Welk koffiezetapparaat met melkopschuimer kopen? (2021 Update)

Als u geniet van heerlijke romige lattes om uw dag mee te beginnen, zou u dan niet graag thuis uw eigen lattes maken en niet in de rij bij de koffieshop hoeven te staan?

Vraag jezelf eens af hoeveel je elke maand uitgeeft aan deze heerlijke drankjes. Vermenigvuldig dat getal nu eens met 12 over een jaar. Uw totale budget zal waarschijnlijk in de buurt liggen van de prijs van een high-end koffiezetapparaat.

Dit artikel laat u kennismaken met 5 latte machines van topkwaliteit en legt alles uit wat u over deze koffiezetapparaten moet weten.

Gerelateerd: Melkopschuimer kopen? Beste melkopschuimers (2021 Update)

We hebben enkele van de goedkoopste instapmodellen in de lijst opgenomen, evenals duurdere modellen voor meer ervaren barista’s.

5. AICOOK ONE TOUCH Latte Koffiezetapparaat

Deze One Touch latte maker van Aicook is een uitstekende keuze als u op zoek bent naar een eenvoudig te gebruiken machine. De verschillende drankjes zijn heel gemakkelijk te bereiden dankzij het intuïtieve touchscreen, u hoeft alleen maar de knoppen op het scherm aan te raken om de koffie van uw keuze te krijgen.

De machine kan traditionele espresso’s bereiden en meer gesofisticeerde dranken op basis van melkschuim, zoals cappuccino’s. Het schuimmondstuk is verstelbaar via een knop: naar rechts voor meer schuim en naar links voor minder schuim.

De afneembare watertank heeft een inhoud van 1,8 liter en is zeer eenvoudig te vullen en schoon te maken. Bovendien stopt het apparaat automatisch na elke bereiding en gaat het automatisch in stand-by na 25 minuten inactiviteit.

Ten slotte wordt dit Aicook koffiezetapparaat geleverd met een garantie van 2 jaar, wat niet te verwaarlozen is.

Beschikbaar op Amazon

4. PHILIPS SENSEO LATTE DUO lattenmachine

Deze Philips Senseo Latte Duo is een koffiezetapparaat dat werkt met Senseo-pads. Als u niet geïnteresseerd bent in een pod koffiezetapparaat, kom dan gerust langs.

Met dit koffiezetapparaat kunt u heel eenvoudig verschillende soorten koffie au lait bereiden. Giet de melk in het reservoir, sluit de melkaanzuigslang aan en kies uw favoriete drank.

Het voordeel van pods is dat u hiermee in enkele seconden een cappuccino kunt bereiden. U kunt zelfs 2 drankjes tegelijk bereiden.

Deze koffiemachine heeft een technologie genaamd “Boost” voor een intensere smaak. U kunt ook de intensiteit van de koffie en de lengte van het kopje kiezen.

Beschikbaar op Amazon

3. BARISTA EXPRESS gepatenteerde lattenmachine BES870XL

Als u van koffiebonen houdt, is de BES870XL van Breville uitgerust met een roestvrijstalen bonenmaler en een krachtig 1600 watt thermosspiraal-verwarmingssysteem voor koffie van superieure kwaliteit.

Bovendien kunt u de watertemperatuur aanpassen aan uw voorkeuren. Een in Italië vervaardigde pomp van 15 bar regelt de ideale temperatuur voor de bereiding van espresso’s van topkwaliteit.

Maar hoe zit het met de lattes? De machine heeft een stoomlans die 360 graden kan worden gedraaid om de melk perfect te structureren.

Het robuuste roestvrijstalen ontwerp van dit koffiezetapparaat maakt het een uitstekende keuze als u op zoek bent naar kracht en betrouwbaarheid. Een Breville machine kan een leven lang meegaan als u hem goed onderhoudt.

Beschikbaar op Amazon

2. Lattenmachine RANCILIO SILVIA

De Rancilio Silvia is een lichtgewicht machine, ontworpen om gemakkelijk te kunnen worden vervoerd, met een stevig ijzeren frame en roestvrijstalen zijpanelen die het een traditioneel elegant uiterlijk geven.

Eigenschappen zoals warmtebehoud en zelfgestuurde stoomdruk bieden professionele functionaliteit in een klein huishoudelijk apparaat.

Met de messing boiler zet u in enkele seconden koffie, terwijl u met de grote capaciteit van het waterreservoir vele drankjes kunt maken zonder het steeds te moeten bijvullen.

Wat de bereiding van de lamellen betreft, is de roestvrijstalen lans ideaal voor het structureren van melk. Kortom, de Rancilio Silva is een machine van professionele kwaliteit voor een zeer betaalbare prijs die alle liefhebbers van lamellen tevreden zou moeten stellen.

Beschikbaar op Amazon

1. DE’LONGHI LATTISSIMA TOUCH lattenmachine

De De’Longhi Lattissima Touch is een machine die werkt met Nespresso-capsules. Het is een ideaal model als u de eenvoud van de pods en de smaak van de lattes op prijs stelt.

