Beste koffiemachines in 2022 kopen

De koffiemachine is een apparaat dat in woningen, cafés, restaurants of bedrijven wordt gebruikt om verschillende soorten koffie en warme dranken te serveren. De koffiemachine werkt volgens het percolatieprincipe, net als het koffiezetapparaat of de percolator. Ontdek de beste koffiemachines van het moment via deze gids.

De’Longhi Magnifica S ECAM22.110.B

De beste koffiemachine in 2022
De De’Longhi Magnifica S ECAM22.110.B is zonder twijfel de meest complete koffiemachine op de markt. Rijk aan functies en met een geïntegreerde molen, is hij ook zeer gemakkelijk te gebruiken en schoon te maken. Het aanpassen van koffie zal geen geheimen meer voor je hebben.
De'Longhi Magnifica S ECAM 22.110B

Bekijk de dagprijs

De De’Longhi Magnifica S ECAM22.110.B heeft het allemaal: veelzijdigheid, functionaliteit en een design van hoge kwaliteit. De mogelijkheid om de koffie aan te passen is een echte traktatie voor de smaakpapillen. Zijn ergonomie zal u niet onverschillig laten. Het is ook uiterst efficiënt. Het intuïtieve bedieningspaneel maakt het zeer praktisch.

De De’Longhi Magnifica S ECAM22.110.B is uitgerust met een molen met een conische stalen molen waarmee u uw koffie tot bonen kunt malen. U kunt kiezen uit 13 verschillende maalgroottes. Bovendien kunt u de hardheid en de hoeveelheid van het water en de hoeveelheid koffie naar wens instellen. Verschillende programma’s zorgen voor een uitstekend gebruikscomfort, zoals automatische uitschakeling of automatische ontkalking en spoeling.

Philips Senseo New Original Crema Plus

De beste instap koffiemachine
De Philips Senseo New Original Crema Plus kan 2 kopjes koffie per keer zetten en belooft koffie zoals geen ander instapmodel dat kan. Ondanks dat het ontwerp van de bekersteun een beetje een puzzel is, voelt het geheel stevig aan.
Philips Senseo New Original Crema Plus

Bekijk de dagprijs

Wat het uiterlijk betreft, niets om over te klagen! Dit is een echte Senseo. Zijn mooie vorm en elegante ontwerp zullen uw keuken zeker verfraaien. Dit pod koffiezetapparaat wordt gewaardeerd om zijn zeer betaalbare prijs en zijn gebruiksgemak. Hij is ook zeer stil in gebruik. Zijn 700ml tank is perfect voor een gezin van 2 tot 4 personen.

Er zijn enkele verbeteringen ten opzichte van vorige modellen. De Philips Senseo New Original Crema Plus is eenvoudig te reinigen en heeft de mogelijkheid om de koffielengte handmatig in te stellen. Bovendien kunt u 2 kopjes tegelijk zetten met volledige controle over de koffiesterkte. De aroma booster technologie verbetert de smaak van de drank. Het verdeelt het warme water over de peulen via de 45 contactpunten. Een fijne, romige laag koffieroom maakt de ervaring compleet met de Crema-technologie.

Melitta Caffeo CI E970-103

De beste premium koffiemachine
Er gaat niets boven een automatische koffiemachine om je een echte barista te voelen. De verstelbare schenktuit zorgt ervoor dat alle kopjes tot een hoogte van 14 cm kunnen worden gebruikt. Afgezien van de geheugenfunctie, wordt de veelzijdigheid van dit model alleen geëvenaard door zijn robuustheid.
Melitta Caffeo CI E970-103

Bekijk de dagprijs

Het tijdloze design van de Melitta Caffeo CI E970-103 zal u onmiddellijk bekoren. Het heeft een mooi roestvrij stalen front met alle bedieningselementen. Het digitale display heeft een moderne uitstraling en is gemakkelijk af te lezen. De draaiknop zorgt voor eenvoudige navigatie. Met zijn afmetingen van 25,5 x 47,5 x 32,8 cm is deze koffiezetautomaat het meest geschikt voor een grote keuken.

De Melitta Caffeo CI E970-103 biedt alle functies die u nodig hebt, waaronder de My Coffee-geheugenfunctie voor maximaal 6 voorkeuren, de One Touch-functie en de optie Bean Select. Hij kan 4 specialiteiten bereiden, namelijk espresso, long coffee, cappuccino en latte macchiato, maar ook andere soorten dranken zoals warme melk, café au lait, heet water en koude of warme melkdranken.

Philips HD6592/81 Senseo switch

De beste combinatie koffiezetapparaat
De Philips HD6592/81 Senseo Switch doet zijn naam eer aan. Het is niet zomaar een koffiezetapparaat. U kunt er ook een filterkoffiezetapparaat van maken. Natuurlijk voldoet de tankinhoud van 1 liter volledig aan de behoeften van het hele gezin.
Philips HD6592-81 Senseo switch

Bekijk de dagprijs

In tegenstelling tot alle voorgaande modellen schakelt de Philips HD6592/81 Senseo Switch hybride koffiemachine naadloos over van de filtermodus (tot 7 kopjes) naar de pod-modus (2 kopjes). Het is uitgerust met de innovatieve Crema Plus-technologie voor het maken van room. De roestvrijstalen thermoskan is doeltreffend omdat hij uw koffie urenlang warm houdt zonder het aroma aan te tasten.

De Philips HD6592/81 Senseo Switch is ook uitgerust met een keuzeschakelaar voor de koffiesterkte, zodat u kunt kiezen tussen 2 koffiesterktes. De podhouders kunnen gemakkelijk worden verwijderd voor eenvoudige reiniging. De ontkalkingsindicator is een extra bonus die niet over het hoofd mag worden gezien.

Hoe kiest u uw koffie apparaat?

koffieapparaat kiezen

Criterium 1: Het type koffiezetapparaat

Het eerste wat u moet overwegen is het type machine dat u wilt kopen. Er zijn vele modellen en versies op de markt, zoals: druppelmodellen, gespecialiseerde espresso- en cappuccinomachines, zetmachines, percolators en thermische karaf koffiezetapparaten. Elk heeft zijn eigen kenmerken.

Criterium 2: Capaciteit

Nadat u het type koffiezetapparaat hebt bepaald, moet u rekening houden met de capaciteit van het apparaat. Dit is de hoeveelheid koffie die de machine kan opslaan en produceren. Het is van essentieel belang dat u te weten komt hoeveel kopjes het in één keer kan maken. Dit varieert van één tot twaalf kopjes in één bereiding. Dit kan ernstige gevolgen hebben voor de hoeveelheid poeder die u verbruikt en de tijd die u aan de bereiding ervan besteedt.

Criterium 3: Functionaliteit

De markt biedt een ruime keuze aan machines die alle gebouwd zijn met de beste technologie die in deze tijd te vinden is. Niet alle beschikbare functies zullen echter aan uw verwachtingen voldoen, dus het is aan u om te kiezen wat het beste bij u past. U vindt er opties zoals een programmeerbare klok waarmee u kunt bepalen op welk tijdstip de machine moet worden geactiveerd.

Andere machines hebben een waterpeilindicator die automatisch de hoeveelheid water berekent die voor elke bereiding nodig is. En als u geen fan bent van schoonmaken, hebben sommige machines een automatische reinigingsoptie. Andere hebben een automatische uitschakeling voor wie vergeet de machine uit te zetten.

Criterium 4: Hoe te gebruiken

De machine moet gemakkelijk te onderhouden en te gebruiken zijn. Gebruiksgemak moet het sleutelwoord zijn voor elke machine, dus het moet duidelijk zijn hoe ze moet worden gebruikt. Als zodanig moet u controleren of de machine knoppen heeft zoals :

 • Handhaaf de koffiesterkte naar smaak
 • Braad de juiste hoeveelheid aan voor elke bereiding
 • Afstelling van de verwarmingsplaat
 • Schoonmaken (wat u helpt morsen te voorkomen)
 • Vullen met water

Al deze elementen moeten gemakkelijk toegankelijk zijn.

Criterium 5: De snelheid van de machine

Met de snelheid van de machine kunt u bepalen hoeveel tijd u aan de bereiding zult moeten besteden. Deze parameter houdt dus verband met de roersnelheid, de stoomsnelheid en de stroomsnelheid, stuk voor stuk factoren waarmee rekening moet worden gehouden. U moet ook rekening houden met de capaciteit van het reservoir voor het geval u te ongeduldig bent om te wachten tot de drank klaar is met zetten en u uw reservoir eruit haalt voordat alle koffie is opgevangen.

Criterium 6: Filters

Er zijn drie soorten filters: papierfilters, metaalfilters en waterfilters. De meeste machines gebruiken papieren filters omdat die gezonder zijn. Zij zijn wegwerpbaar, in tegenstelling tot metalen filters die permanent zijn en regelmatig moeten worden gereinigd en opgeknapt.

Criterium 7: Bouw

Wanneer u eindelijk al uw verwachtingen hebt bepaald, moet u eindelijk eens nadenken over de constructie van de machine. Het uiterlijk van de machine bepaalt in de eerste plaats wanneer hij is gemaakt. Bepaalde fysieke kenmerken geven u ook een idee van hun robuustheid en duurzaamheid. Inderdaad, sommige machines produceren goede koffie, maar kunnen de neiging hebben snel uit elkaar te vallen. Dit kan worden veroorzaakt door roest of doordat de bouwmaterialen te broos zijn. Het is daarom van essentieel belang zowel de buitenkant als de binnenkant van de machine te bekijken. Materialen zoals roestvrij staal verdienen de voorkeur omdat zij duurzaamheid garanderen.

Criterium 8: Totale kosten

Na een overzicht van alle essentiële punten, is het nu tijd om het onderwerp kosten te bespreken. Wat de prijs van het toestel zelf betreft, deze varieert in de eerste plaats naargelang het merk.

In het algemeen is het raadzaam te kiezen voor de gerenommeerde merken, die over het algemeen duur zijn. De goedkoopste liggen tussen de 70 euro en 1000 euro. Hoewel ze van zeer goede kwaliteit zijn, voldoen ze misschien niet aan al uw verwachtingen. U zou dus kunnen kijken naar meer betaalbare keuzes die niet van mindere kwaliteit zijn, maar die zeker meer opties kunnen hebben. De prijzen liggen meestal rond de €300 tot €500 voor een uitstekend koffiezetapparaat.

Dan moet u weten dat de prijsklasse recht evenredig is met de kenmerken van het koffiezetapparaat. Het belangrijkste verschil tussen de hogere en lagere reeks is de ingebouwde functies en functionaliteit. Bovendien moet u rekening houden met aanverwante kosten zoals onderhoudskosten, stroomverbruik en de prijs van accessoires.

Oudere producten om te overwegen

Niet iedereen kan zich de nieuwste producten veroorloven. In deze rubriek vindt u producten die in vorige versies van deze gids werden aanbevolen. Zij kunnen een interessante keuze zijn, vooral als u erin slaagt ze in speciale aanbieding te vinden.

Nespresso Pixie Krups YY1201FD Titanium

De Pixie Krups YY1201FD Titanium is een slimme en levendige machine die een breed scala aan innovatieve functies in een verrassend compact formaat combineert. Dit kleine wondertje is zeer ergonomisch en gemakkelijk te hanteren, en past in elke ruimte van uw keuken, woonkamer of kantoor.

De Nespresso Pixie Krups YY1201FD Titanium heeft een speelse vorm, met een zorgvuldige afwerking, en beschikt over een krachtig systeem om een consistente en unieke kwaliteit van uw koffie kopje na kopje te garanderen, dankzij de 19 bar druk. Deze machine is gemaakt van 100% recyclebaar aluminium en heeft de kracht om alle smaken en subtiliteiten van koffie te behouden.

De Nespresso Pixie Krups YY1201FD Titanium is een praktische en zeer snelle koffiemachine, ideaal voor thuis of op kantoor.

De’Longhi Magnifica ESAM 3000 B

Het Italiaanse merk De’Longhi heeft zich een plaats veroverd op de markt van de koffiemachines met zijn vlaggenschipserie ESAM, waarvan de Magnifica ESAM 3000 B deel uitmaakt, een ultra-gesofisticeerde machine met een zeer verzorgde vormgeving. De machine ziet er complex uit met meerdere bedieningsknoppen, maar heeft een aantal functies waarmee u de lengte en sterkte van de gewenste koffie kunt instellen.

De De’Longhi Magnifica ESAM 3000 B onderscheidt zich vooral door zijn geïntegreerde bonenmaler en een compartiment voor het rechtstreeks inbrengen van gemalen koffie. Hij heeft ook een veel groter waterreservoir dan zijn concurrenten, waardoor hij 1,8 liter water en 180 g koffiebonen kan opslaan. Met een vermogen van 15 bar, biedt deze machine een koffie van uitzonderlijke kwaliteit.

Dit koffiezetapparaat is gemakkelijk te onderhouden en heeft een spoel- en ontkalkingsfunctie, naast uitneembare koffiecontainers die dus gemakkelijk in de vaatwasser kunnen.

De De’Longhi Magnifica ESAM 3000 B is een koffiezetapparaat met molen die ideaal is voor liefhebbers van koffiebonen en gemalen diepe L.

Philips Senseo switch

De Philips Senseo Switch is een zeer praktisch koffiezetapparaat met 2-in-1-technologie waarmee u filter- of podkoffie kunt zetten, in een kan of in kopjes. U krijgt een perfect kopje koffie, bereid met een Senseo-pad en overgoten met een laagje heerlijke crema. Uitgerust met een geïsoleerde roestvrijstalen kan met een capaciteit van 10 koppen, is hij ideaal voor het zondagse ontbijt of wanneer u een koffiemoment met anderen wilt delen.

Met de praktische en functionele Philips Senseo Switch bereidt u met één druk op de knop één kopje, twee kopjes of een kan, dankzij de eenvoudige interface met drie knoppen. Bovendien heeft hij een automatische uitschakelfunctie om het energieverbruik te verminderen.

Als u op zoek bent naar een multifunctioneel en esthetisch koffiezetapparaat, is de Philips Senseo Switch wellicht iets voor u.

Saeco Xelsis SM7580/00

De Saeco Xelsis SM7580/00 is een automatische espressomachine, gemaakt door liefhebbers van diepe L, die u zal verrassen met zijn eenvoud en vele ingebouwde functies. Met zijn 12 koffiespecialiteiten kunt u genieten van een breed scala aan dranken, van espresso en cappuccino tot specialiteiten als americano en flat white. Het biedt ook de mogelijkheid om elk drankje gemakkelijk aan te passen door de lengte, sterkte en temperatuur van uw keuze via de aanraakinterface te registreren.

De Saeco Xelsis SM7580/00 heeft ook een instelbare keramische molen die garant staat voor langdurige prestaties zonder verslechtering. Dit betekent dat uw koffie altijd net zo gemalen wordt als de eerste keer, zodat u meer dan 20.000 kopjes lang kunt genieten van het beste van uw koffiebonen. Deze Saeco-machine is zeer onderhoudsvriendelijk en heeft een HygieSteam-functie die alle melkresten uit het hele melkcircuit verwijdert, van de uitloop tot de aanzuigbuizen, naast een gepatenteerde AquaClean-waterfilter die het water zuivert en de vorming van kalkaanslag in het watercircuit van de machine voorkomt.

De Saeco Xelsis SM7580/00 is de ideale machine voor werkruimten waarin elke gebruiker zijn drank naar eigen smaak kan samenstellen.

De verschillende soorten koffiemachines

Druppel- (en meestal filter-) koffiezetapparaten

filter koffiezetapparaten
Dit product is ideaal voor huishoudelijk gebruik. Dit koffiezetapparaat is zeer eenvoudig te gebruiken en staat bekend om de rijkdom van de koffie die hij produceert. Dit wordt mogelijk gemaakt door het druksysteem waarmee het is uitgerust, dat een perfecte infiltratie van water bevordert door een koffiepoeder dat zeer goed in het handvat is verpakt. Op die manier wordt alle smaak van de koffie afgetapt om een geconcentreerdere en dus sterkere drank te verkrijgen.

Voordelen:

 • De machines zijn verkrijgbaar in verschillende maten en vormen.
 • Deze machines zijn zeer gemakkelijk te gebruiken. Om uw drankje te bereiden, plaatst u gewoon het filter en giet u er de gemalen koffie van uw keuze in. Voeg dan water toe en start het koffiezetapparaat.
 • Ze zijn ook zeer betaalbaar. Afgezien van de zeer aantrekkelijke prijs van de machine, zijn de koffie en de filters over het algemeen niet duur.

Nadelen:

 • De belangrijkste beperking van het automatische koffiezetapparaat is dat het alleen basiskoffie kan zetten. Als u een voorliefde hebt voor espresso, cappuccino enz. hebt u een andere machine nodig.
 • Hij kan een grote hoeveelheid koffie in één keer zetten, wat niet altijd een voordeel is. Dit is niet altijd een voordeel, aangezien het op lange termijn tot verspilling van koffie kan leiden.

Wanneer kies je een koffiezetapparaat?

Als er veel koffiedrinkers in uw gezin zijn, is dit de ideale machine voor u. Hij kan ook worden gebruikt in een kantoor waar het aantal mensen dat waarschijnlijk koffie drinkt zeker groter zal zijn.

Volautomatische koffiemachines

Volautomatische koffiemachine
Automatische machines zijn de nieuwste generatie koffiezetapparaten voor thuisgebruik. Zij zorgen voor het hele koffiezetproces, van het malen tot het brouwen en het afromen van de melk. Sommige producten bieden de mogelijkheid om met één klik cappuccino te maken. Ze zijn perfect voor wie op zoek is naar snelheid en efficiëntie.

Voordelen:

 • Met dit soort machine kunt u allerlei soorten drankjes maken
 • Handig: Koffie zetten met een automaat is net zo gemakkelijk en snel als op een knop drukken.

Nadelen:

 • Een automatische machine is geprogrammeerd om koffie te zetten volgens vooraf bepaalde specificaties. Hoewel dit een interessant idee kan zijn, laat deze machine geen ruimte voor bedieningsfouten.

Wanneer kiest u een automatische koffiemachine?

Door het maalproces komen de oliën en smaken vrij die de koffie zijn smaak geven. Dit betekent dat u elke keer verse koffie krijgt. Als u met gemak uw eigen koffie wilt zetten, is dit het type machine voor u.

Capsule koffiezetapparaten

koffiecupmachine
Capsulemachines zijn een van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van koffiemachines. Terwijl de oudere generatie vele kopjes koffie kon zetten, bieden de fabrikanten van vandaag een machine die één kopje per keer kan zetten. De meeste machines hebben ook een optie om cappuccino of instant latte te maken.

Voordelen:

 • Met een capsulemachine hoeft u zich geen zorgen te maken over te veel of te weinig koffie, dankzij de precieze dosering van elke capsule.
 • Koffiecapsules zijn verkrijgbaar in een breed scala van smaken en geuren.
 • U zult minder koffie verspillen. Als u een kopje koffie wilt, zet de machine een enkel kopje.

Nadelen:

 • Hoewel het een snelle en handige optie is, zijn capsuleermachines vaak beperkt in het aantal kopjes dat ze in een bepaalde tijd kunnen produceren.
 • De capsuleermachine moet regelmatig worden gereinigd.

Wanneer kiest u een capsule koffiezetapparaat?

U maakt het uzelf niet graag moeilijk, vooral niet als u ’s morgens wakker wordt, en dat is meestal het moment waarop u koffie zet.

Een capsule pakken, op een knop drukken en een kop vol dampende koffie tevoorschijn halen is waarschijnlijk het meest begeerlijke wat er is. Zo hebt u tijd om andere dingen te doen in plaats van voor de machine te zitten.

Koffiezetapparaat of Italiaans koffiezetapparaat?

