Gebruiken alle koffiepadmachines dezelfde pods?

Dit kan een beetje verwarrend zijn. Als u niet weet of de koffiemachine die u hebt compatibel is met uw koffiepad, hoeft u zich geen zorgen meer te maken. Nespresso werkt ook samen met nescafé dolce Gusto, en beide hebben twee verschillende soorten pod-machines. Hoewel hetzelfde moederbedrijf van Nestlé de twee merken ontwikkelt, zijn hun pods niet onderling verwisselbaar.

Niet alle koffiemachines zijn compatibel, dus het kan zijn dat je een beetje moet rondshoppen voor je er een vindt die geschikt is voor deze pods. Dit zou u toegang geven tot de honderden smaken, sterktes en stijlen van koffie die worden aangeboden – tegen een reeks van prijzen. Het meest frustrerende aan het gebruik van capsules is dat u gebonden bent aan de capsules die op uw machine passen. Deze zijn gemaakt van plastic of metaal en zijn gewoon lege capsules die u naar behoefte met uw eigen koffie vult.

Om dit te vereenvoudigen, wil ik u laten weten dat de OriginalLine machines gericht zijn op het extraheren van de koffie uit de capsules onder een druk van 19 bar, terwijl VertuoLine in feite in de Nespresso koffiemachine worden gesponnen en met 7.000 omwentelingen per minuut worden geëxtraheerd. Caffitaly, oorspronkelijk machines uit Italië, zijn zeer populair in heel Europa, vooral in Duitsland, en hadden ook succes in Noord-Amerika. De’Longhi is een fabrikant van Nespresso Vertuo en originele machines, en ook van zijn eigen pomp-espressomachines. Hoewel ze vrij duur zijn, kunnen ze zichzelf snel terugbetalen als u er een gewoonte van maakt uw drankjes bij de plaatselijke koffieshop te kopen.

Single-serve koffiezetapparaten lijken misschien een recente ontwikkeling, maar ze werden oorspronkelijk ongeveer 40 jaar geleden uitgevonden door Eric Favre, die in 1976 Nespresso uitvond voor Nestlé voordat hij in 1991 Monodor oprichtte, een andere pionier op het gebied van koffie in capsules. Als u bijvoorbeeld een liefhebber bent van cafeïnevrije koffie, kunt u een capsule vinden die uit een dergelijke melange bestaat, en hetzelfde geldt voor andere soorten koffie. De lichtgewicht capsules worden Soft Pods genoemd en bevatten slechts 7 of 8 gram koffie en zijn los (niet strak verpakt) waardoor het water gedurende langere tijd gemakkelijk door de capsule kan stromen, wat ideaal is voor gravity drip brewers. Net als bij gewone capsules moet je op zoek naar een merk dat compatibel is met je specifieke machine. dolce gusto koffie is betaalbaarder met een behoorlijke kwaliteit standaard en is er in verschillende dranken in plaats van alleen koffie.

Als u van een goede kop koffie houdt, maar u hebt geen zin in al het gedoe van bonen malen, gemalen koffie scheppen of een waterkoker aan de kook brengen, dan is een pod-koffiezetapparaat misschien precies wat u zoekt. Andere koffiebranders die op dat moment standaardformaat pods produceerden, zoals Baronet en Melitta, begonnen ook softpods te produceren die compatibel zijn met de Senseo en die ook goed werken in dat koffiezetapparaat. De machine verhit het water tot het bijna kookt (waarschijnlijk ongeveer 90°C of 190°F of zo), en perst het dan onder hoge druk door de koffie in de pod in uw kopje, op een vergelijkbare manier als een traditionele espressomachine.

References: