Klein koffiezetapparaat voor op de camping

 • Promo draagbaar koffiezetapparaat: de beste aanbiedingen van de dag!
 • Wat is een draagbare koffiemachine?
 • Onze favoriete ❤
 • Hoe kies ik mijn draagbare espressomachine?
 • Top 5 beste draagbare espressomachines
 • Waarom een draagbare espressomachine kopen?
 • De prijs van een draagbare koffiemachine?
 • Hoe gebruik ik een draagbare espressomachine?
 • De verschillende soorten reis koffiezetapparaten
 • Conclusie

Je bent een koffieverslaafde en je beweegt veel?

Of het nu gaat om autorijden of wandelen, koffiepauzes zijn zeldzaam of worden vaak geassocieerd met slechte koffie. Dus toen u het bestaan van draagbare espressomachines ontdekte, besloot u er een te kopen. Alleen lijken deze koffiezetapparaten in niets op wat u gewend bent en heeft u moeite te begrijpen hoe ze werken en dus welke u moet kopen.

Met andere woorden, dit zijn de denkfasen die iedereen doorloopt bij het ontdekken van draagbare koffiezetapparaten. Maar dankzij deze uitgebreide gids zult u uw machine snel en efficiënt kunnen bedienen.

Promo draagbaar koffiezetapparaat: de beste aanbiedingen van de dag!

SPECIALE AANBIEDING – 50% KORTING

H.Koenig Automatische Espresso Machine…

PROMO – 45% KORTING

Handpresso – Handpresso Pompset Bruin en Zwart

PROMO – 38% KORTING

Handpresso Pomp Pop Verte 48269 Groene Espressopomp 48269 Espressomachine…

PROMO – 48% KORTING

Mania-Concept Mini Espresso Koffiezetapparaat Compact…

Wat is een draagbare koffiemachine?

Nomadische koffiezetapparaten zijn draagbare koffiezetapparaten die kunnen worden gebruikt om espresso te zetten op andere plaatsen dan een keuken of kantoor. Sommige zijn ontworpen om in een auto te werken, andere op een motorfiets. Er zijn zelfs modellen voor kamperen in de wildernis, ver weg van enige bron van elektriciteit.

Zij gebruiken ESE-pods, die zachte pods zijn (vaak compatibel met Senseo-pods) en steeds vaker rechtstreeks gemalen koffie accepteren, zonder pods, en in zeldzame gevallen Nespresso-capsules met draagbare Nespresso (Minipresso NS en Handpresso autocapsule).

Onze favoriete ❤

Hoe kies ik mijn draagbare espressomachine?

Hoewel er maar weinig koffiezetapparaten voor op reis verkrijgbaar zijn, zijn ze toch zeer verschillend en in sommige opzichten zeer vergelijkbaar van model tot model. Daarom moet elk criterium zorgvuldig worden afgewogen om aan uw koffiebehoeften en -gewoonten te voldoen.

Elektrisch of handmatig

Dit criterium is echt uw uitgangspunt. Wilt u een koffiezetapparaat dat u in de sigarettenaansteker steekt (d.w.z. 12 V) of een koffiezetapparaat dat werkt op de kracht van uw spieren (pompen zoals een fiets)?

Opgelet, een rechtstreeks gevolg van dit criterium is de temperatuur van het water dat in het toestel moet worden gegoten. Elektrische koffiezetapparaten verwarmen het water, zodat u alleen een fles koud water nodig hebt. Machines met manuele energie verwarmen het water niet, zodat warm water (bv. uit een thermosfles) nodig is.

De druk

Hoe meer druk, hoe beter je espresso. Laten we zeggen dat met een lage druk, je meer een filter-type koffie hebt. Afhankelijk van het model varieert de druk van 2 tot 16 bar.

Accessoires

Daar is het koffiezetapparaat en al het andere wat we nodig hebben. De Handpresso Auto wordt verkocht in een doos die een dienblad vormt (en de zittingen beschermt). Sommige worden verkocht met een opbergetui of met podhouders en houders voor gemalen koffie. Andere hebben accessoires die als extra’s worden verkocht. Kijk eens rond voordat je beslist.

Het gewicht

Bij auto’s is het gewichtscriterium van weinig belang. Op een motorfiets en zelfs te voet kun je daarentegen snel de grammen tellen. Vergeet dus niet het gewicht van het toestel te controleren en zorg ervoor dat het inderdaad zijn gewicht is zonder verschillende accessoires.