Koffiezetapparaat

Zoals de naam al doet vermoeden, is dit niet zomaar een eenvoudig koffiezetapparaat. Het koffiezetapparaat heeft een veelheid aan functies. Over het algemeen kunt u er uw koffie mee malen en filteren. Het gebruik ervan is niet beperkt tot het bereiden van espresso’s, cappuccino’s, enz., want u kunt er ook andere warme dranken mee bereiden. Bovendien is deze machine gemakkelijk en snel te gebruiken. U zult zelden falen in het zetten van een goede kop koffie en de smaak zal altijd goed zijn.

Er zijn echter enkele nadelen aan een koffiezetapparaat waar u zich bewust van moet zijn. Modellen met slijpmachines kunnen te veel lawaai maken. Sommige zijn ook onhandig door hun grootte; vooral als uw keukenruimte beneden het gemiddelde is. Bovendien heeft een koffiezetapparaat regelmatig onderhoud nodig als u wilt dat het lang meegaat.

Italiaans koffiezetapparaat

Ook bekend als een mokka-koffiezetapparaat, dit is het enige apparaat dat kan wedijveren met een koffiezetapparaat. Het heeft 3 compartimenten en werkt, simpel gezegd, als volgt: er wordt water in de bodem gegoten. Het water stijgt op en gaat door het centrale gedeelte (het filter), waarin gemalen koffie is gedaan. Het resultaat van het mengsel wordt dan opgevangen in het bovenste compartiment en uw koffie is klaar. Het grote voordeel van deze manier van koffie bereiden is dat men een drank verkrijgt die rijk is aan cafeïne en aroma’s die door koffieprofessionals zeer worden gewaardeerd.

Het Italiaanse koffiezetapparaat is er in twee soorten: elektrisch en manueel. De elektrische versie kan bijna overal worden ingeplugd, soms zelfs op een sigarettenaansteker! De handbediende versie (van roestvrij staal of aluminium) kan op een inductie- of gaskookplaat worden geplaatst. Het Italiaanse koffiezetapparaat is echter een beetje ingewikkeld in het gebruik, vooral het elektrische model. De gemalen koffiebonen mogen niet te fijn of te groot zijn. Anders wordt de koffie bitter of flauw. Bovendien vereist het een zachte warmte en regelmatige controle om ervoor te zorgen dat uw bereiding succesvol is.

Conclusie

De keuze tussen een koffiezetapparaat en een Italiaans koffiezetapparaat zal afhangen van uw koffieverwachtingen en hoe gehaast u ’s morgens bent. Kies een koffiezetapparaat vanwege het gebruiksgemak en de snelheid van opwarmen. Wend u tot een Italiaans koffiezetapparaat als u op zoek bent naar een goed alternatief en meer smaak.

Waarom een koffiezetapparaat kopen?

Een goede kop koffie ’s morgens is voor velen van ons de beste manier om de dag te beginnen.

Koffiezetapparaten zijn al heel gewoon in huishoudens, of het nu gaat om een klassiek apparaat, een automaat of een capsule-apparaat enz.

Als u er nog geen hebt aangeschaft maar nog twijfelt, volgen hier enkele punten die u zullen overtuigen van de noodzaak om thuis een koffiezetapparaat te hebben.

Een koffiezetapparaat bespaart veel tijd

Het is dag, je hebt een dampende kop koffie nodig en je wilt het snel. Met een goed koffiezetapparaat hoeft u zich geen zorgen te maken over malen, doseren en al die andere zaken waarmee u rekening moet houden bij traditionele bereidingswijzen.

In feite vindt u tegenwoordig machines die volledig op maat zijn gemaakt en ontworpen om aan uw snelheidsbehoeften te voldoen. Koffie zetten wordt zo simpel als een knop indrukken, een paar seconden wachten en klaar is kees, klaar om te drinken.

U kunt precies kopen wat u nodig hebt

De machines die op de markt zijn, hebben zoveel opties als u maar wilt. Hoeveel mensen heb je in je familie? Heb je vrienden die vaak op de koffie komen? Op basis van deze verwachtingen kan uw machine het exacte aantal kopjes voor u bereiden.

Als u slechts één kopje wilt om de dag te beginnen, zijn er verschillende modellen van druppelmachines die ontworpen zijn om één kopje te maken. U kunt zelfs kiezen voor een “pod-one-serve” machine, waarmee u de hoeveelheid koffiepoeder die bij elke bereiding wordt gebruikt, efficiënt kunt beheren. Als u grotere hoeveelheden wilt maken, kunt u machines vinden die tot 12 kopjes in één keer kunnen maken.

3. Betrouwbare, onfeilbare technologie

Dankzij de spitstechnologie die kenmerkend is voor deze machines, kunt u er zeker van zijn dat u op elk moment en bij elke gelegenheid een warme drank met een goede smaak krijgt. U kunt bijvoorbeeld een machine kopen met een dubbelwandige, vacuümgeïsoleerde thermische karaf.

Dit type machine houdt uw koffie op de gewenste temperatuur en behoudt de versheid. Daar komt nog bij dat deze koffiezetapparaten meestal een uniek design hebben, een onberispelijke robuustheid en functies die de bediening zo eenvoudig maken als een druk op de knop.

Een goede investering voor kantoren

Steeds meer bedrijven besluiten een koffiezetapparaat in hun kantoren te installeren. Waarom zou je dat niet doen? Hier volgen enkele punten die deze keuze rechtvaardigen. In de eerste plaats is het bekend dat koffie de productiviteit verhoogt.

Uit een recente enquête is gebleken dat 89% van de werknemers sterk van mening is dat een kopje koffie de hele werkdag kan verbeteren. Bovendien kan volgens dezelfde studie een goede koffiepauze bijdragen tot een betere interactie tussen werknemers en hun bazen. Tenslotte is het een geweldige manier om mensen samen te brengen en de werksfeer te verbeteren.

Ten tweede vermindert een koffieautomaat de tijd die uw werknemers besteden aan het kopen van hun drankjes buiten het kantoor aanzienlijk. Verloren tijd betekent verloren geld. Daarom is de aankoop van een geautomatiseerde koffiemachine een zeer goede investering, omdat u ervoor zorgt dat uw werknemers altijd productief zijn.

Een extra bonus van een espressomachine: geniet van een breed scala aan koffiesoorten

Als u een echte koffieliefhebber bent, wilt u ongetwijfeld proeven van de vele smaken en aroma’s die de wereld te bieden heeft. Koffie evolueert en verandert immers voortdurend naargelang van de manier waarop hij werd gebrand, de herkomst ervan en het seizoen waarin hij werd geoogst. Met een espressomachine voor thuisgebruik kunt u al deze variëteiten ontdekken.

Tips

Het belang van water.

De kwaliteit van het water dat u in uw koffiezetapparaat gebruikt, kan van grote invloed zijn op de kwaliteit van uw koffie. Water van slechte kwaliteit (bijvoorbeeld water dat te hard is of te sterk naar chloor ruikt) kan de smaak van uw koffie beïnvloeden.

Koop net genoeg koffie voor twee weken.

In het algemeen blijft koffie ongeveer twee weken vers na het openen van de verpakking. Het is zinvoller koffie te kopen in kleinere hoeveelheden of in hoeveelheden die overeenkomen met een consumptie van twee weken.

Bewaar koffie op de juiste manier.

Doe de koffie in een luchtdicht, ondoorzichtig bakje dat op kamertemperatuur wordt gehouden. Zet de pot op een koele, donkere plaats om de smaak te behouden.

Vergeet de vriezer.

Zet je koffie niet in de koelkast. Hoewel het een goed idee lijkt om de bonen vers te houden. De vriestemperatuur breekt namelijk de oliën af die de bonen hun aroma en smaak geven. Bovendien is koffie poreus, zodat het de geuren en smaken kan absorberen van alle andere producten waarmee het wordt bewaard.

Houd het koffiezetapparaat schoon.

Maak er een gewoonte van om uw koffiezetapparaat om de 30 dagen of zo schoon te maken. U moet het ook schoonmaken voor gebruik als u het 3 tot 4 dagen niet hebt gebruikt.

Plaats een reactie