Koffiemolen kopen? Top 7 Beste koffiemolens (2021)!

Het kiezen van de beste koffiemolen is een belangrijke stap in het proces van het maken van uw favoriete drankje. Het type en de prestaties van de slijpmachine kunnen van grote invloed zijn op de kwaliteit van het eindresultaat.

Natuurlijk kunt u in de supermarkt tonnen gemalen koffie vinden, klaar om moeiteloos en zonder wachten te worden gezet. Waarom koop je het dan niet? Het hangt ervan af of u tevreden wilt zijn met een goede kop koffie of dat u streeft naar de beste kop koffie. In één woord, smaak!

Wat is de beste koffiemolen?

De smaak van koffie komt van de oliën in de gebrande bonen. Deze oliën moeten gelijkmatig vrijkomen voor een smaakvollere koffie. Daarom is het belangrijk om het aroma zo efficiënt mogelijk uit de bonen te halen, en dit kan alleen worden gegarandeerd door de beste koffiemolen op de markt.

Als u van een goede espresso houdt, hebt u waarschijnlijk een goede machine gekocht om die te bereiden. Maar misschien heeft u over het hoofd gezien hoe belangrijk de molen is en welke rol hij speelt bij het produceren van de uiteindelijke smaak die u proeft.

Hieronder stellen wij u de beste koffiemolens voor:

1. De’Longhi Professional Koffiemolen – Best vanwege de ingebouwde beveiliging

Zie prijs op Amazon

Dit is een drukmodel met maalkeuze, waarmee u de gewenste graad van fijn, medium tot grof kunt kiezen. Met de kopjeskiezer kunt u de gewenste hoeveelheid malen, tot een maximum van 12 kopjes.

Het apparaat is uitgerust met het Dual Safe systeem dat het apparaat vergrendelt als het bonenreservoir of het reservoir voor gemalen koffie wordt verwijderd. De antislip rubberen voetjes garanderen een maximale stabiliteit op het steunvlak. Dankzij het kabelcompartiment kan hij perfect worden opgeborgen.

Belangrijkste kenmerken:

Het reservoir voor gemalen koffie is uitneembaar voor een optimale reiniging.

U kunt er tot 12 koppen koffie mee malen.

Dankzij de antislipvoetjes blijft hij stabiel staan tijdens het gebruik.

Specificaties:

Merk: De’Longhi

Werking: elektrisch – 110 W

2. Kyg automatische koffiemolen – De beste door zijn veelzijdigheid

Zie prijs op Amazon

Dankzij de krachtige motor kan deze machine met dubbele maling snel en efficiënt tot 100 gram koffie malen. Bovendien kunt u een ultrafijn poeder verkrijgen, niet alleen van koffiebonen, maar ook van allerlei soorten specerijengranulaat, granen en gedroogde vruchten.

De grootte van de fijnheid is gebaseerd op de tijd van gebruik. Hij heeft één enkele knop om het gebruik te vereenvoudigen, zelfs met slechts één hand. Dankzij het transparante deksel houdt u controle over het maalproces.

Belangrijkste kenmerken:

Met een enkele knop, is het zeer gemakkelijk te gebruiken

Container en messen zijn gemaakt van roestvrij staal.

De antislipvoetjes houden hem stabiel op het werkoppervlak.

Specificaties:

Merk: Kyg

Werking: elektrisch – 300 W

3. Bosch Koffiemolen TSM6A013B – Beste voor uw geld

Zie prijs op Amazon

Met zijn capaciteit van maximaal 75 g bonen kunt u een hele kop koffie bereiden. Het is ontworpen met een roestvrij stalen mes, dat een zeer nauwkeurige maling van de koffiebonen garandeert. De stalen container heeft een schuin aflopende bodem voor gemakkelijk gebruik.

Het apparaat werkt alleen als het deksel correct is geplaatst en de veiligheidsschakelaar is ingedrukt.

Belangrijkste kenmerken:

Maximale slijpnauwkeurigheid wordt gegarandeerd door het roestvrijstalen blad.

De schuin aflopende bodem van de kom maakt het gebruik nog gemakkelijker.

Het heeft een dubbel beveiligingssysteem

Specificaties:

Merk: Bosch

Werking: elektrisch – 180 W

4. Krups Koffiemolen – Best vanwege de transparante houder

Zie prijs op Amazon

U kunt kiezen uit zeventien verschillende malingen, van grof tot espresso. Het heeft een professioneel systeem dat een extra fijne maling produceert die zelfs de echte fijnproever tevreden stelt.

Dit alles gebeurt in ongeveer een halve minuut, automatisch. Het deksel en het vat zijn doorzichtig om het maalproces beter te kunnen volgen. De machine stopt wanneer de juiste hoeveelheid koffie is gemalen.

Belangrijkste kenmerken:

Het stopt vanzelf als het slijpen klaar is.

De extra fijne maling is bijzonder geschikt voor espresso.

Het heeft een automatisch doseringsprogramma

Specificaties:

Merk: Krups

Werking: elektrisch – 100 W

5. Koffiemolen Moulinex AR110830 – De beste door zijn gebruiksgemak

Zie prijs op Amazon

Een eenvoudig duwtje is voldoende om de machine te bedienen en zodra de gewenste consistentie is bereikt, wordt zij gestopt door eenvoudig uw hand op te steken. Dit alles gebeurt veilig dankzij het speciale vergrendelingssysteem.

Het perssysteem is ontworpen om de ingrediënten direct en gemakkelijk te pletten. Het bakje en de schep zijn gemaakt van roestvrij staal om de smaak van het voedsel te behouden.

Belangrijkste kenmerken:

Eenvoudige vergrendeling van de container zorgt voor totale veiligheid

Het aroma van de ingrediënten wordt bewaard door de roestvrijstalen container en het schepje.

Met het transparante deksel houdt u alles onder controle

Specificaties:

Merk: Moulinex

Werking: elektrisch – 180 W

6. Innislink handmatige koffiemolen – De beste voor eenvoudige bediening

Zie prijs op Amazon

Het ergonomische, taps toelopende ontwerp van dit model bevordert een stevige greep tijdens het slijpen. Met de schroef onder de voet kunt u de grootte van de koffiebonen aanpassen, tot het fijnste poeder om verschillende smaken te proberen.

Dankzij de speciale vorm van het handvat kunt u met weinig inspanning werken. Het afneembare slingermechanisme is comfortabel en garandeert een stille beweging. De eenheid kan gemakkelijk worden gedemonteerd in de afzonderlijke onderdelen voor een gemakkelijke reiniging.

Belangrijkste kenmerken:

Hij heeft een lichtgewicht, draagbare constructie

Gemakkelijk te demonteren voor eenvoudige reiniging

Mogelijkheid om de grootte van de korrels aan te passen om verschillende smaken te ontdekken.

Specificaties:

Merk: Innislink

Bediening: handmatig

7. Mlmlant draagbare koffiemolen – De beste voor het authentieke aroma van de bonen

Zie prijs op Amazon

De keramische aardbei raakt tijdens het werk niet oververhit, zodat u de oorspronkelijke smaak van de koffiebonen kunt behouden. Bovendien garandeert het een lange houdbaarheid. De geïntegreerde instelbare maalkeuzeschakelaar heeft 18 klikstanden en zorgt voor een nauwkeurige regeling van de ruwheid en de grootte van de maling (grof, middelgrof).

De roestvrij stalen structuur van het toestel maakt het bestand tegen water en roest: het kan dus met het grootste gemak met water worden afgewassen. Een schoonmaakborstel en een reisetui zijn ook inbegrepen, zodat u hem overal mee naartoe kunt nemen.

Belangrijkste kenmerken:

18 maalposities om uit te kiezen

Afwasbaar met water

Dankzij het compacte formaat kunt u overal genieten van versgemalen koffie.

Specificaties:

Merk: Mlmlant

Bediening: handmatig

Eigenschappen die u in een koffiemolen moet zoeken

Deskundigen en espressoliefhebbers zijn het erover eens dat een goede koffiemolen een onmisbaar element is in elke keuken om het beste uit de bereiding van de drank te halen.

Maar welke te kiezen? En waar kan ik het kopen? In deze gids bekijken we de belangrijkste kenmerken die u moet overwegen alvorens tot aankoop over te gaan.

Consistentie

De beste machines zijn ontworpen om koffiebonen gelijkmatig te malen. Inhomogeniteit leidt tot ongelijkmatige smaken, omdat de verschillende oppervlakken van de gemalen koffie kunnen leiden tot overextractie van kleinere deeltjes of onderextractie van grotere stukken. Het is raadzaam een machine te kiezen die u met een minimum aan inspanning koffie met een homogene consistentie geeft.

Capaciteit

Deze factor is afhankelijk van het aantal kopjes dat u moet bereiden telkens wanneer u de koffie maalt. Als u moet voldoen aan de eisen van een groot gezin of kantoorpersoneel (geluksvogels!), is het een goed idee om een koffiemolen met een grote inhoud te kopen.

Ook als u gewoonlijk een paar kopjes per dag drinkt, kan het de moeite lonen een machine met een grote capaciteit te kiezen, zodat u meer koffie kunt malen dan er in de molen overblijft, en u hem zo vaak kunt gebruiken als u wilt.

Afmetingen

De grootte van de molen kan een verschil maken voor wat betreft de ruimte op het werkoppervlak. Als u een kleinere keuken hebt, wilt u uiteraard een kleinere koffiemolen.

Een compacte koffiemolen is ook een groot voordeel als u uw machine niet vaak zult gebruiken en deze in een kast moet kunnen opbergen als u hem niet nodig hebt.

Awards

Zoals bij elke aankoop, kunt u niet om het budget heen. Het hangt allemaal af van het type apparaat dat u zoekt. Als u van handmatige voorwerpen houdt, kunt u in de online winkel veel modellen in roestvrij staal vinden vanaf 20 euro, terwijl als u een elektrische wilt, het benodigde budget voor een product van goede kwaliteit niet minder zal zijn dan 35 euro. In ieder geval is het niet aan te raden om geld te besparen en de goedkoopste soort te kiezen: uw koffie staat op het spel!

Eigenschap

Er zijn vele aspecten die bijdragen tot het verbeteren van het gebruiksgemak van uw toestel, zoals gebruiksgemak en reiniging. Maar wat de fabrikant ook beweert, totdat u deze specifieke molen hebt geprobeerd, kunt u zich niet echt bewust worden van zijn functionaliteit.

De meningen van consumenten die u op gespecialiseerde forums kunt vinden, kunnen u op zijn minst een idee geven van wat u kunt verwachten van het product dat u op het punt staat te kiezen.

Er zijn ook andere aspecten die in dit verband in aanmerking moeten worden genomen. Geeft u de voorkeur aan een model dat snel verplettert of aan een stil type? Is het belangrijker dat de smaak voortreffelijk is of dat u uw espressomolen mee op reis kunt nemen met vrienden en familie? Houdt u ervan om de fijne of dikke maling van de koffie tot in de details te personaliseren of vindt u het beter om op een knop te drukken en aan iets anders te denken? De antwoorden op deze vragen zullen u helpen de beste keuze voor uw levensstijl te bepalen.

Hardware

Als het om koffiemolens gaat, is plastic een goedkopere optie, wat tot uiting komt in de prijs. Het is echter ook het materiaal dat de meeste kans loopt te breken, vooral gezien de druk waaraan de gelaste onderdelen en messen zullen worden blootgesteld. Keramiek is een andere goede optie omdat het gemakkelijk schoon te maken is en veel minder snel breekt, maar vervangingen zijn moeilijker te krijgen en de koffiemolen is duurder vanwege het kwalitatief betere materiaal.

Ten slotte is er roestvrij staal, het meest gebruikte materiaal in koffiemolens voor huishoudelijk gebruik. Deze zijn over het algemeen vrij gemakkelijk schoon te maken, absorberen de aroma’s van het poeder niet en geven geen vlekken.

Bericht

De meningen over koffiemolens zijn waarschijnlijk de belangrijkste factor bij de beslissing welk model te kopen. De beoordelingen van klanten hebben over het algemeen betrekking op de levensduur van het product, de algehele klantenservice en eventuele constructie- of operationele problemen. Als u merkt dat er regelmatig storingen worden gemeld door gebruikers, kunt u dit product misschien beter vermijden.

Frisse smaak

Het zal u niet verbazen dat als de koffiebonen worden gemalen, uw koffie een frissere smaak krijgt, met een vollere textuur en een betere persistentie. Als de goede smaak van de drank belangrijk voor u is, is het niet verwonderlijk dat dit de belangrijkste reden is waarom u een koffiemolen koopt.

Beste kwaliteit

Zoals u weet, zijn de meest verse en natuurlijke voedingsmiddelen rijk aan vitaminen en voedingsstoffen die uw welzijn echt ten goede kunnen komen. Reeds gemalen koffie kopen nadat die honderden (of zelfs duizenden) kilometers verderop is geproduceerd en verpakt, betekent onvermijdelijk iets missen. De voedingsbestanddelen nemen af zodra het natuurlijke vochtgehalte van de bonen opdroogt; integendeel, het risico op besmetting in de koffiezakverpakking neemt toe.

Meer controle

Als u een koffieliefhebber bent, weet u waarschijnlijk al precies hoe u uw espresso graag drinkt, en als u moeite hebt om precies de smaak te krijgen die u het lekkerst vindt, kan een koffiemolen uw dromen in vervulling doen gaan. Als u de complexiteit, de grootte van de deeltjes en de dichtheid van uw gemalen koffie kunt regelen, kan dat een wereld van verschil maken.

Multifunctionele koffiemolen

Deze machines zijn niet alleen een snelle en gemakkelijke manier om de juiste dosering gemalen koffie te krijgen, maar zijn ook waardevolle bondgenoten voor banketbakkers en thuiskoks. Gedroogd fruit fijnhakken, kruiden verstuiven of basilicum pureren zijn slechts enkele van de extra mogelijkheden die uw koffiemolen u kan bieden. Zorg ervoor dat u uw apparaat na elk gebruik reinigt, zodat u geen koffie met extravagante essences zet nadat u de avond tevoren een diner voor uw vrienden hebt bereid.

Welke soorten koffiemolens zijn er?

We hebben al geanticipeerd op enkele kenmerken die de handgeschakelde en elektrische modellen onderscheiden. Laten we nu eens nader kijken naar de specifieke kenmerken van de verschillende soorten toestellen die te koop zijn.

Koffiemolen met aardbei

De aardbeienkoffiemolen is het meest gebruikelijke type voor huishoudelijk gebruik. Het is in staat een perfecte en gelijkmatige maling tot stand te brengen, dankzij het gebruik van verschillende tandwielen, die samenwerken om de bonen langzaam te snijden.

Dit type koffiemolen is iets duurder omdat het interne mechanisme iets complexer is dan dat van het lamellentype. Het kan ook wat moeilijker zijn om reserveonderdelen te vinden. Hun structuur kan gemaakt zijn van staal, keramiek of kunststof.

Koffiemolen met mes

De werking van dit type toestel is vergelijkbaar met die van een mixer: het mes plet de korrels door ze tegen het oppervlak van de structuur te projecteren. Dit resulteert vaak in ongelijkmatige texturen, met over- en onderextractie van oliën die de smaak van uw koffie kunnen beïnvloeden. Het moet echter ook gezegd worden dat dit het goedkoopste type op de markt is.

Schijf en kegel

Het model met schijf en kegel is een soort subtype van koffiemolen, omdat het in wezen de methode is waarmee de bonen in het maalsysteem worden gebracht. Schijventypes zijn ontworpen met een braam die horizontaal in het frame is geplaatst en de bonen bij het versnipperen in twee bochten van 90 graden deponeert.

Daarom is het waarschijnlijker dat zij een deel van de gemalen koffie in de container zelf bewaren, zodat u wellicht een iets grotere hoeveelheid koffiebonen nodig hebt om het gebrek aan uiteindelijke gemalen koffie te compenseren.

Het conische model daarentegen heeft kegelvormige stiftfrezen die de doorgang van de korrels door het systeem vergemakkelijken, dat bestaat uit twee stiftfrezen die in een in elkaar grijpende positie zijn geplaatst. Dit type koffiemolen heeft de voorkeur omdat hij minder vaak moet worden schoongemaakt en gemakkelijker algemeen onderhoud vergt. Ze zijn ook minder duur en maken minder lawaai dan hun tegenhangers van het schijftype.

Elektrische of handmatige koffiemolen?

Allereerst is er het economische aspect: een elektrische koffiemolen is natuurlijk duurder, omdat hij is ontworpen met meer onderdelen en met meer elektrische componenten, die uiteraard een kostprijs hebben. Een hand- of halfhandkoffiemolen bestaat meestal uit een eenvoudig systeem van maalstenen, die met een slinger worden bediend, waardoor hij veel gemakkelijker in elkaar te zetten en minder duur te produceren is, een voordeel dat tot uiting komt in de uiteindelijke prijs.

Wat het praktische aspect betreft, overtreft een elektrisch model echter het manuele type in bijna elk opzicht, behalve wat het schoonmaken betreft. Deze apparaten vereisen gewoonlijk een initiële opleiding om te begrijpen hoe met het apparaat moet worden omgegaan om het gewenste resultaat te bereiken, wat voor sommigen onhandig kan zijn. Zodra deze stap is voltooid, vergen zij echter veel minder voorbereidingstijd, zodat de langetermijndoelstellingen zwaarder wegen dan de inspanningen op korte termijn.

Er is ook een grote mate van controle over het resultaat van de gemalen koffie, inclusief de textuur en dus de smaak. Zodra u de stekker van de molen in het stopcontact steekt, is het meestal een kwestie van een paar knoppen indrukken om de kleine machine aan het werk te krijgen. Met een manueel type moet u veel meer ellebogenvet toevoegen en de resultaten kunnen veranderen naargelang van uw snelheid en de tijd die nodig is om te malen. Natuurlijk, als je eenmaal de juiste techniek hebt geleerd, kan dit gewoon weer een routine zijn om aan je dag toe te voegen.

