Cappuccino melk: Onzin? Beste melk voor cappuccino gebruiken!


Categorie : Koffiegids
Le : 19 / 07 / 2017 Bezoeken : 2244

Café Macchiato, Capuccino… Kies de beste melk! Drankjes op basis van koffie en melk zijn zoete en aangename manieren om uw favoriete espresso op een andere manier te nuttigen. Bij onze transalpijnse neven worden deze dranken gewoonlijk ’s morgens genuttigd, terwijl de Fransen er meer de voorkeur aan geven ze als tussendoortje te nuttigen.

Café Macchiato, Capuccino… Kies de beste melk! Koffiedranken met melk zijn een zoete en aangename manier om uw favoriete espresso op een andere manier te nuttigen. Bij onze transalpijnse neven worden deze dranken gewoonlijk ’s morgens genuttigd, terwijl de Fransen er meer de voorkeur aan geven ze als tussendoortje te nuttigen.

Als goede koffieliefhebber kent u cappuccino of koffie macchiato … maar in deze cafeïneuze uitgestrektheid is het niet zo gemakkelijk om uw weg te vinden want er zijn zoveel recepten met evenveel variaties als er ingrediënten zijn, stadia in de bereiding of met koemelk of plantaardige melk of melkschuim …

Koffie en koemelk

De meest gebruikte, sinds de wereld is om een goede cappuccino te maken, is onze gebruikelijke en goede oude: koemelk! Meestal geven de “professionals” de voorkeur aan een rijke melk zoals Nutroma. Bij Maxidelice gaat onze voorkeur uit naar volle melk vanwege de textuur en de zachtheid… (Smaakvol als je ons vasthoudt…). Het voordeel van volle melk is dat er echt schuim ontstaat en dat de melk naar wens vloeit, waardoor koffiekunstenaars (barista’s) hun Latte Art kunnen maken, die erin bestaat tekeningen op het oppervlak van uw cappuccino te maken. Natuurlijk kunt u naast volle melk ook kiezen voor halfvolle melk, als u zuinig bent op uw lijn. En als u het detail tot het uiterste wilt doorvoeren, om een cappuccino te hebben zoals aan de toonbank van uw favoriete Barista, aarzel dan niet om een vleugje cacao toe te voegen.

Koffie en plantaardige melk

Hebt u allergieën, spijsverteringsproblemen, andere voedingskeuzes en kiest u voor plantaardige melk om uw cappuccino of macchiato te maken? Zo kan iedereen genieten van de zoetheid van uw melkkoffie met rijstmelk, amandelmelk of zelfs sojamelk?

Zonder uit het oog te verliezen dat we ook bij een plantaardige melk voorrang moeten geven aan wat we allemaal wensen: smaak!!! Met plantaardige melk, zal smaak noodzakelijkerwijs het eerste criterium zijn voor uw uiteindelijke keuze… Of het nu gaat om soja-, rijst- of amandelmelk, het is duidelijk dat alles verschillend is qua smaak en textuur. Bij Maxidelice raden wij u dan ook aan niet te aarzelen om uw drank te testen, te proeven of zelfs te veranderen, zelfs als u opnieuw moet beginnen om zeker te zijn van uw definitieve keuze.

Bij de plantaardige melken kunt u ook sojamelk, havermelk, rijstmelk, en amandel- en hazelnootmelk proberen.

Om een korte presentatie totaal subjectief te maken, bij maxidelice denken we dat :

  • is amandelmelk het meest aangename alternatief. Met deze plantaardige melk blijft de textuur inderdaad zeer zacht en houdt het langer in uw kopje. Door de toevoeging van de hazelnoot aan de amandel zal de smaak in de mond zeer zacht zijn. Wat het “melkschuim” met de amandelmelk en het hazelnootmengsel betreft, komt het eindresultaat heel dicht in de buurt van een “klassieke” melk.

Hoe zit het met het melkschuim?

Wat “melkschuim” betreft (het omzetten van melk in schuim bij het maken van uw melkdrank). Bij maxidelice.com raden wij u aan om echt verse melk te nemen, u moet natuurlijk ook een spuitmondje gebruiken om de melk in schuim te kunnen veranderen door er lucht in te “spuiten”.

Als u voor een zeer vette melk kiest, zal het schuim zeer gemakkelijk opstijven en door het opkloppen zal de emulsie zich met lucht vullen en zeer romig worden.

Het enige wat je hoeft te doen is het zelf te testen.

 

 

 

Plaats een reactie