Beste cappuccino apparaat in 2022 kopen

Cappuccino is een op espresso gebaseerde drank met een subliem vleugje latte art. Met de aankoop van een cappuccino apparaat kunt u elke ochtend genieten van die typische smaak van gekarameliseerde koffiebonen, zo rijk aan aroma’s. Halfautomatisch, automatisch of superautomatisch? Maak uw keuze uit onze selectie van de beste cappuccino machine!

DeLonghi ECAM 23420 SB

De beste cappuccino apparaate in 2021
Geen oploskoffie meer, het is nu tijd voor cappuccino. Dit koffiezetapparaat biedt verschillende innovatieve technologieën en een instelbare molen om cappuccino’s te maken zoals ze moeten zijn.
DeLonghi ECAM 23420 SB

Bekijk de dagprijs

Of u de techniek van het maken van een echte cappuccino nu onder de knie hebt of niet, dit automatische koffiezetapparaat zal u helpen de uitdaging aan te gaan. En gezien de prijs, zult u zien dat u niet duur hoeft te betalen voor een machine met hoge prestaties. De DeLonghi ECAM 23420 SB heeft een eenvoudig, minimalistisch ontwerp dat perfect past in elk keukeninterieur. De cappuccino machine is niet te groot en niet te klein, de afmetingen liggen precies in het midden.

De DeLonghi ECAM 23420 SB heeft een instelbare molen waarmee u kunt kiezen uit 13 verschillende maalgroottes. De gebruikersinterface is eenvoudig te bedienen, er is een stoompijpje en het brouwvermogen is 15 bar. Het is waar dat het scherm niet aanraakgevoelig is. Het is nog steeds praktisch voor de verschillende instellingen van het toestel. De watertank heeft een inhoud van 1,8 liter. De voorkant van het koffiezetapparaat heeft twee druppelpijpjes, zodat u twee kopjes tegelijk kunt zetten.

Breville PrimaLatte II VFC109X-01

De beste instapmodel koffiezetapparaat cappuccino
Bent u altijd al dol geweest op de smaak van cappuccino, de basisdrank van de Italiaanse keuken? Durf elke dag je eigen cappuccino te maken met deze cappuccinomachine voor minder dan £250.
Breville PrimaLatte II VFC109X-01

Bekijk de dagprijs

Het grootste voordeel van de Breville PrimaLatte II VFC109X-01 is de veelzijdigheid en het gebruiksgemak. De machine kan niet alleen gemalen koffie verwerken met behulp van de filterhouder, maar is ook compatibel met ESE-pods. In die zin heeft de cappuccinomachine 3 filterpatronen die bij de aankoop zijn inbegrepen. Met de eerste twee inzetstukken kunt u het aantal te produceren bekers kiezen. Met het derde inzetstuk kunt u genieten van een single-serve warme drank rechtstreeks uit een koffiepad.

De Breville PrimaLatte II VFC109X-01 staat garant voor een grote variëteit aan smaken, ideaal als u Italiaanse specialiteiten zoals cappuccino, espresso, latte… wilt proberen, enkel of dubbel zoals u wilt. De verlichte interface is voorzien van verschillende toetsen. U vindt er gemakkelijk de bedieningselementen die u nodig hebt voor de handmatige modus. Wil je extra melk? Voeg melk of melkvervanger toe door aan de regelknop te draaien. En als u op een ochtend geen tijd meer heeft, kunt u de voorgeprogrammeerde programma’s gebruiken.

Philips Saeco Xelsis SM7580/00

De beste premium koffie cappuccino machine
Zoals u ziet, is elke dag naar de coffeeshop gaan een verspilling van tijd en geld. Investeer eenmalig in deze cappuccino machine en geniet nog jaren van uw ochtendkoffie.
Philips Saeco Xelsis SM7580-00

Bekijk de dagprijs

De Philips Saeco Xelsis SM7580/00 heeft een ABS-constructie, waardoor hij stootbestendig en licht van gewicht is. De keramische bonenmaler kan naar wens worden afgesteld. U kunt zowel de koffiesterkte als de maalgraad aanpassen aan uw wensen en om de smaken te variëren. De Thermoblock-technologie verwarmt het water in de aluminium boiler snel, waardoor de bereidingstijd korter wordt. De Latte Perfetto technologie brengt de melk in uw kopje.

De Philips Saeco Xelsis SM7580/00 beperkt zich niet tot traditionele koffie. Naast deze basisbehoefte biedt de machine tot 12 internationaal bekende specialiteiten zoals espresso, cappuccino, americano, espresso macchiato, long coffee, ristretto, enz. De koffiemachine heeft een groot touch screen waarop u uw melkdrank kunt programmeren volgens uw smaak en wensen. Als het op onderhoud aankomt, is het moeilijk om het te verslaan. U profiteert van de HygieSteam technologie (reiniging van het gehele circuit) en de Aqua Clean functie (reiniging van het waterfilter).

Krups Intuition Preference EA873810

Grote tankinhoud koffiemachine met cappuccino functie
Perfecte cappuccino is gemakkelijk te bereiken met de Krups Intuition Preference EA873810, die met 3 liter het grootste waterreservoir in deze vergelijking heeft. Ook het kleuren touchscreen met schuifregelaar is aantrekkelijk.
Krups Intuition Preference EA873810

Bekijk de dagprijs

Houdt u vooral van koffiemachines die in Frankrijk gemaakt zijn? De Krups Intuition Preference EA873810 zal zeker indruk op u maken. U hebt gemakkelijk toegang tot 11 voorgeprogrammeerde recepten (ristretto, americano, cappuccino…), waaronder 8 favorieten, via het 3,5″ TFT kleuren touchscreen met schuifregelaar. Uiteraard kunnen de verschillende melkdranken worden bereid met het One Touch Cappuccinosysteem, vooral omdat het kleine apparaat een melkkan heeft. En aarzel niet om de 15 bar druk van uw automatische koffiemachine optimaal te benutten.

De Krups Intuition Preference EA873810 valt op door zijn juiste containergrootte. Naast het waterreservoir van 3 liter heeft de cappuccinomachine ook een bonenreservoir van 250 g en een koffiedikreservoir voor 9 koppen. U zult het licht aflopende voorpaneel, de gemakkelijke toegang tot de koffieresidubak en de aanwezigheid van de antilekbak op prijs stellen. Met de Quattro Force-functie bereidt de koffiemachine automatisch uw kopje, van het malen van de bonen tot de zelfreiniging, via geoptimaliseerde percolatie en tampen.

Hoe kiest u uw cappuccino machine

Vertrouw niet alleen op het uiterlijk, de beste cappuccinomachine moet voldoen aan uw verwachtingen op het gebied van esthetiek, functionaliteit en praktische bruikbaarheid. Met dit in gedachten, moeten deze 6 hoofdfactoren in overweging worden genomen:
koffiemachine cappuccino kiezen

Criterium 1: Het type machine

Afhankelijk van uw levensstijl, uw gebruik en uw kennis van koffie, zult u moeten kiezen tussen een manuele, automatische, halfautomatische of superautomatische cappuccinomachine. Het manuele model is voor ervaren barista’s. De halfautomaat is geschikt voor wie van tijd tot tijd zijn eigen cappuccinorecept wil maken.

Met de automatische en superautomatische machines kunt u uw cappuccino met één druk op de knop krijgen. Het verschil tussen manuele/semi- en automatische/superautomatische koffiemachines is dat u bij de eerste een groot deel van het bereidingsproces kunt beheren, terwijl dat bij de laatste twee niet het geval is.

Criterium 2: Soorten koffie

Wat voor soort koffie gebruikt u meestal: gemalen koffie, koffiebonen of koffiepads? Uw keuze zal afhangen van uw antwoord op deze vraag. Cappuccinomachines met pods zijn het gemakkelijkst te onderhouden en te gebruiken. Bovendien zijn ze relatief duur als je kijkt naar de kosten per kopje. Om nog maar te zwijgen van het feit dat sommige pods (of koffiecapsules) niet recycleerbaar zijn.

Als u van de smaak van versgemalen koffie houdt, kies dan een model met een bonenmaler. Gemalen koffie is gemakkelijk te gebruiken. Er zijn geen speciale accessoires voor nodig.

Criterium 3: Afmetingen

Denk aan de afmetingen van de cappuccino machine. Om dit te doen, moet u nadenken over de toekomstige plaats ervan in uw keuken. Bent u van plan om het op het aanrecht of op het werkblad te zetten of om het elke dag na gebruik op te bergen?

Als u van plan bent koffie te zetten in uw kamer, moet u een licht en draagbaar cappuccinoapparaat overwegen. Merk op dat een cappuccinomachine, in tegenstelling tot een druppelkoffiezetapparaat, iets langer en breder is. Voor een kleine keuken is het beter te kiezen voor een eenvoudige cappuccinomachine en apart een melkopschuimer te kopen.

Criterium 4: Tankinhoud

In de meeste gevallen hebben dergelijke apparaten een gemiddelde inhoud van 1,5 liter.

Sommige machines kunnen meer dan 2,5 liter of zelfs 3 liter bevatten. De capaciteit van het waterreservoir van uw cappuccinomachine zal worden gebaseerd op het aantal mensen dat dagelijks koffie drinkt. Heb je vaak gasten? Kies een model met een grotere capaciteit. Op deze manier heb je genoeg om ze op elk moment van de dag te behandelen. Een ander voordeel is dat u het niet vaak hoeft bij te vullen.

Criterium 5: De melkopschuimer

De melkopschuimer kan al dan niet in de cappuccinomachine zijn geïntegreerd. Gewoonlijk zijn er 3 types, namelijk :

  • De stoomstaaf: de meest gebruikte en blijkbaar de krachtigste, maar niettemin rommelig en lawaaierig.
  • De automatische melkopschuimer: met één druk op de knop schuimt de machine uw melk op zoals u dat wilt.
  • De aparte melkopschuimer: Deze is zeer krachtig en efficiënt. Omdat hij los staat van de cappuccinomachine, bespaart u zeker ruimte op uw werkblad.

Criterium 6: De druk

Om alle smaken tot hun recht te laten komen en een cappuccino te verkrijgen die een goed cafetaria waardig is, moet u rekening houden met de druk van uw toekomstige machine. Het is de druk, uitgedrukt in bar, die van de koffiebonen zo’n delicate drank maakt. Goede cappuccinomachines hebben een druk van tussen de 15 en 19 bar.

Hoe maak je een rijke en lekkere cappuccino?

Een goede, rijke en lekkere cappuccino maken is niet langer voorbehouden aan barista’s. Cappuccinomachines zijn ontworpen om de drank voor iedereen toegankelijker te maken. U kunt dus thuis uw eigen kopjes maken en ervan genieten wanneer u maar wilt, zonder enige beperkingen. Het enige wat u hoeft te doen is de onderstaande stappen en tips te volgen.

Ik maak espresso zoals gewoonlijk

De cappuccino-formule volgt de beroemde regel van derden. De drank bevat 1/3 gestoomde melk, 1/3 melkschuim en 1/3 espresso. Begin dus met het maken van het kopje espresso met uw koffiezetapparaat. Er is geen echte regel. In Italië is de gebruikte koffie bitterder. U kunt de drank echter op uw eigen manier bereiden, op de lengte en sterkte van uw keuze.

Verwarmen van de melk

Daarna komt de bereiding van de melk. De melk die moet worden gestoomd moet 1/3 van het totale volume van de kop zijn. De cappuccinomachine heeft normaal gesproken een speciaal compartiment voor dit doel. De op te schuimen melk heeft hetzelfde volume. Halfvolle melk is gemakkelijker op te schuimen. Het zal echter minder romig en zacht zijn dan volle melk. Gebruik in beide gevallen verse, koude melk. Schuim op met de melkopschuimer tot u een royaal schuim krijgt.

Mengen

Giet de koffie in een grote porseleinen kop. Voeg een derde van de verwarmde melk toe, zodat tweederde van het kopje gevuld is. Schep met een lepel voorzichtig het schuim op om het resterende derde deel te vullen. Uw cappuccino is klaar! Voor esthetische doeleinden kunt u cacaopoeder aan het schuim toevoegen. Het is aan u om te beslissen of u de drank al dan niet wilt zoeten. Traditioneel wordt een cappuccino gedronken met een lichtzoete noot.

De verschillende soorten cappuccinomachines

Sommige soorten cappuccinomachines zijn geschikter voor uw gebruik en verbruik dan andere. Hoe kun je ze uit elkaar houden? Hier zijn wat tips om je te helpen.

Halfautomatische cappuccino machine

Halfautomatische cappuccino machine
Barista’s gebruiken dit type cappuccinomachine het vaakst. Deze deskundigen doen bijna al het voorbereidende werk met de hand. Zij zorgen voor het malen, het aanstampen, het verwarmen van de melk en het extraheren van de espresso. Het brouwproces verloopt echter snel, vooral omdat de prijs van het koffiezetapparaat binnen ieders bereik ligt. Het toestel heeft wel enkele interessante eigenschappen, zoals temperatuurstabiliteit.

De koffieconsument heeft optimale controle over de hoeveelheid en de kwaliteit van zijn warme drank. De machine biedt een breed scala aan aanpassingsmogelijkheden voor koffiesterkte, waterniveau en schuimdikte.

Automatische cappuccino machine

Automatische cappuccino machine
Zoals de naam al doet vermoeden, zorgt deze cappuccinomachine voor het afmeten van de hoeveelheid water die nodig is tot uw koffie klaar is om gedronken te worden. Hoewel de machine volautomatisch is, gebeurt het opschuimen en malen van de bonen handmatig. Dit is een aanzienlijke verbetering en maakt het brouwproces zeer gemakkelijk.

Sommige modellen zijn uitgerust met een waterfilter. Dit is essentieel als uw leidingwater kalk en chloor bevat, die de smaak van uw koffie beïnvloeden. De in hoogte verstelbare schenktuit en het kopjesverwarmingsplateau zullen u zeker bevallen.

Super automatische cappuccino machine

Super automatische cappuccino apparaat
Dit is de Rolls Royce onder de koffiemachines. Het kan ook worden beschouwd als een echte thuisbarista. Hij onderscheidt zich door zijn talloze functies, zoals de geïntegreerde maalmogelijkheid, automatische temperatuurregeling, aanpassing van de koffiesterkte en -grootte…

U hoeft zich geen zorgen te maken over de bereidingsstappen of een kenner te zijn, want de machine doet het voor u. Natuurlijk zijn deze innovaties niet zonder prijs. Een dergelijk koffiezetapparaat kan worden gekocht voor enkele honderden euro’s. De meest uitgebreide exemplaren gaan zelfs voor meer dan €1000.

De methode is eenvoudig. Je drukt op een paar knoppen om het proces te starten. Bovendien kunt u moeiteloos een groot aantal koffierecepten maken. De cappuccinomachine wordt meestal geleverd met een koffiemolen.

Handmatige cappuccino machine
U hebt de controle over het hele koffiezetproces, van het malen tot de extractie. De manuele machine is speciaal ontworpen voor professionals en vereist een zekere mate van vaardigheid. Het enige punt van kritiek is dat hij wordt geleverd zonder melkopschuimer.

Cappuccino- of espressomachine?

Cappuccino machine

Over het algemeen is de cappuccinomachine vergelijkbaar met de espressomachine. Eén kenmerk onderscheidt het. Omdat de drank gestoomde en opgeschuimde melk bevat, beschikt de cappuccinomachine over een melkopschuimer, een functie die niet altijd op espressomachines wordt aangetroffen. Afgezien van deze extra optie, werken beide machines op precies dezelfde manier.

De cappuccinomachine kost relatief meer dan een espressomachine. De investering is het echter meer dan waard, vooral voor cappuccinoliefhebbers. De bereiding van de drank is veel eenvoudiger en sneller.

Espresso machine cappuccino

De espressomachine is de meest gebruikte moderne koffiemachine. Hiermee kunt u met onthutsend gemak koffie zetten in de lengte van uw keuze. Met automatische modellen kunnen tot twaalf kopjes worden gebrouwen met slechts een paar klikken. De zettijd, de warmte van het water en het aantal kopjes kunnen allemaal met een paar drukken op de knop worden ingesteld.

De espressomachine is verkrijgbaar tegen zeer uiteenlopende prijzen. De prijsklasse is zeer breed. Een basismodel koop je al vanaf twintig euro, terwijl geavanceerde espressomachines enkele duizenden euro’s kosten.

Conclusie

Kies een cappuccinomachine als u een liefhebber bent van deze romige drank en hem zeer regelmatig klaarmaakt. De machine zal uiteraard in staat zijn espresso en andere koffiedranken te maken.

Als u thuis al een espressomachine hebt, kunt u een melkopschuimer kopen. De twee apparaten samen maken het u gemakkelijker uw kopjes cappuccino te bereiden.

Waarom een cappuccinomachine kopen?

cappuccinomachine kopen
Zelfgemaakte cappuccino

Volgens de Italiaanse traditie wordt het lekkere kopje cappuccino ’s morgens bij het ontbijt gedronken. Velen van ons hebben deze gewoonte aangenomen. Het is echter moeilijker om ’s morgens naar een café te gaan en de barista om een kopje cappuccino te vragen, wanneer u naar uw werk moet en uw dagelijkse bezigheden moet verrichten.

Met een cappuccinomachine kunt u uw kopjes thuis maken, ’s morgens en op elk moment van de dag.

Snel en gemakkelijk te bereiden

Een kopje cappuccino maken is een kunst. Om de smaken van espresso vermengd met opgeschuimde melk tot hun recht te laten komen, moet u elk ingrediënt goed bereiden, de juiste verhoudingen vinden en voorzichtig mengen. Het klinkt allemaal erg moeilijk. Niet zo met een cappuccino machine. Je hoeft niet veel te doen. De machine regelt alles. In een paar minuten zijn uw kopjes klaar om van te genieten.

De brede waaier van smaken

In het algemeen werkt een cappuccinomachine met merkgebonden capsules of pods. Elk merk machine heeft zijn eigen capsules en peulen. Het goede nieuws is dat fabrikanten voor elk type capsule en peul een grote verscheidenheid aan smaken, aroma’s, smaken en aroma’s aanbieden.

Dit betekent dat u een breed scala aan smaken kunt ontdekken en de smaak kunt vinden die het best bij u past, ongeacht het merk van uw cappuccinomachine.

Besparingen op lange termijn

De aankoop van een cappuccinomachine vergt een min of meer aanzienlijke investering, afhankelijk van het model, het merk en het assortiment. U moet ook rekening houden met de aankoop van pods of capsules tijdens het gebruik. In ieder geval zullen uw uitgaven minder hoog zijn dan wanneer u uw kopjes cappuccino in het plaatselijke café zou nuttigen.

Op lange termijn is het voordeliger om een eigen cappuccinomachine te kopen en te gebruiken.

Een veelzijdig koffiezetapparaat

De cappuccinomachine schittert bij de bereiding van uw favoriete drankje. Het levert kopjes op verzoek met slechts een paar klikken. Maar het blijft niet bij cappuccino’s. Het is een veelzijdig koffiezetapparaat. U kunt espresso, café au lait of latte, latte macchiato en andere koffiedranken met dezelfde machine maken.

De verschillende merken van cappuccinomachines

Naar onze mening zijn de beste merken van cappuccinomachines in 2022 :

De’Longhi

De’Longhi is een Italiaans merk dat al meer dan honderd jaar in de koffietraditie staat. Het merk biedt een breed assortiment koffiezetapparaten voor privé- en professioneel gebruik. Er is iets voor elke smaak en behoefte, van halfautomatische koffiemachines tot zeer geavanceerde, volautomatische modellen. De’Longhi cappuccinomachines staan bekend om hun uitzonderlijke kwaliteit en hun compatibiliteit met Nespressopods.

Breville

Het merk Breville is een grote naam in de fabricage van high-end huishoudelijke apparaten. De catalogus bevat een grote verscheidenheid aan producten, van broodroosters tot mixers, ovens en, natuurlijk, koffiezetapparaten. Breville is een meester in koffieproducten met populaire machines zoals de Barista Express en de Oracle Touch.

Philips

Philips maakt al koffiezetapparaten sinds 1965. Sindsdien heeft de Nederlandse fabrikant een reeks innovaties en overnames gedaan om wereldwijd een belangrijke speler op de markt van espresso- en cappuccinomachines te worden. Philips is eigenaar van twee andere grote merken die van invloed zijn op de koffiemarkt, namelijk Saeco, maker van het eerste volautomatische koffiezetapparaat, en Senseo.

Nespresso

Het merk Nespresso is de koffiedochter van het Zwitserse levensmiddelenconcern Nestlé. In de jaren 1950 bracht het merk een kleine revolutie op de markt met de allereerste zeer efficiënte en snelle pod-koffiemachines. Vandaag de dag produceert Nespresso de beste cappuccinomachines, samen met een hele reeks accessoires en pods.

Krups

Het merk Krups, dat in Duitsland werd opgericht, maakt nu deel uit van de Franse groep SEB, marktleider op het gebied van huishoudelijke apparaten. Hoewel het bedrijf ook andere artikelen aanbiedt, zoals frituurpannen en keukenmachines, is Krups gespecialiseerd in koffiezetapparaten en bijbehorende accessoires. Zijn cappuccinomachines worden nu gerekend tot de beste op de markt. Krups heeft een overeenkomst gesloten met Nespresso, waardoor zijn machines compatibel zijn met het brede assortiment pods van het Zwitserse merk.

Hoeveel kost een cappuccino machine?

Onderstaand schema zal u helpen een idee te krijgen van de gebruikelijke prijzen voor elke prijsklasse (instapmodel, middenklasse en topmodel).

Duurder betekent echter niet noodzakelijkerwijs beter.

Wij raden u daarom aan altijd onze ranglijst te raadplegen alvorens te beslissen, in plaats van blindelings af te gaan op de prijsklassen.