De manuele types hebben een groot voordeel dat de elektrische types u niet kunnen bieden, namelijk de mogelijkheid om de molen met u mee te nemen. Een koffiemolen bij de hand hebben tijdens uitstapjes, op de camping of zelfs op kantoor betekent dat u een beetje luxe in uw dag of reis kunt brengen. Dit voordeel kunt u zeker niet zoeken in een elektrisch model, vooral als u van plan bent om weg te gaan van elk teken van beschaving.

Wie heeft er een koffiemolen nodig?

Bent u het type persoon dat thuis twee of drie keer per dag koffie zet zonder zelfs maar gasten te hebben? Dan moet u nog een ander gebruiksvoorwerp in uw keukenkastje opnemen, en dat is een koffiemolen.

De meeste koffie vereist een specifieke maling, fijn of grof, en met behulp van een molen kunt u in een paar eenvoudige stappen een smakelijke en aromatische espresso bereiden voor uw mokka- of automaat. Niet te vergeten dat u het, indien nodig, ook kunt gebruiken als specerijenmolen.

Conclusies

Echte deep-liefhebbers zijn zij die de smaak en het aroma van deze hemelse drank ten volle weten te savoureren. En met een koffiemolen kunt u de oliën in de bonen goed extraheren, wat het eindresultaat ten goede komt. In dit artikel hebben we gekeken naar de voordelen van de verschillende soorten elektrische en handmatige koffiemolens die momenteel op de markt zijn.

Ons eindoordeel beloont de Aicok machine, die vooral indruk op ons maakte vanwege de grote mogelijkheden om het eindresultaat aan te passen. Hij biedt 18 maalwijzen, van espresso tot French Press en heeft een maximale capaciteit van 250, ideaal voor het bereiden van maximaal 14 kopjes heerlijke koffie. Hij is ook ontworpen met het oog op veiligheid en is, eenmaal gebruikt, zeer gemakkelijk schoon te maken.

Vaak gestelde vragen

Is het de moeite waard om een koffiemolen te kopen?

Het antwoord hangt nauw samen met uw gewoonten om espresso te drinken. Als u graag alleen of in gezelschap meerdere malen per dag een kopje drinkt en als goede kenner slok na slok kunt genieten van de afzonderlijke aromatische noten, dan is het antwoord zonder twijfel ja.

Maar als u uw koffie gemengd met melk drinkt, misschien alleen als ontbijt ’s ochtends, is het misschien niet de moeite waard. Bedenk ook dat gemalen koffie onmiddellijk oudbakken begint te worden. Voor de beste smaak moet u voor elk gebruik malen.

Is een handmatige of elektrische koffiemolen beter?

Afgezien van de lagere kostprijs van een manuele koffiemolen, moet worden gezegd dat een elektrisch type, dat instelbaar is, u een betere controle kan geven over de graad van de uiteindelijke maling. Nogmaals, het hangt allemaal af van uw behoeften en de frequentie van het gebruik. Voor occasioneel gebruik kunt u heel goed opteren voor een manuele molen. Als u daarentegen graag meermaals per dag van uw koffie geniet, en misschien vrienden en familie versteld doet staan met verschillende bereidingen, gaande van espresso tot French Press, dan gaat er niets boven een elektrisch model van topklasse, met zijn vele maalinstellingen.

Is een manuele koffiemolen altijd een goede investering?

Zoals we al eerder zeiden, het hangt allemaal af van hoe je het gebruikt. Het is het niet waard om geld te investeren in een elektrisch model als u het slechts af en toe gebruikt. En als u in de zomer graag picknicks organiseert, kunt u uw manuele windmolen ook meenemen.

Is het waar dat een koffiemolen een verschil maakt?

Een goede koffiemolen kan uw koffiedrinkervaring van binnenuit veranderen. Uw drankje zal aromatischer en lekkerder zijn. U zult de smaak en sterkte van uw koffie kunnen bepalen. Op die manier kunt u een koffie zetten die net zo lekker is als die in uw favoriete bar.

Kunnen messen van koffiemolens na verloop van tijd hun scherpte verliezen?

Eigenlijk zijn de stalen messen van een koffiemolen scherp. En een koffiemolen met stompe messen kan de bonen niet goed malen: hoe scherper het mes, hoe fijner en verser de koffie wordt gesneden of gemalen. Regelmatig schoonmaken en slijpen helpt de molen optimaal te werken, wat resulteert in een frisse smaak en koffie met veel aromatische nuances.

 

 

 

Plaats een reactie