Is dolce gusto compatibel met nespresso?

Nespresso capsules zijn niet compatibel met Dolce Gusto. En u kunt Nespresso niet in Dolce Gusto gebruiken. Beide merken behoren tot het bedrijf Nestlé, en dit is de belangrijkste bron van verwarring die gebruikers doet geloven dat Nespresso-capsules compatibel zijn met Dolce Gusto. Helaas zijn Nespresso-capsules niet bedoeld om in de Dolce Gusto-machine te worden gebruikt en vice versa.

Dit komt omdat de Nespresso capsules over het algemeen kleiner zijn, terwijl de Dolce Gusto capsule een grotere rand heeft die bijna een kom nabootst. De Dolce Gusto wordt gebrandmerkt onder Nescafé, ook van hetzelfde moederbedrijf Nestlé. Het is zeer populair in Europa en Azië. Net als Nespresso worden de Dolce Gusto koffie machines vervaardigd door enkele bekende merken zoals DeLonghi, Krups.

Dit is te wijten aan het exclusieve systeem voor het lezen van koffiecapsules dat in de Nespresso-machine zit, waardoor het voor eigenaars van een Nespresso-machine moeilijk is om smaakalternatieven te vinden voor hun kopje koffie, afgezien van Nespresso compatibele pods. Aan de andere kant heeft de dolce gusto machine een funkier uiterlijk, met rondingen rondom voor een leukere sfeer. Breville en De’Longhi produceren de Nespresso koffiemachines die in de Verenigde Staten te koop zijn. Met zowel de Nespresso als de Dolce Gusto machines gaat het één koffie (of ander drankje) tegelijk – maar het proces verloopt zeer snel.

Hoewel zowel de Nespresso als de Dolce Gusto capsulesystemen van Nestlé zijn, zijn er toch verschillende kenmerken die de twee van elkaar onderscheiden. Wanneer u een Nespresso Original machine gebruikt voor uw drankbehoeften, hebt u toegang tot 19 bar druk. De Nespresso Vertuoline bestaat om tegemoet te komen aan de vraag naar een espressomachine die langer koffie produceert. Wij vertellen u de belangrijkste verschillen tussen Nespresso en Dolce Gusto koffiemachines, en brengen u de beste deals zodra ze beschikbaar zijn.

Dit beperkt echter de soorten koffie die u met de Nespresso kunt zetten tot alleen zwarte koffie, en het kan zijn dat u de melk apart moet bereiden als u dranken als een latte of cappuccino wilt maken. De meeste exclusieve Nespresso winkels bieden ook recyclebare zakjes aan voor het bewaren van uw gebruikte Nespresso capsules, en u kunt de aluminium capsules in deze zakjes inleveren nadat u van uw koffie hebt genoten. Een Dolce Gusto-machine komt echter als beste uit de bus als u meer uit uw machine wilt halen in de vorm van andere dranken. Hoewel ze in de Dolce Gusto zouden kunnen passen zoals bedoeld, kunnen deze adapters niet worden gebruikt voor de Nespresso-machine.

Echter, in tegenstelling tot de Nespresso, heeft Dolce Gusto meer opties beschikbaar in Europa en Azië in plaats van de Verenigde Staten. Bij Dolce Gusto-pods gaat het niet alleen om koffie – hoewel er natuurlijk een ruime keuze aan koffie is, waaronder een Starbucks-reeks als u naar de smaak van de winkelstraat verlangt, maar het geld dat u zou hebben uitgegeven om uit te gaan, opzij wilt zetten. Dit zijn twee heel verschillende soorten koffiemachines, die compatibel zijn met verschillende soorten koffiecapsules en voor verschillende doelgroepen op de markt worden gebracht.

References: