vaak het geval is bij deze fabrikant, staat het ontwerp in de schijnwerpers, maar deze machines lijken ook vele andere voordelen te hebben.

Na koelkasten, sapcentrifuges en blenders, begeeft Smeg zich nu ook op het gebied van espressomachines. Zoals vaak het geval is bij de Italiaanse fabrikant, is het ontwerp van de producten nauwgezet, zijn de afwerkingen van hoge kwaliteit en zijn de kleuren zeer ruim beschikbaar. De modellen combineren metaal, kunststof en roestvrij staal met finesse, wat een zekere robuustheid in het ontwerp suggereert.

Naast de esthetische kwaliteiten noemt Smeg een koffiezetapparaat met “hoogwaardige prestaties“. Volgens de fabrikant garandeert het thermoblok-verwarmingssysteem “een grotere gebruikssnelheid en een nauwkeurige regeling van de watertemperatuur voor de afgifte van koffie, stoom en heet water“. De machine is ook uitgerust met een filterhouder met 3 filters: enkele of dubbele (voor gemalen koffie) of Illy pods. Dankzij de druk van 15 bar – in vergelijking met 19 voor Nespresso – kan hij druk aan de slag om espresso te bereiden.

Het waterreservoir (inhoud 1 liter) is afneembaar en indien de gebruiker dit wenst, kan hij ook een filter toevoegen om het water te zuiveren. Er werd ons ook gezegd dat het mogelijk is de hardheid van het water aan te passen om te profiteren van een ideale bereiding. Veel koffiezetapparaten hebben een antidrupsysteem aan boord, wat een goede zaak is als u wilt voorkomen dat deze Premium positiemachine vuil wordt. Het bedieningspaneel, dat “intuïtief” zou zijn, heeft 3 verschillende knoppen: 1-kops koffie, 2-kops koffie en stoomoptie. Aanpassingen om de lengte van de koffie aan te passen zijn mogelijk via een reeks toetsmanipulaties. Een kleine subtiliteit: boven op de machine bevindt zich een bakje voor het verwarmen van kopjes. Tenslotte kunnen, zoals u misschien al geraden had, melkdranken worden bereid met de “stoomhendel” aan de rechterkant van het apparaat.

Deze espressomachine is verkrijgbaar in 4 kleuren (crème, zwart, rood en blauw) en zal in mei beschikbaar zijn. Zoals vaak het geval is bij Smeg, heeft de pijnlijke machine een treffende naam: reken 349 € per machine.

 

 

 

Plaats een reactie