Is er iets beters dan nespresso?

Maar dankzij hun productiepartner, Breville, kunt u rekenen op een machine die veel langer meegaat. Bovendien is de espresso van Nespresso, hoewel nog steeds behoorlijk goed, niet van zo’n hoge kwaliteit als die van de Illy machines. Nespresso machines zijn kleiner, goedkoper, en ze maken espresso op een andere manier. De makers wilden een compacte, eenvoudige manier om espresso te maken en dat is precies wat ze hebben bereikt.

Deze machine werkt met capsules met voorgemalen koffie, die verkrijgbaar zijn in verschillende varianten voor enkele, dubbele of lungo-espresso, en met opties voor koffiesoorten van 8-14 oz. De gebruiker plaatst de capsule, plaatst zijn kopje onder het mondstuk en activeert de machine. Keurig’s K-Cafe gebruikt nog steeds dezelfde K-Cups als de gewone oude koffiezetapparaten. Het is niet goed geoptimaliseerd en doet niet onder voor Nespresso.

Het grootste minpunt van de Instant Pod is misschien wel zijn formaat. Met een voetafdruk van 7 inch breed en 16 inch lang heeft het apparaat ongeveer de grootte van een grote staande mixer en staat het op uw aanrecht als een grauwe, zwarte tank. Maar het is nog steeds een ruimte-efficiëntere optie dan het opbergen van zowel een K-Cup machine als een Nespresso model. Door de hoogte van de machine kunt u koffie rechtstreeks in een thermoskan zetten, een optie die Nespresso-machines die laag bij de grond staan niet hebben.

En dankzij het grote waterreservoir van 62 liter kunt u kop na kop zetten zonder bij te hoeven vullen. Aangezien alle Nespresso-machines dezelfde kwaliteit espresso kunnen maken, betaalt u bij aankoop van een duurdere machine niet voor betere koffie. In plaats daarvan betaalt u voor de mogelijkheid om koffie te zetten met één druk op de knop in plaats van twee, of voor een menu met aanraakscherm in plaats van verhoogde knoppen. In plaats van elke Nespresso machine afzonderlijk te bespreken, hebben we ze samengebracht in verschillende vergelijkingstabellen, één voor Original machines zonder melkopschuimer, één voor Original machines met melkopschuimer en één voor Vertuo machines, zodat het gemakkelijker is om de verschillen naast elkaar te zien.

Ter referentie: kleine machines nemen ongeveer evenveel plaats in als een waterkoker, middelgrote machines benaderen de grootte van een broodrooster met twee sneetjes, en grote machines benaderen de grootte van een koffiezetapparaat. Om een Nespresso-apparaat te gebruiken, plaatst u een capsule in het apparaat. Ze zijn verkrijgbaar in standaard-, cafeïnevrije en gearomatiseerde varianten. De machine prikt gaatjes in de capsule en spuit vervolgens onder hoge druk heet water door de capsule.

Door de interactie van het water met de fijne koffiedrab worden smaakstoffen geëxtraheerd. Deze worden in het water opgelost en aan de andere kant van de capsule als koffie naar buiten geperst. Door water onder hoge druk door de gemalen koffie te persen, krijgt Nespresso koffie zijn echte espressosmaak. Wetenschappelijk gezien is het precies hetzelfde proces als bij conventionele espressomachines.

Deze injectie van lucht, bekend als beluchting, onttrekt de smaak aan de koffiebonen en zorgt voor een betere crema, het romige schuim dat op het oppervlak van een espresso zit. Nadat hij dit had opgemerkt, ontwierp Favre de eerste plannen voor een prototype van de Nespresso-machine. Sinds 1986 produceren zijn machines over de hele wereld smaakvolle koffie met behulp van deze wetenschap. Begin met te bepalen hoe belangrijk het voor u is om de smaak van uw koffie te kunnen aanpassen, en ga van daaruit verder.

Drukprofilering en zijn onafscheidelijke neefje, flowprofilering, zijn eigenlijk alleen maar middelen om te bereiken wat we eigenlijk willen, namelijk smaakprofilering. Wanneer uw keuze voor een pour-over koffiedruppelaar neerkomt op de Kalita Wave versus de Hario V60, beslis dan of de prioriteit ligt bij eenvoud of smaak. Nespresso raadt aan de machine na elk gebruik schoon te maken, wat zo eenvoudig is als het spoelen van de onderdelen met afwasmiddel.

Nespresso Virtuo is een veel beter uitziende machine die een betere crema geeft dus gecombineerd met Illy superioriteit in koffie smaak denk ik dat ik de beste oplossing heb gevonden. Ik kocht een druppelmachine, toen een K-Cup, een French Press, toen een Nespresso, toen een Capresso espressomachine en toen een Illy machine. Het is nu drie jaar geleden dat ik de overstap heb gemaakt van een Nespresso-apparaat naar een espresso-apparaat voor thuisgebruik (ik heb een Breville Barista Express), en ik zou niet gelukkiger kunnen zijn. K-Cups (links) en Nespressopods (rechts) worden door hun respectieve machines op verschillende manieren geperforeerd, wat van invloed is op de smaak en kwaliteit van de gebrouwen koffie.

Basis Nespresso machines zoals de Essenza Mini of CitiZ zijn gemakkelijk schoon te maken of te laten staan, omdat er alleen water of koffie door hun darmen gaat. Uiteindelijk zijn Nespresso espressomachines compacter, zien ze er beter uit, zijn ze iets gemakkelijker in het gebruik en produceren ze consistent een rijkere, betere kop koffie. Zoals u ziet, wint de illy iperEspresso het maar op één punt in vergelijking met de Nespresso: de lekkerste koffie. Nespresso vervangt of repareert uw machine zonder kosten voor de duur van de garantie; na afloop van de garantie wordt een vast bedrag in rekening gebracht voor reparaties.

De Nespresso espressomachines zijn gebruiksvriendelijk en verkrijgbaar in verschillende stijlen en kleuren, voor elk wat wils. Hoewel het vullen van de capsule niet moeilijk is, is het wel een smeerboel en de vele extra stappen doen de allure van een Nespresso-machine met één druk op de knop teniet. De Nespresso machines hadden vroeger een veel hoger prijskaartje, maar de nieuwere VertuoLine is betaalbaarder geworden. Maar met een Nespresso-machine bereikt u niet dezelfde hoogten van smaak als met een traditionele espressomachine.

Nespresso maakt gebruik van barcode scantechnologie zodat de machine kan lezen welke temperatuur- en tijdcombinatie moet worden gebruikt bij het zetten.

References: