Retro koffiezetapparaat kopen? Unieke vintage & retro look!

Ik heb een voorliefde voor alles wat retro is. Omdat het moeilijk is om oude apparaten te vinden die perfect werken, koos ik voor vintage.

Na uitgebreid onderzoek te hebben gedaan, heb ik besloten jullie een lijst te geven van de beste vintage koffiezetapparaten naar mijn mening.

Onder hen is de pastelgroene Ariete 1389 Vintage Expresso mijn favoriet vanwege zijn zeer old school design.

De markt wemelt van dergelijke producten en het is moeilijk een keuze te maken. Ik stel ook voor dat u de richtlijnen bekijkt om te zien welke het beste bij u past.

Wat zijn de beste vintage koffiezetapparaten?

De aanbiedingen van de dag die u niet mag missen

Bespaar 11.56 EUR Bestseller Nr. 1

Bespaar 21.52 EUR Bestseller Nr. 2

Bespaar 31.40 EUR Bestseller Nr. 3

L’Ariete 1389 Vintage Expresso Pastel Groen: mijn favoriet

Bespaar 31,40 EUR

Ariete 1389 Vintage Expresso Pastel Groen

 • Expressomachine 15 Bars Vintage Look
 • Ideaal voor een echte espresso, cappuccino of cappuccino.
 • Gemalen koffie filter + ESE pod
 • Stoompijpje
 • Waterpeil indicator

De Ariete 1389 Expresso koffiemachine belichaamt het vintage design van de jaren 1960 met zijn pastelgroene kleur die lijkt op die van de “peace and love” busjes.

Deze machine bereidt koffie en varianten als espresso en cappuccino met dat kleine Italiaanse tintje waar caffeineliefhebbers dol op zijn.

Hij is niet omvangrijk met zijn minimalistische afmetingen van 23 x 31 x 28 cm. Ik vind het ook nogal licht. Hij weegt ongeveer 3,5 kg. Hij is gemaakt van kunststof, waardoor hij goed bestand is tegen schokken. Hij werkt bij een vermogen van 900 W en een spanning van 230 V.

Met een inhoud van 90 cl kunt u een of meer kopjes bereiden, afhankelijk van de grootte. Dit gebeurt zeer snel dankzij de druk van 15 bar.

U hebt de keuze om ESE-pods of gemalen koffie te gebruiken. Het is uitgerust met een hoogrendementsfilter. De machine is uitgerust met een stoompijpje en een waterpeilindicator voor gebruiksgemak.

Daar houden we van:

 • Zijn ouderwetse ontwerp;
 • De mogelijkheid om verschillende soorten koffie te bereiden;
 • De geïntegreerde bekerhouder.

We houden van minder:

 • De aluminium onderdelen zijn gelakt en kunnen gemakkelijk worden verwijderd;
 • De smaak van de geproduceerde koffie.

Russell Hobbs 1000W koffiezetapparaat: de krachtigste

Dit koffiezetapparaat is zeer elegant met zijn rode kleur in combinatie met zwart en glanzend staal.

Dankzij zijn zeer vintage design is het een uitstekende decoratie voor uw keuken. Met zijn afmetingen van 33,3 x 23,3 x 19,2 cm zal hij gemakkelijk een plaatsje vinden in uw keuken.

Hij is ook gemakkelijk te verplaatsen met zijn gewicht van ongeveer 2 kg. Hij heeft een capaciteit van 1,25 liter (ongeveer 10 kopjes) om koffie te zetten voor het hele gezin.

Het is zeer gemakkelijk te gebruiken. Hij heeft een vermogen van 1.000 W en werkt bij 240 V.

De machine is uitgerust met een druppelstopsysteem. U hoeft niet bang te zijn voor lekken, zelfs niet als u de cup verwijdert voor het einde van de operatie. Het is ook in staat om uw drankje warm te houden.

De werking is een ultramodern apparaat waardig. U beschikt over een sproeikopsysteem dat effectief alle aroma’s extraheert en een beter smakende koffie geeft.

Deze unieke smaak zal hetzelfde zijn voor elk kopje. Om het doseren tijdens de bereiding te vergemakkelijken, wordt in de verpakking een maatlepel meegeleverd.

Daar houden we van:

 • Vintage design met klasse;
 • Het sproeisysteem dat alle smaak uit de koffiebonen haalt;
 • De maatlepel voor een zeer nauwkeurige meting.

We houden van minder:

 • Het is een beetje te futuristisch.

