Hoeveel water heeft een dolce gusto espresso nodig?

U kunt 3-4 kopjes maken met één tank water. De tank is het doorzichtige plastic waaruit het water is opgebouwd. Een expresso heeft een sterker aroma dan een gewone koffie, In feite kan een expresso worden onderscheiden door zijn rijke aroma en het romige schuim op het oppervlak van het kopje, Dit vereist een druk van 15 bar (alleen bereikt door espressomachines), water verwarmd tot 90-92°C en fijngemalen en afgemeten koffie (7 g per kopje). De NESCAFÉ dolce gusto machine verhit water, dat onder hoge druk – maximaal 15 bar – door een capsule van hoogwaardige branding en gemalen of oplosbare producten (melk, chocolade, enz.) wordt geleid.

De dolce gusto machine geeft ook een geweldige schuimkraag, en bij 15 bar druk, maakt een fatsoenlijke espresso voor een instant machine. De Dolce Gusto wordt bijna dagelijks gebruikt door minstens één van ons drieën, inclusief de tiener en haar vriendengroep. Het teken van een echte Espresso is het schuim dat ontstaat door de druk in de machine terwijl de koffie wordt gezet. Toegegeven, deze meting werd verricht met Dolce Gusto Lungo espresso capsules die werden blootgesteld aan een kleine 4 ons water.

De hoge druk en de capsules zijn ontworpen om een gelijkmatige verdeling van water en druk over de koffie te leveren om de volle smaak te krijgen. De Gusto bevat ook een handleiding die laat zien hoe je elke drank moet maken, maar het lijkt erop dat de instructies niet precies overeenkomen. Cafe Joe Caramel zorgt voor een zoete twist aan dit drankje voor Nespresso gebruikers en Ristretto voor de Dolce Gusto geeft een authentieke Italiaanse smaak. Een ander woord van voorzichtigheid is dat de Mini Me alleen compatibel is met Dolce Gusto pods, dus het inbrengen van K-Cups van derden is niet mogelijk.

Om dit te doen, selecteert u op de kop de maximale hoeveelheid water van de machine, laat u een leeg bakje onder de kop van de machine vallen en drukt u op de stand Koud Water (blauwe knop) en wacht u tot het einde van de stroom. Voor de Dolce Gusto fans is de Barista Italiano Intense Lungo ook een goede keuze voor een stevige drank.

References: