Beste espresso machines in 2022 kopen

Met espresso machines kunt u uw eigen espresso maken. Deze machines zijn volledig geautomatiseerd en zeer eenvoudig in het gebruik. Het enige wat u hoeft te doen is verwarmd water in te schenken en een peul te plaatsen om alle smaak en aroma’s van de gemalen bonen te ontdekken. Om de juiste machine voor uw behoeften te vinden, kunt u onze vergelijking van de beste espressomachines bekijken.

De’Longhi Dinamica ECAM350.15.B

De beste volautomatische espressomachine in 2022
De ECAM350.15.B cappuccinomachine van De’Longhi biedt praktische functies. Voeg daarbij de voortreffelijke smaak van de bereidingen. Een must have.

Bekijk de dagprijs

De De’Longhi Dinamica ECAM 350.15.B espresso- en cappuccinomachine is compact en robuust en heeft een afneembaar waterreservoir van 1,8 liter. Hij heeft ook een bonenreservoir van 300 g en een metalen stoompijpje om al uw melkdranken te maken. Bovendien zijn de automatische werking, het onderhoud en het gebruik eenvoudig en intuïtief. Het spoelt wanneer het aan en uit wordt gezet.

Deze machine kan ook een groot aantal koffierecepten bereiden: cappuccino, espresso, lungo, en ook lattes. U kunt ook 2 koffies tegelijk bereiden! Tot slot maalt de molen alleen de hoeveelheid die nodig is voor de bereiding.

Melitta Caffeo Solo

De beste instap espresso machine bonen
De Melitta Caffeo Solo is een eenvoudige en gebruiksvriendelijke espressomachine die in geen enkele keuken zou misstaan. Melitta is al sinds 1908 actief op het gebied van koffie voor thuisgebruik.
Melitta Caffeo Solo

Bekijk de dagprijs

Qua design is de Melitta Caffeo Solo aantrekkelijk, met het staalkleurige plastic aan de voorkant als aanvulling op de rest van de zwarte plastic behuizing. Het voorpaneel is ook netjes. Een van de belangrijkste voordelen van deze automatische espressomachine is dat hij relatief compacte afmetingen heeft. Hij is klein genoeg om gemakkelijk op elk aanrecht te passen zonder in de weg te zitten. Bovenaan de machine bevindt zich de bonencontainer, waarin een standaardzak van 125 g bonen in één keer kan worden geplaatst.

Er is één enkele draaiknop om het koffievolume in te stellen, dat varieert van 30ml tot 120ml. De koffie wordt met één druk op de knop gezet, en met een dubbele druk op dezelfde knop worden twee kopjes tegelijk gevuld. U kunt ook de koffiesterkte aanpassen met drie beschikbare instellingen.

Krups Intuition espresso machine

De beste premium espresso apparaat
Als u op zoek bent naar een snel en eenvoudig te gebruiken espressomachine, dan is de Krups Intuition het model voor u. In een handomdraai zet u ’s ochtends een kopje koffie door eenvoudig de instructies op het touchscreen te volgen.
Krups Intuition

Bekijk de dagprijs

Meteen moet worden opgemerkt dat de Krups Intuition een combinatie-espressomachine is, gemaakt in de fabriek van Mayenne in Frankrijk. Het is getest en gecontroleerd in elk stadium van de productie om een onberispelijke kwaliteit te garanderen. Bovendien biedt Krups 10 jaar garantie op dit model. Laten we nu teruggaan naar de belangrijkste kenmerken van dit uitzonderlijke product. Net als de meeste espresso combo koffiemachines in het midden/hoog segment van de markt, heeft de Krups Intuition een intuïtief 3,5″ touchscreen display voor een comfortabele bediening.

Met dit model kunt u een van de 12 recepten kiezen die op uw profiel beschikbaar zijn en tot 7 van uw favoriete drankjes programmeren. Dit omvat instellingen zoals intensiteitsniveau, maalfijnheid, watertemperatuur en meer. Het heeft ook een koffiebonenreservoir met molen, zodat u kunt genieten van de volle smaak van versgemalen koffie. Het onderhoud van het toestel is zeer eenvoudig dankzij de automatische spoel-, reinigings- en ontkalkingsprogramma’s. Wanneer een manipulatie nodig is, verschijnt er een bericht op het scherm, zodat u alleen de instructies hoeft te volgen.

Philips EP3246/70

Een uitstekende espresso machine
Met de Philips EP3246/70 kunt u met één druk op de knop eenvoudig verschillende soorten aromatische koffie bereiden, zoals espresso en cappuccino. Dit model is gemakkelijk te gebruiken en te onderhouden.
Philips EP3246-70

Bekijk de dagprijs

Met de Philips EP3246/70 ruikt u de heerlijke geur van versgemalen koffiebonen. Wees creatief en kies uit een assortiment van 5 cafeïnehoudende dranken, van espresso tot latte macchiato, voor elke situatie en smaak. U kunt uw koffie ook afwerken met fluweelzacht melkschuim uit de innovatieve LatteGo melkdispenser. Het mengt melk en lucht op hoge snelheid en geeft uw koffie de perfecte crèmelaag op de juiste temperatuur.

Met één druk op de knop is uw favoriete koffiespecialiteit klaar. De melktank is zeer gemakkelijk te onderhouden, aangezien u hem gewoon met leidingwater kunt spoelen. Het intuïtieve display maakt het gemakkelijk om de machine te bedienen. Op hetzelfde scherm krijgt u een waarschuwing wanneer het tijd is om te ontkalken. En dankzij het AquaClean waterfilter hoeft u dat niet vaak te doen.

Hoe kiest u uw espresso machine?

Alvorens uw espressomachine te kiezen, moet u eerst uw verwachtingen bestuderen. Dit zal u een idee geven van welk model aan uw behoeften voldoet. Maar om niet te verdwalen, zijn hier enkele criteria om in gedachten te houden.
espresso machine kiezen

Criterium 1: Capaciteit

Elke koffiemachine heeft een waterreservoir en een reservoir voor bonen of capsules. Hoe groter deze tanks zijn, hoe meer drankjes de machine kan maken voor meerdere personen. Daarom moet u de capaciteit van uw machine kiezen op basis van het aantal drankjes dat u per dag maakt. Als u niet meer dan 5 kopjes koffie of espresso per dag drinkt, kunt u beter kiezen voor een automatische machine met kleine reservoirs.

Criterium 2: De molen

Espressomachines met een molen zijn praktischer, zuiniger en vooral ecologischer dan capsulemachines. Deze laatste kosten meer dan de koffieboon, en hun capsules zorgen voor milieuafval. Bovendien kan een capsule slechts voor één doel worden gebruikt. Bovendien is voor een espressomachine met molen de molen een van de belangrijkste onderdelen. Hiermee kunt u de fijnheid van de maling aanpassen aan uw smaak. Hoe fijner de maling, hoe beter de espresso in uw kopje.

Criterium 3: Het percolatieproces

Na het malen is het percolatieproces een van de belangrijkste stappen bij de bereiding van een koffie, espresso of cappuccino. Het is de basis van een goede koffie. Het is de fase waarin water door de gemalen koffiebonen wordt gegoten en gefilterd om al hun smaken en aroma’s te extraheren. Voor een espresso, die de basis vormt voor de bereiding van een cappuccino, bedraagt de ideale druk voor de percolatie 15 bar. U kunt dus kiezen tussen een cappuccinomachine met een exacte druk van 15 bar of met een multifunctionele machine waarmee u kunt overschakelen van een lage druk (2 bar) naar een hoge druk (meer dan 15 bar).

Criterium 4: De cappuccinofunctie

Elke espressomachine heeft zijn eigen manier van werken bij de bereiding van een melkdrank. Sommigen gebruiken het eenvoudige of automatische stoompijpje en anderen de eenvoudige éénknopsfunctie met karaf of melkkannetje. De laatste is gemakkelijker te gebruiken, omdat je gewoon op de corresponderende knop drukt om het volledige drankje te krijgen. De stoomopschuimer daarentegen heeft een beetje hulp nodig om het melkschuim te laten rijzen bij het maken van een cappuccino.

Criterium 5: Het bedieningspaneel

Sommige panelen zijn compleet, andere niet. Er zijn zelfs machines die een informatiever scherm hebben met complete gebruikersgidsen. Deze machines zijn gemakkelijker en eenvoudiger te gebruiken en te onderhouden. U zult geen moeite hebben om de lengte van de kopjes, de temperatuur, de zachtheid van uw drankje, enz. in te stellen.

Hoe werkt een espresso machine?

De espressomachine is een onmisbaar apparaat voor het bereiden van een goede kop koffie en zorgt voor heerlijke koffie. Maar het is belangrijk te begrijpen hoe het werkt om het goed te kunnen gebruiken.

Het belangrijkste kenmerk van een espressomachine is de toevoer van water en maling. Om het te gebruiken, moet u eerst op de knop drukken die een aantal te volgen stappen aangeeft. De knop activeert een elektrische printplaat die een elektrische puls naar de waterpomp stuurt.

Het water wordt dan uit de tank aangezogen en naar een debietmeter gestuurd. De debietmeter regelt de hoeveelheid water die door de machine stroomt. De hoeveelheid water moet overeenkomen met de dosering koffie. Het water wordt vervolgens naar een andere pomp geleid die het samenperst, naar de magneetklep voert en vervolgens naar de ketel.

De boiler is uitgerust met een sensor die de temperatuur van het water regelt. Het is gewoonlijk tussen 93 en 110°C. Wanneer het water de ketel verlaat, komt het in de compressiekamer die de peul bevat. Er wordt onder hoge druk gebrouwen, waarbij het water de smaak en het aroma aan de koffiemalen onttrekt.

Dan is de koffie klaar en stroomt tot het kopje gevuld is. Het is de debietmeter die aan de elektrische kaart signaleert dat het vereiste volume is bereikt. Dan zal het elektrische bord de waterafvoer afsluiten. Het systeem stopt een tijdje buiten de ketel, die permanent afgesteld blijft tot de volgende keer dat hij wordt gebruikt. Daarom zit er altijd een kleine hoeveelheid water in de bak wanneer de capsule wordt uitgenomen.

De verschillende soorten espresso apparaten

Er zijn drie soorten espressomachines: manuele, halfautomatische en automatische onetouch.

Onetouch machine

Onetouch machine espresso
Met de onetouch machine is het bereiden van uw espresso nog nooit zo gemakkelijk en snel geweest. Je hoeft geen speciale kennis of vaardigheden te hebben om het te maken. Druk gewoon op de betreffende knop en uw drankje wordt vanzelf bereid. In feite bereidt de machine de hele drank zonder uw tussenkomst.

Anderzijds is de espresso die met de onetouch machine is bereid, minder lekker dan de traditionele espressobereiding.

Halfautomatische machine

Halfautomatische espresso koffiemachine
Deze espressomachine heeft een of twee stoomreservoirs voor de bereiding van de melk. Deze stoomcontainers zuigen verse melk rechtstreeks aan, schuimen die op en gieten die vervolgens in uw kopje. Zodra de opgeschuimde melk in het kopje is gegoten, kunt u eindelijk uw espresso bereiden en bij het schuim voegen.

Het voordeel van deze machine is dat zij een zeer bevredigend resultaat geeft. De bereiding neemt echter meer tijd in beslag, omdat het in twee fasen moet gebeuren. Het is daarom niet geschikt voor frequent gebruik. In de mechanische versie van het apparaat moet de melk alleen in een aparte opklopbak worden gedaan. Giet dan zelf het ontstane schuim in het kopje.

Manuele machine

Manuele espresso machine
Voor liefhebbers van traditionele espresso is de manuele espressomachine een uitstekende keuze. Je kunt er een goede espresso mee maken, al is het wel een beetje lastig in gebruik. Het vereist veel kennis en oefening.

Om een espresso met een manuele machine te bereiden, moet u eerst de melk in het stoompijpje gieten en een goede hand hebben om een goed, stevig, glad en homogeen schuim te verkrijgen. Het belangrijkste is te weten wanneer en bij welke temperatuur de lucht moet worden toegevoegd om een romig en heerlijk resultaat te verkrijgen.

Pas op voor oververhitting!
Als u een espressomachine gebruikt, moet u oppassen dat u niet te veel kracht zet om oververhitting te voorkomen.

Volautomatische of manuele espressomachine?

Volautomatisch espressomachine

Automatische espressomachines maken het gemakkelijk om in korte tijd één of twee kopjes espresso tegelijk te bereiden. Omdat ze geautomatiseerd zijn, bereiden de machines zelf uw espresso nadat u ze hebt gestart en uw drank hebt gekozen.

De manuele machine

Handmatige koffiemachines vereisen uw vaardigheid en handigheid. Het maken van espresso met deze machine kost wat tijd, maar het resultaat is de moeite waard.

Conclusie

Als u waarde hecht aan de smaak van uw espresso, is de handmatige espressomachine perfect voor u. Hiermee kunt u een uitstekend resultaat krijgen dat dicht bij de traditionele bereiding ligt.

Als u echter niet genoeg tijd hebt om uw espresso te bereiden of als u niet voldoende handigheid hebt, kunt u beter kiezen voor een automatische espressomachine. Het resultaat verschilt niet veel van het resultaat dat met de manuele machine wordt verkregen.

Waarom een espressomachine kopen?

espresso apparaat kopen
Gebruiksgemak

Wordt u ’s morgens wakker met minder dan dertig minuten om u klaar te maken voor een drukke dag? Hebt u een energieboost nodig, maar hebt u geen tijd om koffie te zetten, laat staan in de rij te staan bij een café? Als dit klinkt als u, dan is een automatische espressomachine iets dat moet een nietje in uw keuken. Een volautomatische espressomachine heeft niet meer nodig dan het omzetten van de aan/uit-schakelaar om de heerlijkste koffie te produceren die u nodig hebt om de dag te beginnen of om u die oppepper te geven tijdens een dutje halverwege de middag. U kunt genieten van een koffiehuis espresso in het comfort van uw eigen huis.

Smaakopties

Een heet kopje koffie is prima, maar als u verschillende smaken wilt, is dat heel goed mogelijk met een espressomachine. Of het nu gaat om een mokka latte, macchiato of espresso, een automatische espressomachine kan de klus perfect klaren. Andere machines gebruiken misschien pods of gemalen en gearomatiseerde zakjes, maar met een automatische espressomachine kunt u verschillende koffiesoorten proberen, afhankelijk van de seizoensgebondenheid, het brandprofiel en de geografie. Dan kunt u beslissen wat uw favoriete smaak zal zijn.

Veel mogelijkheden

Dat een automatische espressomachine zichzelf terugverdient, betekent niet dat hij niets anders kan doen. Een goede espressomachine heeft functies die uw koffie-ervaring zullen verbeteren, zoals een melkopschuimer en -opslag, een molen en een bypass doser. Een molen geeft u de flexibiliteit en de mogelijkheid om hele bonen of gemalen koffie te gebruiken. De melkopschuimer en opslag zijn geweldig voor iemand die graag room op zijn koffie heeft. Als u even afstand wilt nemen van pure espresso, kunt u een bypass pod gebruiken om uw koffiedik in decaf om te zetten.

Investering op lange termijn

Elke dag een kopje koffie kopen in je favoriete café kan leuk zijn, maar ontegenzeggelijk duur. Koffiehuizen zijn leuk om uit te gaan en je vrienden te ontmoeten met een hete espresso in je hand. Maar je weet dat je al je zuurverdiende geld al uitgeeft aan het bezoeken van coffeeshops, minstens twee keer per dag. De beste manier om dit te vermijden is te investeren in een geweldig automatisch koffiezetapparaat. De beginkosten zijn hoog, maar u bespaart geld door koffiedik in bulk te kopen en uw eigen koffie te gaan zetten.

Verbeter uw koffiekennis

Er is een reden waarom sommige mensen een jaar of wat studeren in Brazilië, Colombia of Rome om barista te worden. Er is meer te leren over koffie dan wat je ziet in koffiehuizen of kruidenierswinkels. Het bezit van een automatisch koffiezetapparaat geeft u de mogelijkheid om verschillende smaken te ervaren naast een traditioneel gezette koffie.

De verschillende merken van espressomachines

Naar onze mening zijn de beste espressomachinemerken in 2022 :

Melitta

Melitta is ontworpen door Melitta Bentz, de uitvindster van de papieren koffiefilter, en is een merk van Duitse oorsprong. Het bedrijf is gespecialiseerd in de vervaardiging van huishoudelijke apparaten zoals koffiezetapparaten en koffiezetmachines en is zonder twijfel een van de beste merken van espressomachines ter wereld.

De’Longhi

Dit Italiaanse bedrijf bestaat al meer dan honderd jaar en is nooit opgehouden met zich te ontwikkelen en producten van onberispelijke kwaliteit te vervaardigen. Met zijn jarenlange ervaring is het nu een van de beste merken van espressomachines.

Philips

Philips, waarvan het hoofdkantoor in Amsterdam is gevestigd, is een groot merk van huishoudelijke apparatuur dat over de hele wereld bekendheid geniet. Dit merk, ook bekend als de Nederlandse reus, staat hoog aangeschreven om zijn kwaliteit en robuuste producten.

Krups

Dit is een Duits merk dat is doorgebroken met de kwaliteit van zijn precisieweegschalen. Sinds 1956 worden de producten van Krups geclassificeerd als topklasse apparaten, met name de espressomachines.

