Beste koffiepadapparaat in 2022 kopen

De pad-koffiemachine blijft om vele redenen een van de populairste machines. Hij is zeer gemakkelijk in het gebruik, om nog maar te zwijgen van de intense smaak van de koffie die hij in enkele minuten bereidt. Zachte of harde pads, multi-drink, 1 of 2 kopjes, Senseo, Tassimo of Dolce Gusto, bekijk deze selectie van de beste pad koffiemachines!

Krups YY4127FD Pixie

De beste pad koffiemachine in 2022
Dit Krups pad koffiezetapparaat biedt automatische bereiding en snelle voorverwarming. Zijn compacte ontwerp belet niet dat hij een groot aantal functies biedt.

Bekijk de dagprijs

Dankzij zijn compactheid zal de Krups YY4127FD Pixie gemakkelijk een goede plaats vinden op uw werkblad. Zijn industriële look past bij een keuken in dezelfde stijl. Het is een echt concentraat van functies die u zullen verleiden. Uitgerust met een drukpomp van 19 bar, kunt u genieten van zijn 2 kopjes, namelijk espresso en lungo, instelbaar met het klaprooster.

Voor het voorverwarmen, heb je maar 25 seconden nodig. Als de Krups YY4127FD Pixie niet wordt gebruikt, schakelt hij na 9 minuten automatisch uit. Deze pad-koffiemachine is slechts 11 cm breed en is verkrijgbaar in 2 verschillende afwerkingen, zodat u kunt genieten van een harmonieuze sfeer.

Philips HD6554/11

Het beste instapmodel pad koffiezetapparaat
Op zoek naar een snelle en gemakkelijke koffiepauze? Trakteer uzelf op de Philips HD6554/11 pad-koffiemachine. Het is zowel betrouwbaar als praktisch, en het koffievolume kan naar believen worden aangepast.

Bekijk de dagprijs

Met de Philips HD6554/11 kunt u kiezen tussen 1 of 2 kopjes koffie tegelijk. U kunt de lengte van uw koffie ook handmatig aanpassen en de sterkte ervan met één klik kiezen. De machine is uitgerust met aromaboostertechnologie die het water gelijkmatig over de koffiepad verdeelt om de intense smaak naar boven te brengen.

De Crema Plus-technologie zorgt daarentegen voor de gladste en fijnste crèmelaag bovenop de koffie. De Philips HD6554/11 pad-koffiemachine is eenvoudig te gebruiken. In het bijzonder kunt u genieten van een korte, sterke koffie met slechts 2 drukken.

Nespresso EN500B

De beste high-end pad koffiemachine
Het Latte Crema System is vooral gericht op veeleisende koffieconsumenten. Het pad koffiezetapparaat is efficiënt, compleet en van een onvergelijkbare authenticiteit.

Bekijk de dagprijs

Dankzij de Spaanse knowhow zorgt de Nespresso Lattissima One pad koffiemachine voor de bereiding van een kopje latte macchiato in gepaste vorm. Het innovatieve melksysteem maakt het nog eenvoudiger schoon te maken dan te gebruiken. Het compacte ontwerp maakt het gemakkelijk te integreren in de keuken. Naast de koffieautomaat ontvangt u een welkomstpakket met een mooie selectie Nespresso capsules.

De Nespresso EN500B is voorzien van verschillende voorgeprogrammeerde recepten. Druk op een van de 3 knoppen om een espresso, een lungo of een melkdrank te verkrijgen. Bovendien levert de pomp een prestatie van 19 bar en kunt u het water in 25 seconden opwarmen (15 seconden langer zijn nodig als u een melkrecept wilt maken).

Bosch Tassimo TAS3202 Suny

Geniet van het Tassimo T-Discs systeem Koffiecupmachine
De Bosch Tassimo TAS3202 Suny is een koffiezetapparaat met een zonnige naam dat meer dan 40 verschillende dranken kan maken. Dit model is voorzien van intelligente Intellibrew-barcodeherkenning.

Bekijk de dagprijs

De Bosch Tassimo TAS3202 Suny is ongelooflijk veelzijdig. Hij is gemakkelijk in het gebruik, vooral omdat het een van de stilste pad-koffiezetapparaten is die verkrijgbaar zijn. Het vergt geen grote inspanning van uw kant om het te onderhouden. De Suny is uitgerust met het SmartStart-systeem, waarmee u koffie kunt gaan zetten door simpelweg op het kopje te drukken.

Het Bosch Tassimo TAS3202 Suny pad koffiezetapparaat heeft een waterreservoir met een inhoud van 800 mL. De gepatenteerde T-Discs technologie van het merk is een echt pluspunt. Hiermee kunt u het watervolume, de temperatuur en de brouwtijd automatisch aanpassen. Naast koffie (espresso, café crème, latte macchiato, cappuccino, enz.) biedt deze machine een breed scala aan andere dranken, zoals warme chocolademelk en thee.

Hoe kiest u uw pad koffiemachine

Net als bij elk ander huishoudelijk apparaat is het moeilijk een bepaald model pad-koffiezetapparaat te kiezen zonder de kenmerken ervan te kennen. Deze paar criteria kunnen u helpen om de zaken wat duidelijker te zien.
koffiepadapparaat kiezen

Criterium 1: Ontwerp

Uw toekomstige pad koffiezetapparaat zal het hele jaar in uw keuken staan, dus u kunt net zo goed een esthetisch verantwoord model kiezen. De keuze zal hier afhangen van uw persoonlijke smaak. Over het algemeen is dit type kleine apparatuur verkrijgbaar in verschillende kleuren en uitvoeringen. Zorg ervoor dat het uiterlijk past bij uw interieur en de sfeer die u wilt creëren, zonder dat dit ten koste gaat van de tankinhoud.

Criterium 2: Kosten van peulen

De beste manier om op lange termijn winstgevend te investeren is zich bewust te zijn van de kosten per koffie. In principe zijn soft pads per eenheid goedkoper dan capsules en harde pads. Om u een idee te geven van de prijs van een pad, moet u weten dat de prijs van Senseo varieert van €0,16 tot €0,20, terwijl Tassimo en Dolce Gusto pads produceren die rond de €0,30 kosten. De prijs van Nespresso gaat omhoog naar €0,40.

Criterium 3: Gebruiksgemak

Voor de meest fervente koffiedrinkers zal de pad-koffiemachine dagelijks worden gebruikt. Daarom is het het beste een model te kiezen dat gemakkelijk te gebruiken is. Let vooral op de bereidingstijd, de voorverwarmingstijd en de mogelijkheid om de grootte van het kopje te kiezen. Denk aan de tankinhoud.

Criterium 4: Veelzijdigheid

Sommige pad koffiemachines kunnen alleen koffie zetten. Andere modellen kunnen echter ook andere warme dranken maken, zoals thee, melkdranken en warme chocolademelk. Kies modellen met de capaciteit om uw favoriete drank te maken.

Criterium 5: Het soort koffie

Het soort koffie dat u kiest, hangt af van de kwaliteit die u in uw kopje wilt. Ga daarom op zoek naar koffie die uw smaakpapillen zal bevallen in het formaat dat u het beste past. Hoewel de fabrikanten van vandaag proberen aan alle profielen te voldoen, moet u niet aarzelen om alle mogelijkheden te evalueren voordat u uw koffiepadmachine koopt.

Hoe werkt een pad koffiezetapparaat?

Afgezien van het verschil in het soort pads dat zij gebruiken, hebben pad koffiemachines gemeenschappelijke kenmerken zoals het waterreservoir, het verwarmingsblok, de drukpomp die essentieel is tijdens de extractie en de keuzeknop. Soms kan de lengte van de cup gemakkelijk worden aangepast. Deze kleine apparaten zijn volledig geautomatiseerd en vormen een eenvoudige manier om een kopje koffie te zetten zonder hoofdpijn.

Smaakextractie

De extractie van het koffiearoma gebeurt door percolatie of door de drukkracht die door de pomp wordt uitgeoefend, ongeacht of de gemalen koffie verpakt is in een peul of capsule. De pomp wordt, net als het verwarmingsmechanisme van het toestel, van tevoren afgesteld om ervoor te zorgen dat hij bij elk gebruik naar behoren werkt. Vaak kunt u de hoeveelheid koffie per kopje regelen aan de hand van de kwaliteit van de maling.

In het geval van capsules wordt de druk in de verpakking zelf opgebouwd. De vloeistof stroomt vervolgens door het vaste filter. Merk op dat de pomp discontinu werkt om de oxygenatie van het water en het vrijkomen van een maximale smaak te garanderen.

De peul, aan de andere kant, werkt een beetje anders. Het wordt opgesloten in een speciale kamer, waardoor een aanzienlijk contactoppervlak met de watertoevoer overblijft. Het is de druk die de smaak van de koffie onttrekt en vervolgens de extractie uitvoert, waarbij de verpakking van de peul als filter fungeert.

Verschil tussen harde en zachte peulen

Inschakelen en opwarmen is hetzelfde. Je hoeft maar op een knop te drukken en de rest gebeurt automatisch. Er zijn echter kleine verschillen, afhankelijk van het gekozen type peul:

  • De harde pad kan zowel in een manuele espressomachine als in een speciale machine worden gebruikt. Vergeet niet de juiste peulhouder te gebruiken.
  • De soft pad vereist de keuze van een geschikte houder (met 1 of 2 kopjes) voordat hij kan worden ingebracht en het extractieproces kan beginnen.

De verschillende soorten pad koffiemachines

pad koffiemachines werken op dezelfde manier. Het grootste verschil is het type pads dat wordt ondersteund. U kunt kiezen tussen :

De capsule koffiemachine

capsule koffiemachine
Dit type model vereist het gebruik van specifieke capsules met een aan de machine aangepaste grootte en technische kenmerken. Er is geen percolatiekamer voorzien. Alle drukfasen vinden hoofdzakelijk in de capsule plaats. Het bevat een pomp die precies is afgestemd op de wijze van werking, alsmede een verwijderingssysteem voor elke gebruikte peul. U kunt de sterkte van uw koffie kiezen, waarbij de extractie wordt uitgevoerd op basis van de gebruikte grondstof. Het enige grote nadeel is dat er maar één kopje per keer in kan.

De Tassimo pad koffiemachine

Tassimo pad koffiemachine
De Tassimo pad koffiemachine wordt gekenmerkt door zijn T-Discs. Dankzij het intelligente barcodeherkenningssysteem weet hij welk soort drank u wilt maken. De machine zal zich dan aanpassen aan het geactiveerde programma en de drank dienovereenkomstig bereiden. Wat is er nog meer? Dit type machine kan melkdranken, chocolade en natuurlijk koffie maken.

De koffiemachine met harde of stijve pads

ESE (Easy Serving Expresso) pads zijn bijzonder geschikt voor hogedrukkoffiemachines en zijn ontworpen voor de bereiding van espresso. Het strakke, stevige en compacte omhulsel van de peul zorgt ervoor dat het aroma van de koffie beter behouden blijft, omdat de peul in dit geval als filter fungeert. Het kan in het bijzonder worden gebruikt met een manuele espressomachine indien deze is uitgerust met een filter van de juiste grootte. Het enige nadeel is dat er geen vakje is voor het weggooien van de peulen.

De soft pad koffiemachine

soft pad koffiemachine
Net als de ESR is dit een soort peul waarbij het papier met de gemalen koffie als filter fungeert. De gemalen koffie is echter minder compact en is daarom meer geschikt voor traditionele koffiezetapparaten. Dit type pad is bedoeld voor modellen met een watertoevoer onder lage druk. Het heeft een hermetisch afgesloten compartiment om een optimale drukopbouw en percolatie te garanderen.

Draagbaar pad koffiezetapparaat

Met het draagbare padkoffiezetapparaat, een nomadisch koffiezetapparaat, kunt u onderweg een kopje espresso zetten. Sommige worden met de hand bediend, andere vereisen een aansluiting op de sigarettenaansteker. De machine is geschikt voor softpads en Senseo-pads en soms ook voor Nespresso-capsules.

pad koffiezetapparaat of filter koffiezetapparaat?

pad koffiezetapparaat

Wilt u precies de juiste hoeveelheid koffie drinken? De pad koffiemachine is speciaal voor u ontworpen. Het is niet nodig een handmaler te gebruiken omdat de koffie rechtstreeks in een capsule of filterpapier is verpakt. U hoeft hem alleen maar in het daarvoor bestemde vakje te leggen, de tank met water te vullen en uw machine aan te zetten. De drukkracht varieert van 15 tot 19 bar. Een paar seconden zijn echter voldoende om een goede kop hete koffie te zetten. Er zij op gewezen dat de pad-koffiemachine in de praktijk veel energie verbruikt en dat de pads niet recycleerbaar zijn.

Filterkoffiezetapparaten

Het filterkoffiezetapparaat is heel gebruikelijk en biedt u de mogelijkheid om in één bereiding een grote hoeveelheid koffie te zetten. Het heeft een watertank met een meer dan voldoende capaciteit. Bovendien zorgt een weerstandssysteem aan de basis van de machine voor een snelle opwarmingstijd. Zodra het water kookt, stroomt het instinctief naar de bovenkant van de machine en door het met gemalen koffie gevulde filter. Het aroma en de intensiteit van de verkregen koffie hangen af van de kwaliteit en de hoeveelheid van de gebruikte gemalen koffie. In de meeste gevallen kan het filterkoffiezetapparaat tot 12 kopjes tegelijk serveren.

Conclusie

Wie haast heeft, zal blij zijn met het pad-koffiezetapparaat. Zo krijgt u in een oogwenk een flinke dosis koffie. Afgezien van het gebruiksgemak, hebt u een veelheid aan keuzes wat betreft het type pads of capsules dat u gebruikt. De filterkoffiemachine is echter zeer praktisch. Het is ideaal voor het bereiden van een aanzienlijke hoeveelheid koffie, tot 12 kopjes in één keer. Wees voorzichtig met de bereidingstijd, die kan tussen de 4 en 6 minuten liggen.

Waarom een pad koffiezetapparaat kopen?

koffiepadmachine kopen
Zoals diepliefhebbers weten, gaat er niets boven een goede kop koffie om de dag te beginnen. Gearomatiseerd, schuimend, sterk… de keuze aan dranken is groot en ze staan voor u klaar. Waarom zou u een pad koffiezetapparaat kopen en niet een ander type koffiezetapparaat? Bekijk alle voordelen in de rest van dit artikel.

Perfect gedoseerde koffie
Een pad koffiezetapparaat wordt vooral gekozen vanwege het idee van geportioneerde koffie. De beker is perfect gedoseerd, dus je hoeft je geen zorgen te maken over een te sterke of te lichte drank. Alle smaken blijven beter bewaard dankzij de luchtdichte verpakking van de capsules of peulen. Er is geen risico dat de koffie uitdroogt.

Geraffineerd en ultracompact ontwerp
Het ontwerp van een dergelijk toestel is zodanig bestudeerd dat het in elke keuken past, ongeacht de grootte ervan. Met een verfijnde stijl zal de machine een echte toegevoegde waarde zijn in uw decoratie en zal ze passen in de werkomgeving. Het is ook esthetischer dan de klassieke modellen. Een goed punt meer!

Multi drankjes
In minder dan een minuut hebt u uw kopje koffie, maar dat niet alleen… de pad-koffiemachine biedt u de mogelijkheid om het soort drank te kiezen dat bij u past. Behalve koffie (long coffee, espresso, latte macchiato, cappuccino, sterke koffie, enz.) kunt u ook melkdranken, thee en zelfs warme chocolademelk bereiden zonder de machine te veranderen. En er is geen tekort aan capsules om uit te kiezen!

Minder lawaai
Het algemene gemiddelde geluidsniveau is 60 dB. Het pad koffiezetapparaat is vrij stil in vergelijking met een automatisch koffiezetapparaat, dat een volume heeft van 65 tot 74 dB, hetzelfde als een koffiezetapparaat met een molen.

Gemakkelijk te gebruiken
Het gebruiksgemak komt tot uiting in het verminderde aantal stappen bij de voorbereiding en het onderhoud. In principe is dit te danken aan het gebruik van capsules en peulen die nooit rechtstreeks in contact komen met de machine. Kortom, het enige wat u hoeft te doen is het waterreservoir te vullen, de voorverwarming te activeren, de capsule in het daarvoor bestemde compartiment te plaatsen en met de bereiding te beginnen.

De verschillende merken van pad koffiemachines

Naar onze mening zijn de beste merken van pad koffiemachines in 2022 :

Philips

Hoewel het merk op verschillende gebieden actief is, is het bij het grote publiek vooral bekend om zijn Senseo flexibele pad-koffiemachines, die rond 2001 werden gelanceerd met de steun van het Maison du Café. Het is een van de bedrijven die dit type toestel hebben gedemocratiseerd, aangezien de kosten per gebruik lager zijn dan die van zijn concurrenten. De modellen onderscheiden zich door de kwaliteit van de geproduceerde koffie, de lichtheid, de geconcentreerde aroma’s en de behouden aroma’s.

Nespresso

Nespresso wordt beschouwd als een van de marktleiders op het gebied van pad-koffiemachines. Authentiek, vindt u zijn koffiemachines en capsules alleen in Nespresso boetieks of verkocht per postorder. Dit is om de kwaliteit van de verkochte artikelen te waarborgen. Espresso koffie, long coffee, ijsthee, iced cappuccino… Kortom, u krijgt waar voor uw geld.

Delonghi

Het Italiaanse merk ontwerpt over het algemeen huishoudtoestellen zoals frituurpannen, ijsmakers, elektrische ovens, airconditioners, stofzuigers of snoerloze stofzuigers. Het heeft ook een groot marktaandeel in koffiemachines. Het pad-model heeft een onverslaanbare prijs/prestatieverhouding, een redelijke capaciteit, een hoog vermogen en de keuze uit 1 of 2 kopjes.

Dolce Gusto

Het merk Dolce Gusto werd in 2006 gelanceerd en is exclusief eigendom van de Nestlé Groep. Al zijn koffiemachines, ook de pad-modellen, zijn ontworpen door Krups. In tegenstelling tot Nespresso zijn de capsules (gemaakt van zacht plastic, niet van aluminium) gemakkelijk te vinden in de winkel. Dit is het model voor u als u bijzonder dol bent op cappuccino voor fijnproevers.

Tassimo

Tassimo, een dochteronderneming van de Mondelēz International groep, zag het levenslicht in 2004. Het is een referentie op het gebied van koffiepadmachines. Het merk wordt gekenmerkt door zijn pads, T-Discs genaamd, die verkrijgbaar zijn in een hele reeks warme dranken. De Tassimo Intellibrew technologie is geïmplementeerd om de barcodes van de capsules gemakkelijk te herkennen en de bereiding dienovereenkomstig aan te passen. Ze zijn alleen compatibel met Tassimo koffiemachines. Niettemin heb je de keuze uit meer dan 40 drankjes.

Hoeveel kost een pad koffiezetapparaat?

Onderstaand schema zal u helpen een idee te krijgen van de gebruikelijke prijzen voor elke prijsklasse (instapmodel, middenklasse en topmodel).

Duurder betekent echter niet noodzakelijkerwijs beter.

Wij raden u daarom aan altijd onze ranglijst te raadplegen alvorens te beslissen, in plaats van blindelings af te gaan op de prijsklassen.