Melitta Filterkoffiezetapparaat 1015-03: de zuinigste

Melitta Aromaboy, Bruin, 1015-03, Compacte Filterkoffiezetter met Glazen Schenktuit, voor 2 kopjes…

 • Wakker worden met een kop milde, rijk gearomatiseerde koffie, Reservoir…
 • Uitzonderlijke smaak: optimale bereidingstemperatuur, behoud van…
 • Compatibel met maat 100 filters, Compact ontwerp, Aan/Uit knop
 • Verwijderbare filterhouder en vaatwasmachinebestendige schenktuit, Vaatwasmachinebestendige uitschakeling….
 • Inhoud: 1 Melitta Aromaboy Filterkoffiezetapparaat, Bruin, 1015-03, 5 Filters

Kies dit bruine Aromaboy koffiezetapparaat van Melitta om u onder te dompelen in het hart van de vintage stijl. Het geeft je het gevoel dat je een reis maakt door een sepia foto, prachtig in een huis met een tijdloos decor.

Met zijn kleine afmetingen, 17 x 12,5 x 20 cm, neemt hij niet veel plaats in uw keuken in. Er is niets makkelijker dan het te verplaatsen. Hij weegt minder dan 1 kg.

Hij bereidt uw favoriete drankje op de juiste temperatuur voor een uitzonderlijke smaak en houdt het tot 30 minuten warm.

Met een vermogen van 500 W verbruikt hij zeer weinig energie en is hij een van de zuinigste toestellen.

Hij is gemaakt van kunststof en is een uitstekende decoratie in een postmodern appartement. De smaak van de koffie zelf lijkt op een kunstwerk, zeer mild. Zijn rijke smaak valt in de smaak bij elke koffieliefhebber.

De schenktuit is zeer ergonomisch. Het is gemaakt van borosilicaat en is vaatwasmachinebestendig. Het koffiezetapparaat is gemakkelijk te onderhouden.

Het filter is vervangbaar. Het feit dat hij in Duitsland is ontworpen, toont aan hoe goed hij is.

Daar houden we van:

 • Het ontwerp is erg vintage;
 • Het is Duitse kwaliteit;
 • De kwaliteit van de geproduceerde koffie ;
 • Zijn economische aard.

We houden van minder:

 • Filters die moeilijk toegankelijk zijn (moeten worden ingevoerd uit Duitsland, België of Engeland) ;
 • Zijn lage capaciteit.

OBH Nordica – LEGACY elektrisch koffiezetapparaat met filter: de meest praktische

Bespaar 54,00 EUR

Het is een krachtig koffiezetapparaat dat uw favoriete drankje in minder dan 6 minuten klaarmaakt. Zijn vermogen van 1.550 W moet daar veel mee te maken hebben.

Dit vermogen gaat gepaard met een gewicht van ongeveer 4,5 kg, wat meer dan evenredig is met zijn afmetingen van 39,8 x 36 x 20,4 cm. Het heeft een capaciteit van 1,25 liter, wat voorziet in de cafeïnebehoefte van uw hele huishouden. 10 kopjes worden in één ronde bereid.

Scandinaviërs hebben altijd al een reputatie gehad voor het ontwerpen van producten van goede kwaliteit en dit koffiezetapparaat is daarop geen uitzondering. Het ontwerp is zeer vintage en de witte kleur past zeer goed bij elke keukenstijl.

Het heeft een verwijderbaar filter waardoor het gemakkelijk schoon te maken is. Een indicator geeft aan wanneer ontkalken noodzakelijk is.

De machine is ook uitgerust met een antidruppelsysteem. Dankzij de getrapte schenktuit wordt uw koffie goed gedoseerd. Aangezien het vermogen vrij hoog is, is de technologie geavanceerd. Hij gaat in stand-by en stopt automatisch na ongeveer 40 minuten inactiviteit.

Daar houden we van:

 • Zijn rustieke en matte look;
 • Zijn capaciteit;
 • Het is een zeer stijlvolle kleur.

We houden van minder:

 • Het gewicht en de afmetingen.

Ariete 1342 vintage koffiezetapparaat in beige: de beste prijs-kwaliteitverhouding

Ariete 1342 Koffiezetapparaat, 12 kopjes

 • Percolator
 • Voor 4 tot 12 kopjes heerlijke koffie
 • De koffiebereiding kan voor 24 uur geprogrammeerd worden.
 • Verwijderbare en gemakkelijk wasbare filterhouder

Dit Ariete koffiezetapparaat is geschikt voor een klein of groot gezin. Hij kan tot 12 kopjes van uw favoriete drank maken. Hij heeft een inhoud van iets meer dan 2 liter. Het totale gewicht is 2,9 kg en de afmetingen zijn 21 x 23,5 x 34,5 cm.