De mogelijkheid om snel op te laden

Omdat deze koffiezetapparaten compact zijn en gemakkelijk in een tas kunnen worden gestopt, bereiden zij slechts één kopje per keer. Sommige blijven heet en staan niet toe dat u meteen een tweede kopje maakt. Andere zijn gemakkelijk te hanteren en kunnen dus geschikt zijn voor een paar reizigers.

Opslag, stevigheid

Sommige reiskoffiezetapparaten worden verkocht met een opbergetui of doos. Andere hebben niets, maar staan bekend om hun robuustheid, zodat we niet bang zijn ze mee te nemen op een trektocht. Vergeet niet om de klantenbeoordelingen te raadplegen om een idee te krijgen over dit specifieke punt.

Top 5 beste draagbare espressomachines

Hoewel de keuze van koffiezetapparaten voor op reis nog beperkt is, zijn er toch steeds meer mogelijkheden. Al deze mobiele apparaten bereiden espresso in een paar minuten en in volledige autonomie.

Deze top 5 laat u toe de beste nomadische machine te vinden. Let echter op de details, want elektrische koffiezetapparaten vermengen zich met koffiezetapparaten met handpomp.

Waarom een draagbare espressomachine kopen?

Als u in dit stadium van uw lezing bent, hebt u vast al een paar goede redenen in gedachten om een reiskoffiezetapparaat te kopen. Maar voor het geval dat, hier zijn er nog een paar:

 • om overal goede koffie te krijgen;
 • om de kwaliteit te controleren van wat je drinkt;
 • om het comfort van uw bivaks te verbeteren;
 • om een leuk cadeau te maken voor je man of werknemer van het jaar.

De prijs van een draagbare koffiemachine?

Om een goedkoop reiskoffiezetapparaat te kopen, kunt u zich wenden tot modellen van € 40, zoals het handkoffiezetapparaat Staresso. De prijs kan oplopen tot 200 € voor de Handpresso Auto bijvoorbeeld.

Het is vermeldenswaard dat de best beoordeelde nomadische machines vaak rond de 80-100 € liggen.

Wat de koffie betreft, zijn ESE-pods overal te koop en niet bijzonder duur. En bovenal kunt u op verschillende modellen uw eigen koffie gebruiken. Denk er maar aan om het te slijpen voor je de weg op gaat.

Hoe gebruik ik een draagbare espressomachine?

Elektrische machines zijn zeer gemakkelijk te gebruiken en het duurt ongeveer 4 minuten om alles te doen. Het koffiezetapparaat wordt aangesloten op de sigarettenaansteker, er wordt water in gegoten en de koffie wordt gezet. Dan hoef je alleen maar te wachten tot het water heet is om de extractie te starten. Deze handeling kan een beetje lastig zijn en het is het beste om het koffiezetapparaat net boven het kopje te plaatsen om spatten te voorkomen.

Bij manuele machines is het principe ongeveer hetzelfde, behalve dat de koffiekan met heet water wordt gevuld. Dus in plaats van te wachten tot het water is opgewarmd, moet je de koffie pompen om de druk op te voeren. Dan beginnen we met de extractie en genieten we van de koffie.

Het onderhoud is zeer beperkt, aangezien slechts een kleine hoeveelheid water nodig is bij de tuit en de peulhouder.

De verschillende soorten reis koffiezetapparaten

Er zijn twee soorten nomadische koffiezetapparaten.

→ Koffiezetapparaten voor gebruik in een sigarettenaansteker. Ze verwarmen water en zetten koffie. Ze kunnen niet werken zonder elektriciteit. Het is echter mogelijk een adapter te kopen, zodat ze ook op een gewoon stopcontact kunnen worden aangesloten.

→ Koffiezetapparaten voor gebruik in de buitenlucht. Deze machines hebben geen batterijen nodig en het is de energie van de mens die de extractie van koffie mogelijk maakt. Ze moeten gepompt worden om de juiste druk te krijgen. Maar dit betekent ook dat de machine het water niet verwarmt, u moet op een andere manier voor warm water zorgen.

Conclusie

Naarmate het aantal digitale nomaden (webwerkers die leven van het reizen) toeneemt, verschijnen er nieuwe voorwerpen die inspelen op de toenemende bewegingen in ons dagelijks leven. Deze koffiezetapparaten zijn er één van. En ook al zijn het betrekkelijk nieuwe producten, er staan ons al enkele prachtige koffiezetapparaten ter beschikking. Ze zijn modern, robuust en gemakkelijk overal te gebruiken!

 

 

 

Plaats een reactie