Deze machine biedt u het beste van twee werelden: hij houdt het midden tussen een instapmodel en een high-end machine. Hij is redelijk geprijsd en u kunt met één druk op de knop binnen enkele seconden genieten van een echte latte.

Het “thermoblock” verwarmingssysteem verwarmt het koffiezetapparaat in slechts 40 seconden voor. U kunt de Lattissima Touch gebruiken voor het maken van macchiato, espresso en cappuccino, maar ook voor latte.

Net als alle De’Longhi koffiemachines heeft de Lattissima een prachtig design en is hij een perfecte aanvulling op het aanrecht van elke moderne keuken.

Beschikbaar op Amazon

Hoe kies ik een lattenmachine?

Nu u weet wat er allemaal is, moet u nadenken over de beste manier om uw ideale machine te kiezen voor de Latte thuis.

1. Begroting

Eerst en vooral moet u beslissen hoeveel geld u bereid bent uit te geven aan de machine van uw dromen.

De prijzen variëren van minder dan 100 euro tot duizenden euro’s, afhankelijk van de complexiteit en de veelzijdigheid van uw Latte machine. Er zijn veel machines op de markt en u kunt uw zoekopdracht meteen verfijnen door een budget vast te stellen voordat u gaat zoeken.

2. Gemak en gebruik

Gebruiksgemak is een ander belangrijk punt bij de keuze van een home latte machine. Natuurlijk wordt het maken van de perfecte latte belachelijk eenvoudig gemaakt door een ervaren barista in uw plaatselijke café. Maar als je een beginner bent die geconfronteerd wordt met een reeks hendels, knoppen en LED’s, zul je waarschijnlijk spijt krijgen als je een te complexe machine kiest!

Begin dus met een eenvoudige, makkelijk te gebruiken machine. Zodra u meer ervaring hebt, kunt u ervoor kiezen om over te gaan op iets meer geavanceerd.

Houd er ook rekening mee dat als u van controle en maatwerk houdt, u moet zoeken naar halfautomatische machines of machines met veel opties om de temperatuur, zettijd, enz. te wijzigen.

3. Reiniging en onderhoud

Hoewel ze op het eerste gezicht onbelangrijk lijken, zijn ook deze factoren belangrijk om in overweging te nemen. Het idee achter de aankoop van een zelfgemaakte latte-machine is immers om u tijd (en op middellange termijn geld) te besparen en uw leven gemakkelijker te maken. Idealiter wilt u een machine die zo goed als geen onderhoud vergt en snel kan worden gereinigd zonder alles te moeten demonteren.

4. Tankinhoud

De grootte van het waterreservoir is zeer belangrijk als u van plan bent de machine te gebruiken om meerdere kopjes te maken. Hoe groter het waterreservoir van uw machine, hoe minder water u nodig hebt om het te vullen.

Verwijderbare tanks zijn ook een groot voordeel: het is zo veel gemakkelijker om de tank te verwijderen om hem te vullen of schoon te maken in uw gootsteen, dan om de lamellenmachine door de keuken te dragen.

5. Maat

Als uw aanrecht een lachertje is, koop dan geen enorme machine die het hele oppervlak beslaat! Het zal u verbazen hoeveel koffieliefhebbers de grootste en meest geavanceerde latte-machine kopen die ze kunnen vinden, maar die ze na een paar keer gebruiken op zolder opbergen omdat ze er last van hebben.

6. Slijpmachine

De sleutel tot een perfecte maling en uiteindelijk een perfecte koffie is een goede molen. Veel espressomachines van hoge kwaliteit hebben een ingebouwde molen. Idealiter wilt u een stille keramische molen, maar het is gebruikelijker om een roestvrijstalen molen te vinden.

Als u het zich niet kunt veroorloven een machine met een eigen breker te kopen, zult u zelf een breker moeten kopen. U kunt dit artikel raadplegen om u te helpen de juiste keuze te maken.

Het laatste woord

Hoewel het aantal liefhebbers van lamellen elk jaar blijft toenemen, weten de meeste mensen niet hoe ze die zelf thuis kunnen maken, en dat is echt jammer.

Gelukkig kan dit probleem worden opgelost door een van de uitstekende lattenmachines aan te schaffen die tegenwoordig op de markt zijn. En alles wat u hoeft te doen is de machine te kiezen die bij uw levensstijl past.

Uitstekende latte!

Clara ¶ Mijn naam is Clara, ik ben 31 jaar oud en ik woon in een klein dorpje in de Haute-Savoie, genesteld in het hart van de bergen. Toen ik een tiener was, werd ik letterlijk verliefd op koffie en sindsdien heb ik de telefoon niet meer opgenomen, dus mijn vrienden noemen me de cafeïneverslaafde! Ik besloot deze blog te maken om mijn passie te delen met andere deep L liefhebbers. Ik publiceer regelmatig proeftips, originele bereidingstechnieken en advies over de keuze van het juiste materiaal. Ik kijk er naar uit om je te ontmoeten! ¶ 140 artikelen

 

 

 

Plaats een reactie