Met zijn vintage look en zijn beige kleur die doet denken aan sepia foto’s, zal hij u waarschijnlijk nostalgisch maken. Deze machine houdt uw favoriete drankje tot 30 minuten warm.

Het is mogelijk om het te programmeren om een dag eerder te beginnen. Zo kunt u meteen bij het ontwaken genieten van een lekkere koffie. Dit kan worden gecontroleerd met de geïntegreerde timer en het LCD-display.

Het glasmateriaal is zeer stijlvol. Hij heeft een vermogen van 2.000 W en werkt op een spanning van 230 V. Dankzij de karaf van gehard glas en de uitneembare filterhouder is hij gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden. Het anti-druppelsysteem beschermt het toestel tegen roest.

Daar houden we van:

 • Het ontwerp is meer dan vintage;
 • Zijn grote capaciteit;
 • Zijn programmeerbare functie;
 • Zijn state-of-the-art functies.

We houden van minder:

 • Zijn hoge energieverbruik.

Met welke criteria moet ik rekening houden bij de aankoop?

Het ontwerp

Dit is zeker het eerste criterium dat u in overweging zult nemen bij uw aankoop. Het is aan u om de schoonheid van een model te beoordelen. Maak uw keuze volgens uw persoonlijke smaak.

Het is echter belangrijk te onthouden dat de vintage stijl mooie rondingen heeft, zelfs als het model lang is. Een voorwerp dat op een schilderij van Picasso lijkt, valt niet onder het thema.

Het type filter

Oudere modellen hebben twee soorten filters die u moet overwegen. De eerste is permanent en vereist onderhoud na elk gebruik. Dit is een roestvrij stalen gaas. Dit type laat soms een beetje koffie door, wat niet iedereen lekker vindt.

De tweede moet na elk gebruik worden vervangen. Het is gemaakt van wegwerp filterpapier. In tegenstelling tot de andere passeren er geen deeltjes doorheen en zou de smaak van de verkregen koffie beter zijn.

Het materiaal van het toestel

Het materiaal waarmee de machine is ontworpen, is ook een zeer belangrijk criterium. Plastic, bijvoorbeeld, is bijna niet te onderscheiden.

Het glas is erg stijlvol. Het zal meer indruk maken op uw gasten en uw huis een heel andere uitstraling geven. Dit materiaal houdt de warmte veel beter vast dan alle andere. Het zou echter gevaarlijk zijn als je kleine kinderen hebt.

Er zijn ook koffiezetapparaten van roestvrij staal of aluminium. Dit zijn de meest talrijke op de markt.

De capaciteit van het koffiezetapparaat

De capaciteit van een koffiezetapparaat is zeer belangrijk. Als u talrijk bent, veel gasten ontvangt of een grootverbruiker bent, raad ik u aan te kiezen voor machines die in staat zijn een dozijn kopjes te bereiden.

Kortom, ik raad u aan het model te kiezen dat past bij uw dagelijkse behoeften om onnodige uitgaven te vermijden. Kies ook de gemakkelijkste om te gebruiken en schoon te maken.

Conclusie:

Als u een koffieliefhebber bent, is het koffiezetapparaat waarschijnlijk het eerste apparaat dat u aanzet als u wakker wordt. Daarom is het heel belangrijk dat u een model vindt dat aan uw behoeften en smaak voldoet. Als u van een ouderwetse stijl houdt, is het raadzamer om voor een vintage koffiezetapparaat te kiezen.

Ik heb de vijf beste koffiezetapparaten die ik ooit getest heb voor je op een rijtje gezet. Ik heb u ook de criteria gegeven waarmee u rekening moet houden, zoals ontwerp, filtertype en constructiemateriaal, om u te helpen de juiste keuze te maken.

Ik werd verliefd op de Ariete 1389 Vintage Green Espresso. Ik vind het ontwerp en de functionaliteit bijzonder aantrekkelijk.

Bespaar 11.56 EUR Bestseller Nr. 1

Bespaar 21.52 EUR Bestseller Nr. 2

Bespaar 31.40 EUR Bestseller Nr. 3

Misschien vindt u

 

 

 

Plaats een reactie