  • Instapniveau: 175 tot 300 euro
  • Middenklasse: € 300 tot € 500
  • Top of the range: + Meer dan 500€.

Tips

Ontkalken om de cappuccino machine te onderhouden en de smaak te verbeteren

Zoals alle automatische koffiemachines, hoopt de cappuccino-machine na verloop van tijd kalk op. Ontkalken is een must, omdat het niet alleen de machine onderhoudt, maar ook voorkomt dat de kalkaanslag de smaak van de koffie beïnvloedt. Gebruik een ontkalkingsmiddel en volg de door de fabrikant aanbevolen procedure voor het ontkalken van uw cappuccinomachine.

Gefilterd water om kalkaanslag te verminderen

Tandsteen wordt voornamelijk veroorzaakt door mineralen, vooral kalk, in het water. Deze afzettingen zijn de voornaamste oorzaak van storingen in cappuccinomachines. U kunt de kalkaanslag op de wanden van de machine beperken door gefilterd water te gebruiken. Het filter houdt een deel van de mineralen vast die zich in de machine kunnen afzetten. Er zijn ook cappuccinomachines met een waterfilter. In dat geval moet u eraan denken het filter regelmatig schoon te maken of te vervangen.

Koude volle melk geeft een betere smaak

Soms wordt halfvolle melk aanbevolen omdat die gemakkelijker op te schuimen is. Het smaakt minder romig dan volle melk vanwege het lage vetgehalte. Als u de voorkeur geeft aan een romige cappuccino, gebruik dan volle melk. Het kan moeilijker zijn om op te schuimen. Gebruik koude volle melk, die schuimt makkelijker op dan warme melk.

Beperk het gebruik van gebotteld water

Het kan verleidelijk zijn te denken dat flessenwater beter is dan kraanwater. Dit is niet het geval als u van plan bent koffie of kopjes cappuccino te zetten. Het probleem is dat flessenwater rijker is aan mineralen. Dezelfde mineralen hopen zich op als kalkaanslag in de wanden van uw cappuccino machine.

Speciale cappuccino melk

In supermarkten en gespecialiseerde winkels vindt u melk die speciaal is behandeld voor de bereiding van cappuccino. Dit soort melk heeft een zeer hoog eiwitgehalte. Dit maakt het veel gemakkelijker om op te schuimen. Als u uw cappuccinokopjes thuis nog gemakkelijker wilt maken, moet u dit soort melk gebruiken.

Faq

Wat voor soort koffie maakt een goede cappuccino?
Hoewel een cappuccino hoofdzakelijk van melk is gemaakt, is het toch een koffie. De basis van de drank is nog steeds koffie en de kwaliteit en de verwerking ervan garanderen de smaak. In het ideale geval geven barista’s de voorkeur aan bittere koffie om de volle smaak van een cappuccino naar voren te brengen. Bittere koffie wordt verkregen uit sterk gebrande bonen, Arabica of Robusta.

Hoe maak ik een cappuccino machine schoon?
Uw cappuccinomachine moet regelmatig worden schoongemaakt. Dit zal zijn levensduur verlengen. Verwijderbare onderdelen die vaatwasmachinebestendig zijn, moeten indien nodig worden gereinigd. Het beste is om ze na elk gebruik in de vaatwasser te doen. Vergeet ook niet de lekbak, de schenktuit en het waterreservoir af te wassen. Ontkalken mag niet worden verwaarloosd. De huidige cappuccinomachines hebben indicatoren die oplichten wanneer ontkalkt moet worden.

Is cappuccino goed voor mijn gezondheid?
Cappuccino bevat melk en koffie. De eerste staat bekend om zijn vele deugden, zoals een goed gehalte aan calcium, vitaminen en mineralen. Koffie, daarentegen, bevat antioxidanten die gezondheidsvoordelen hebben. Vergeleken met warme chocolademelk bevat cappuccino minder calorieën en minder vet.

Moet het waterreservoir van de cappuccinomachine worden gereinigd?
Na verloop van tijd zal het waterreservoir verkalken doordat de mineralen in het water zich ophopen. Dit kan de waterafvoer blokkeren en uiteraard de kwaliteit van de verkregen koffie aantasten. Daarom is het sterk aan te bevelen het waterreservoir van een cappuccinomachine regelmatig te reinigen. Dagelijkse schoonmaak is niet nodig. Controleer echter van tijd tot tijd of het reservoir niet verkalkt is en was het af met schoon water of afwasmiddel..

Plaats een reactie