Hoeveel water heeft een dolce gusto nodig?

Net als andere dolce gusto machines heeft de Oblo een waterreservoir van 0,8 liter. Niet enorm, maar iets boven het gemiddelde voor veel koffiepadmachines. Het is genoeg om meerdere kopjes koffie te zetten voordat u het reservoir moet bijvullen. Volg de instructies in uw persoonlijke gebruiksaanwijzing voor het ontkalken van uw machine, aangezien de technieken verschillen afhankelijk van het model dat u bezit, Wij raden u aan het door de fabrikant geleverde ontkalkingsproduct te gebruiken, Voor een dagelijks gemiddeld gebruik van 4 kopjes en als het water hard is, raden wij u aan uw machine ten minste om de 3 maanden te ontkalken, Als u in een gebied woont waar het water erg hard is, kan het zijn dat u vaker wilt ontkalken.

De machine is relatief compact, maar groter dan de meeste andere in de reeks. Met afmetingen van 10,1 breed, 9,4 diep en 13,3 hoog neemt hij echter niet te veel ruimte in op het aanrecht. Een van de voordelen van zijn formaat is de grotere inhoud van de watertank, 60oz. Dit betekent dat het niet elke drie of vier drankjes bijgevuld hoeft te worden.

Met een aantal Dolce Gusto koffiecapsules en een druk op de knop zet u binnen een minuut een rijk en aromatisch kopje koffie, waaronder espresso, americano, cappuccino en latte. Als u eenmaal de zettijd van elke maat water hebt berekend, zet hij consistent lekkere koffiedranken. Terwijl koffiepercolators werken met één bar druk (normale atmosferische druk) en een aantal andere machines met niet meer dan twee bar, kan het NESCAFÉ Dolce Gusto-systeem werken tot 15 bar. U moet wel op het kopje letten terwijl de koffie wordt gezet, zodat u kunt bepalen hoeveel water en melk u nodig hebt.

Hoewel elk ontwerp in de Dolce Gusto-reeks anders is, is er niet veel verschil in de manier waarop ze koffie zetten of in hun prestaties. De manuele machines hebben een handmatige hendel om de watertoevoer te stoppen, wat betekent dat wanneer u tevreden bent met de hoeveelheid koffie of melk in uw kopje, u het zelf moet stoppen. Bij de automatische Dolce Gusto-machines daarentegen kunt u de hoeveelheid water voor verschillende koffie- en melkcapsules instellen. De hoge druk en de capsules zijn ontworpen om een gelijkmatige verdeling van water en druk over de koffie te leveren om de volle smaak te krijgen.

De dolce gusto machine geeft ook een geweldige schuimkraag, en met een druk van 15 bar maakt hij een fatsoenlijke espresso voor een instant machine. Hiervoor is een druk van 15 bar nodig (die alleen door espressomachines wordt bereikt), water dat tot 90-92°C is verwarmd en fijngemalen en afgemeten koffie (7 g per kopje). Om dit te doen, selecteert u op de kop de maximale hoeveelheid water van de machine, zet u een leeg bakje onder de kop van de machine en drukt u op de stand Koud Water (blauwe knop) en wacht u tot het einde van de straal.

References: