Beste Siemens koffiemachines van 2021

Of u nu graag koffiemelk, latte macchiato, cappuccino of espresso drinkt, met een Siemens koffiezetapparaat krijgt u altijd pure, perfecte kwaliteit. De Siemens productie-experts willen voor elke smaak precies het juiste leveren. Met één druk op de knop bereidt u koffiedranken van absolute barista-kwaliteit.
Siemens koffiemachine
Om het voor u gemakkelijker te maken de juiste Siemens volautomaat te kiezen, hebben wij de populairste producten op de markt onder de loep genomen en getest.

Top 3 beste Siemens koffiezetapparaten

Dankzij de beste Siemens technologie kunt u met de volautomatische koffiemachines genieten van een dichte, fijne, hazelnootbruine crème en een uniek romig melkschuim – zonder dat u hoeft in te leveren op perfecte functionaliteit en modern design. Laat u meevoeren in de wereld van koffie en ervaar het perfecte koffiegenot.

Koffiezetapparaat Siemens EQ.9

Siemens EQ9

Bekijk de dagprijs

Compleet koffiegenot met maximaal gemak ontmoet Home Connect. Met de volautomatische EQ.9 Plus connect bent u op intelligente wijze verbonden met uw volautomatische koffiemachine en kunt u deze zelfs vanuit uw bed bedienen. Selecteer gewoon de dranken in de toepassing, configureer ze en bedien de drankuitgifte via de afstandsbediening. Met de intelligente EQ.9 Plus connect volautomatische koffiemachine kunt u genieten van intelligent koffiezetten en een perfecte smaak dankzij de unieke iAroma-systeemtechnologie. De volautomatische AutoMilk Clean-functie zorgt voor de dagelijkse reiniging van uw stoom melksysteem.

Met de BaristaMode kunt u ook de koffiesterkte individueel aanpassen en nog veel meer. Twee afzonderlijke bonenreservoirs met hun eigen molen maken het mogelijk twee verschillende boonsoorten te gebruiken – zonder dat de bonen zich vermengen. Met de Siemens EQ.9 Plus connect koffiemachine verbreedt u uw horizon van genot, want hij biedt 15 extra internationale koffiespecialiteiten. Met behulp van de koffie-afspeellijst kunt u ook meerdere drankverzoeken tegelijk in de toepassing invoeren. De machine verwerkt ze op volgorde en de drankjes krijgen zelfs de namen van de gasten. Uw gasten zullen onder de indruk zijn.

Bekijk de dagprijs

Koffiezetapparaat Siemens EQ.6

Siemens EQ6

Bekijk de dagprijs

Dankzij het iAroma-systeem biedt de Siemens EQ.6 volautomatische koffiemachine een unieke kwaliteit voor elk drankje. Het is een intelligent netwerksysteem waarin alle componenten naadloos op elkaar aansluiten om uw plezier te garanderen. Merk ook op dat de machine gemakkelijk te bedienen is dankzij de detectievelden. Zet aan en geniet vanaf het begin. Alle functies kunnen direct worden opgeroepen door de sensorvelden lichtjes aan te raken. De bereiding van koffie- en melkspecialiteiten is al een unieke ervaring en u kunt meteen genieten van het gemak.

Als je van koffie houdt, wil je niet zonder iets ter voorbereiding. Behalve voor het reinigen van het melksysteem. Siemens heeft speciaal hiervoor de autoMilk Clean technologie ontwikkeld. De volautomatische stoomreiniging garandeert een optimale hygiëne na elke drankbeurt. Op deze manier is er geen melkresidu.

Of het nu espresso, latte macchiato of cappuccino is, dankzij de OneTouch-functie kunnen alle melkdranken moeiteloos met één druk op de knop worden bereid. U geniet gegarandeerd van een stevig melkschuim met fijne poriën – alsof het door een barista is gemaakt.

De koffie-uitloop van de Siemens EQ.6 is in hoogte verstelbaar, waardoor het drinken zeer comfortabel en plezierig is. U kunt er latte macchiato glazen tot 14 cm hoog onder plaatsen. De melkopschuimer is gemakkelijk te verwijderen en kan in de vaatwasmachine worden gereinigd.

Bekijk de dagprijs

Koffiezetapparaat Siemens EQ.3

Siemens EQ3

Bekijk de dagprijs

De Siemens EQ.3 koffiemachine heeft een van de beste prijs/prestatie-verhoudingen in vergelijking met conventionele automatische koffiemachines. De bediening van een koffiebonenmachine is uiterst eenvoudig. Kwaliteitskoffie zetten in het comfort van uw eigen huis is mogelijk met de EQ3. Hij biedt vele aanpassingsmogelijkheden voor de meeste liefhebbers van diepvrieskoffie, zoals aanpasbare koffiesterkte, aanpasbaar maalniveau, aanpasbaar koffievolume, enz.

Hoewel het een perfect automatisch koffiezetapparaat is voor de meeste diepliefhebbers, is het niet geschikt voor mensen die graag volledige controle hebben over de koffie die ze drinken. Zij geven over het algemeen de voorkeur aan manuele of mokka koffiezetapparaten. Anderzijds streeft deze machine in ieder geval gemakkelijk naar de “beste standaard” koffie en doet dat ook!

De Siemens EQ.3 is een van de beste instapmodel automatische koffiemachines op de markt. Gemakkelijke, snelle en heerlijke koffie in het comfort van uw huis met een redelijke prijsklasse. Siemens garandeert dat u met de EQ3 15.000 kopjes koffie kunt bereiden tijdens de garantieperiode voor persoonlijk (niet commercieel) gebruik. Dat is echt geweldig!

Bekijk de dagprijs

Siemens koffiezetapparaat: kwaliteit op basis van traditie

Siemens werd al in 1847 opgericht en de eerste volledig elektrische koffiemachine van Siemens kwam in 1911 op de markt. Het was toen een lange weg naar de zeer complexe machines die we vandaag kennen en verwachten. Maar de volautomatische koffiemachines van Siemens zijn er herhaaldelijk in geslaagd niet alleen de vakpers, maar ook koffiekenners te overtuigen. Kwaliteit is een traditie bij Siemens en is ook een verplichting. Met name de kwaliteit van de gebruikte molens behoort momenteel tot de beste die op de markt verkrijgbaar zijn. Koffiebonen kunnen nauwelijks fijner of preciezer worden gemalen. Daarbij komt nog de lange levensduur van de molens, die de ruggengraat vormen van elke goede, volledig aromatische koffie.

Siemens machines zijn verkrijgbaar in een grote verscheidenheid van maten. Van industriële producten voor bedrijven tot koffiemachines voor grote gezinnen en volautomatische machines voor individuele huishoudens, er zijn vele modellen om uit te kiezen. Wat ze allemaal gemeen hebben is compromisloze kwaliteit. Het is voor iedereen belangrijk om de beste volautomatische koffiemachine voor zichzelf te vinden.

Doorslaggevende aankoopcriteria voor uw Siemens koffiemachine

Het aanbod van Siemens koffiemachines is zeer uitgebreid, dus de beslissing om een Siemens koffiemachine te kopen is niet per se eenvoudig. De afzonderlijke machines hebben individuele uitrustingsmogelijkheden en kunnen precies die koffiespecialiteit bereiden die op dat moment nodig is. Dankzij hun moderne ontwerp kunnen ze perfect worden geïnstalleerd in elke huishoudelijke of professionele keuken. Toch moet aan de volgende aankoopcriteria worden voldaan om jarenlang van de koffiemachine te kunnen genieten:

Type model

De fabrikant Siemens biedt een grote verscheidenheid aan modellen op het gebied van volautomatische koffiemachines, zodat iedereen het model kan kiezen dat het best bij zijn persoonlijke behoeften past. Niet alleen prijs en design spelen een belangrijke rol, maar ook functionaliteit en het gewenste type gebruik.

Instelbare slijpmachines

Siemens volautomatische koffiemachines zijn uitgerust met slijtvaste keramische molens, die worden gekenmerkt door een lange levensduur. Dankzij de meertrapsinstellingen kan de intensiteit van de koffie optimaal worden aangepast aan verschillende dranken en natuurlijk aan uw smaak.

Inhoud waterreservoir

Het volume van de watertank kan relatief verschillend zijn. Bij de aankoop van een Siemens koffiezetapparaat moet erop worden gelet dat het volume is aangepast aan het soort gebruik, om voortdurend bijvullen te voorkomen.

Weergave

Of de Siemens volautomatische koffiemachine nu is uitgerust met een TFT-, LCD- of LED-display, ze is snel en eenvoudig te bedienen. Vaak is een simpele druk op de knop of een lichte aanraking voldoende om een koffiespecialiteit te bereiden.

In hoogte verstelbare koffie-uitloop

Een in hoogte verstelbare koffie-uitloop behoort uiteraard tot de standaarduitrusting van een Siemens volautomatische koffiemachine. Hierdoor kan de grootte van de beker of het glas perfect worden afgestemd op de gewenste drank, zodat een hoge mate van flexibiliteit mogelijk is.

Gemak van schoonmaken

Zoals uit onze vergelijking van Siemens koffiemachines en uit diverse tests van Siemens koffiemachines blijkt, beschikken Siemens koffiemachines over volautomatische reinigings- en ontkalkingsprogramma’s, alsmede een melkreinigingssysteem. De afzonderlijke lijnen worden na elk brouwproces met heet water gespoeld en zijn dus onmiddellijk klaar voor hergebruik.

Bij een volautomatisch koffiezetapparaat van Siemens is de zeteenheid in principe afneembaar, zodat deze onder stromend water kan worden gereinigd. Dit geldt ook voor diverse andere onderdelen, zoals de koffie-uitloop, die gemakkelijk in de vaatwasmachine kan worden gereinigd. Voor het volautomatische ontkalkingsprogramma zijn ontkalkingstabletten nodig, die meestal als optie kunnen worden aangeschaft.

Hoe werken de volautomatische koffiezetapparaten van Siemens?

Terwijl vele jaren geleden een eenvoudige filterkoffiemachine volstond om verse koffie te bereiden, wordt tegenwoordig veel belang gehecht aan individualiteit. Volautomatische koffiezetapparaten garanderen nog meer variatie, zodat voor elke smaak de juiste koffiecreatie kan worden gevonden. Met hun hulp kunt u naast gewone koffie ook espresso, cappuccino, café au lait, latte macchiato of uw eigen koffie-melkspecialiteiten bereiden. De slijtvaste keramische molens in Siemens volautomatische koffiemachines kunnen meestal individueel worden ingesteld. Op die manier wordt de intensiteit van de koffie perfect aangepast aan uw eigen smaak en krijgt de koffie precies de smaak die u op dat moment wenst. Het maal- en brouwproces is uiteindelijk de alfa en omega.

Het LCD- of TFT-display bevindt zich op een duidelijk vormgegeven Siemens volautomatische koffiemachine en kan worden bediend met een druk op de knop of via aanraking. Dankzij de minimale opwarmtijd is de gewenste drank al na korte tijd beschikbaar. Een bijzonder voordeel van Siemens volautomatische koffiezetapparaten is dat de temperatuur van het water voor het zetten constant blijft en de smaak dus niet verloren gaat. De inwendige keramische slijpmachines zijn vervaardigd uit slijtvast en vooral duurzaam keramiek en scoren bovendien met een flexibele instelling van de maalgraad. De volautomatische ontkalkings- en reinigingsprogramma’s zorgen ervoor dat de volautomatische koffiemachine altijd hygiënisch schoon en klaar voor gebruik is. Dit geldt ook voor het melksysteem, dat na elke drank wordt gereinigd door de volautomatische stoomreiniging. De volautomatische koffiezetapparaten van Siemens worden niet alleen gekenmerkt door hun typische functies, maar ook door enkele extra’s die in sommige machines kunnen worden aangetroffen.

Typische functies

 • Meerfasig slijpen
 • Instellen van de hoogte van de koffie-uitloop
 • Individuele instelmogelijkheden
 • Innovatieve werking
 • Volautomatische stoomreiniging van het melksysteem
 • Verwijderbare infusie-eenheid
 • Reinigings- en ontkalkingsprogramma’s

Supplementen

 • SensoFlow Systeem
 • DualBean-systeem
 • BaristaMode
 • Warm water functie
 • OneTouch Dubbele kop
 • Home Connection

Onze vergelijking van Siemens koffiemachines laat duidelijk zien dat er grote verschillen zijn, vooral wat betreft uitrusting en functie. Als u een nieuwe Siemens volautomatische koffiemachine wilt kopen, moet u dus van tevoren goed nadenken over de functies die de koffiemachine moet bevatten. Zo kunnen uw eigen wensen perfect op de Siemens volautomatische koffiemachine worden afgestemd en zult u er jarenlang plezier van hebben.

Voor- en nadelen van de Siemens koffiemachine

Voordelen

– Individuele koffie- en melkspecialiteiten
– Eenvoudige bediening en hantering
– Melkschuim met fijne poriën
– Verwijderbare infusie-eenheid
– Geïntegreerde ontkalkings- en reinigingsprogramma’s
– Volautomatische automatische melkreinigingsfunctie

Nadelen

– Relatief hoge aankoopprijs
– Heeft meer ruimte nodig

Conclusie over Siemens koffiemachines

De fabrikant Siemens hecht niet alleen veel belang aan een modern design, maar ook aan hoogwaardige apparatuur. Als u een Siemens volautomatische koffiemachine wilt kopen, zult u verrast zijn door de perfecte combinatie van uiterlijk, functionaliteit en bediening. Er kan een grote verscheidenheid aan koffiespecialiteiten worden bereid, zodat iedereen de warme drank kan kiezen die bij zijn persoonlijke smaak past. De geïntegreerde reinigingsprogramma’s garanderen een grondige reiniging na elke bereiding, zodat de smaak van de koffie niet wordt aangetast en de Siemens koffiemachine een ideale langdurige begeleider in het dagelijks leven wordt.

Plaats een reactie