  • Instapniveau: € 50 tot € 100
  • Middenklasse: € 100 tot € 175
  • Top of the range: + Meer dan €175

Tips

Onderhoud de tank regelmatig

Welk model pad koffiemachine u ook hebt, regelmatig onderhoud van het reservoir is altijd essentieel. Als de tank niet goed wordt onderhouden, zal er na verloop van tijd aanslag en algen ontstaan. Dit kan worden vermeden door de tank een- of tweemaal per week schoon te maken. Verwijder het en laat het onder water lopen alvorens het licht te schrobben met een spons en zeep.

Voer maandelijks algemeen onderhoud uit

Algemeen onderhoud moet elke maand of ten minste om de twee maanden worden uitgevoerd. Er zijn specifieke reinigingsproducten voor koffiemachines op de markt. Om dit te doen, vult u de tank (ongeveer 500 ml water). Doe er ontkalkingscapsules in zoals die van Cunea of die specifiek zijn voor het merk Bosch. Druk tegelijkertijd op de knoppen voor één en twee kopjes. Het toestel zal blijven reinigen tot het water in de tank op is. Bovendien zal het water door het hele circuit stromen, waardoor uw koffiezetapparaat grondig wordt gereinigd.

Gebruik een gebruikte peul bij het ontkalken

Vergeet bij het reinigen en ontkalken van uw pad-koffiemachine nooit een gebruikte pad of capsule in het compartiment te doen. Dit zal helpen om de kalkaanslag, die vaak de neiging heeft om het stromingssysteem te blokkeren, tegen te houden. Als dit is gebeurd, gooit u de peul weg en start u de machine opnieuw, ditmaal met helder water.

Maak zelf Nespresso-capsules

Ecologischer en zuiniger, u kunt ook uw gebruikte Nespresso capsules hergebruiken. Verzamel ze, knip het aluminium deksel eraf en maak ze leeg. Was de binnenkant goed en vul hem, eenmaal droog, met gemalen koffie. Pak het allemaal in. Leg er een vierkantje aluminiumfolie op en zorg ervoor dat het om de capsule is gevouwen.

Zoek professionele hulp voor elektronische storingen

Open uw koffiezetapparaat niet als u een elektronische storing opmerkt. Het is zeer compact en 100% automatisch, dus het zou riskant zijn om het zelf te repareren. In dit geval, laat het over aan een professional. Bovendien kan hij, indien nodig, defecte onderdelen vervangen.

Faq

Wat te doen als er een probleem is met de koffie-uitloop?
U hebt een knoeiprobleem als de verkregen hoeveelheid koffie niet is wat u ervan verwacht. In dat geval moet u uw koffiezetapparaat reinigen om overtollige kalkaanslag te verwijderen. Overweeg ook het gebruik van gefilterd water. Als dit vaak gebeurt, gebruik dan een preparaat op basis van witte azijn of een ontkalkingscapsule. Spoel meerdere malen met schoon water.

Hoe maak ik een vuile pad houder schoon?
De peulhouder wordt vuil als hij wordt gebruikt. Als u de pad machine echter regelmatig onderhoudt, is er weinig of geen risico. Als u dit soort problemen ondervindt, verwijdert u de peulhouder en dompelt u hem in een mengsel van heet water en witte azijn. Laat het 1 uur intrekken, spoel het daarna af en maak het schoon met een spons.

Hoe lang gaat een pad koffiezetapparaat mee?
De levensduur van uw pad koffiemachine varieert naargelang van verschillende belangrijke factoren zoals merk, model, fabricagemateriaal, gebruiksfrequentie en onderhoud. Gemiddeld is het heel goed mogelijk om een dergelijke machine meer dan 10 jaar te houden.

Kunnen Senseo-pads worden gebruikt in koffiezetapparaten van andere merken?
Senseo-pads zijn volledig compatibel met andere koffiemachines met zachte pads. Ze zijn speciaal ontworpen voor de machines van hetzelfde merk, hun vorm en grootte zijn aangepast voor een optimale extractie van alle aroma’s. Het omgekeerde, d.w.z. het gebruik van een ander merk pad op de Senseo pad koffiemachine, zou niet mogelijk zijn.

Plaats een reactie