Bosch

Deze grote Duitse onderneming werd in 1886 opgericht door Robert Bosch en staat wereldwijd bekend om de kwaliteit van haar producten: robuust en betrouwbaar. Duitse merken behoren tot de beste ter wereld en Bosch is daarop geen uitzondering.

Hoeveel kost een espressomachine?

Onderstaand diagram zal u helpen om een idee te krijgen van de typische prijzen voor elke prijsklasse (instapniveau, middenklasse en topklasse).

Duurder betekent echter niet noodzakelijkerwijs beter.

Wij raden u daarom aan altijd onze ranglijst te raadplegen alvorens te beslissen, in plaats van blindelings af te gaan op de prijsklassen.

  • Instapniveau: € 35 tot € 80
  • Middenklasse: € 80 tot € 250
  • Topklasse: meer dan €250

Tips

Zoek het juiste evenwicht in je voorbereiding.

Als u uw koffie te snel maalt, krijgt u een grove maling. Maar als je het te langzaam maalt, krijg je een te fijne maling. De koffie mag nooit zo fijn zijn als meel, de maling zal te moeilijk zijn om te gebruiken. Het moet ongeveer dezelfde textuur hebben als de suiker. Vind dit evenwicht en u zult zien dat u de perfecte kwaliteit van smaak en sterkte van espresso hebt.

Gebruik verse bonen.

De versheid van de bonen is bepalend voor de smaakkwaliteit. U kunt zien dat uw koffie vers is als de espresso met een gouden crema naar buiten komt.

Trek niet te veel van de espresso.

Een van de basisregels van espresso is dat je moet letten op de crema die je krijgt. Een witte crema betekent dat het te snel is geëxtraheerd. Als de crema donkerbruin is, betekent dit dat het te langzaam is geëxtraheerd. Streef naar een gouden crème.

Oververhit de melk niet.

Het kan gemakkelijk zijn om een latte te serveren die zo heet is dat hij ondrinkbaar is. Gebruik verse, koude melk en stoom die niet warmer dan 75°C.

Houd uw espressomachine schoon.

Het schoonmaken van de machine is een klusje dat veel mensen over het hoofd zien, maar een schone machine is een van de belangrijkste criteria als het gaat om het zetten van een goede koffie.

Faq

Wat is de beste espressomachine?
De beste espressomachine hangt af van uw behoeften en uw budget. Lees onze koopgids om uit te vinden welke modellen op dit moment de beste zijn.

Hoe onderhoud ik mijn espresso machine?
Om uw espressomachine goed te onderhouden, zijn er een aantal dingen die u moet doen. Allereerst moet u hem dagelijks afspoelen en opwarmen, en vervolgens elke week de toegankelijke en verwijderbare onderdelen zoals het waterreservoir, het koffiebakje en het stoompijpje reinigen. U kunt de niet afwasbare oppervlakken ook schoonmaken door ze af te nemen met een vochtige doek. Gebruik bovendien gefilterd water bij het reinigen en bereiden van uw drank, om te voorkomen dat er zich teerachtige aanslag vormt die uw machine kan beschadigen. Vergeet niet uw machine te ontvetten met een afwasmiddel, want melk en koffie laten sporen van vet en olie achter. U moet dit minstens een keer per maand doen. Gebruik ten slotte ten minste eenmaal per jaar een ontkalkingstablet om uw machine te ontkalken.

Hoe koop ik een goedkope espresso koffiemachine?
Om een goedkope espressomachine te kopen, moet u de verschillende aanbiedingen op de markt vergelijken. U kunt ook rechtstreeks contact opnemen met de leverancier om een fabrieksprijs te krijgen en het zelf afhalen om verzendkosten te vermijden. Bovendien zijn er verschillende goede sites op het internet die nieuwe of gebruikte machines tegen lage prijzen aanbieden. U kunt ook inspringen op promotieaanbiedingen.

Hoeveel kost een espresso apparaat?
De prijs van een espressomachine varieert vaak naargelang het merk, de capaciteit en de functies. In het algemeen varieert de prijs van 35 euro voor de eenvoudigste machine tot meer dan 1500 euro voor de meest gesofisticeerde en topklasse toestellen.

Hoe maak ik een espressomachine schoon?
Om een espressomachine schoon te maken, kunt u verschillende soorten schoonmaakmiddelen gebruiken die voor dit doel zijn ontworpen, zoals tabletten, afwasmiddel of gel. U moet ook detergenten gebruiken om het vet te verwijderen dat zich in de machine heeft opgehoopt, alsook ontkalkingsmiddelen.

Plaats een reactie