Cafetière: French Press koffie zetten? Beste Cafetières! (2021)

Vergelijking van de beste koffiezetapparaten 2020

Als u een van die Fransen bent die niet goed kunnen opstaan voor u een goede kop koffie drinkt, dan kan deze vergelijking u veel helpen. Voor de bereiding van een heerlijke koffie zijn namelijk niet alleen kwaliteitsingrediënten nodig, maar ook krachtige koffiezetapparaten. Over deze koffiezetapparaten gesproken, er zijn er heel wat op de markt. Van filterkoffiezetapparaten, Nespresso-capsulekoffiezetapparaten tot bonenkoffiezetapparaten, de keuze is ruim. Wij hebben een lijst opgesteld van de 10 beste koffiezetapparaten, zodat u het apparaat kunt kiezen dat aan uw eisen voldoet.

Het is niet altijd gemakkelijk om de juiste koffiemachine voor onze behoeften te kiezen. Er zijn verschillende modellen op de markt. Om uw keuze te vereenvoudigen, volgen hier enkele essentiële criteria om het koffiezetapparaat te vinden dat u gelukkig zal maken.

Benodigde hoeveelheid koffie

Voordat u een koffiezetapparaat koopt, moet u de grootte van het reservoir en de capaciteit van de droesbak bepalen. Hoe groter de onderdelen, hoe meer koffie u kunt zetten. Terwijl sommige modellen slechts één kopje koffie per keer produceren, kunnen andere modellen twee kopjes en zelfs een liter koffie leveren. Als u een uitstekend debiet wenst, kies dan voor de filterkoffiemachine. Koffiezetapparaten met een molen zijn ook een uitstekende keuze. Percolators en pod koffiezetapparaten kunnen slechts één of twee kopjes zetten.

Snelheid van de machine

De snelheid van een koffiezetapparaat is belangrijk, vooral voor mensen die ’s morgens nog haast hebben om aan het werk te gaan. Als u niet te laat wilt komen, moet u bedenken hoe uw toekomstige machine zal werken. Capsule- of podmachines worden aanbevolen, omdat ze niet alleen snel opwarmen, maar het ook mogelijk maken om dat drankje in minder dan een minuut te krijgen. Qua smaak zijn molenkoffiemachines ideaal, hoewel ze wat traag zijn. Wij raden u aan ook te kijken naar het wattage op het apparaat, dat bepaalt hoe snel er gebrouwen wordt.

Veelzijdigheid van de koffiemachine

Veelzijdigheid is een uitstekend criterium bij de keuze. Hoewel de meeste machines espresso kunnen maken, bieden slechts weinige de mogelijkheid om cappuccino of andere dranken op basis van melk te maken. Zoek daarvoor naar machines met een stoompijpje of een melkzuigslang. Koffiezetapparaten op de markt kunnen ook thee schenken, maar alleen als ze zijn uitgerust met een filter.

Ergonomie

Natuurlijk is het belangrijk dat u over een krachtig, modern en stijlvol koffiezetapparaat beschikt. Maar u mag niet beknibbelen op gebruiksgemak en ergonomie. De nieuwere modellen zijn allemaal gemakkelijk te gebruiken omdat ze zijn uitgerust met een elektronisch bedieningspaneel of LCD-scherm waarop u alle nodige instellingen kunt maken. Het meest praktische? Koffiezetapparaten met pods of capsules, alsmede koffiezetapparaten met een molen. Filterkoffiezetapparaten zijn daarentegen iets ingewikkelder omdat er gemalen koffie wordt gebruikt.

Extra functies

Een praktisch koffiezetapparaat zit vol interessante functies om de smaak van de koffie te maximaliseren en de aroma’s naar boven te halen. Wij raden u aan een machine te kiezen met een thermoblokfunctie voor snelle opwarming en om uw drank lang warm te houden. Ook een koffiezetapparaat met een aroma-booster systeem is ideaal voor een uitstekende koffie in de ochtend. Een kleine extra tip? Kies een koffiezetapparaat dat automatisch stopt als het kopje vol is, om overvulling te voorkomen.

Waarom is het koffiezetapparaat zo populair?

Dus als vandaag de dag elk huis is uitgerust met een koffiezetapparaat, is het raadzaam om na te denken voordat u een nieuw apparaat koopt om het oude te vervangen. Om geen fout te maken, moet je jezelf de juiste vragen stellen. Hoe vaak per dag gebruikt u het koffiezetapparaat, voor hoeveel koffie? Welke kwaliteit koffie willen we? Hoeveel geld gaan we er aan uitgeven?

Iedereen heeft zo zijn gewoontes. Er is de kleine consument: hij drinkt ’s morgens een koffie en dat is alles voor die dag. Bovendien wordt deze drank maar door weinig mensen in huis gedronken. Tenslotte wordt er vrij zelden koffie aangeboden en is er weinig gelegenheid om het koffiezetapparaat te bedienen. Hier is de nood zeer licht. Het is duidelijk dat het koffiezetapparaat niet het essentiële element van de keuken is. Het heeft zeker zijn plaats, maar het is niet de prioriteit.

Dan hebben we de gemiddelde consument om mee te werken. Ze hebben meerdere koffies per dag, het koffiezetapparaat wordt vaak gebruikt, en we eindigen onze maaltijden systematisch met een koffie. Hier is de consument veeleisender. De behoefte is er, en er is geen sprake van om zonder koffiezetapparaat te doen. Hij is altijd klaar voor gebruik en neemt een centrale plaats in de woning in.

Tenslotte hebben we de gepassioneerde consument. Hij houdt van koffie, weet de oorsprong en de kenmerken ervan te waarderen. Hij weet waar het vandaan komt, hij is een estheet, hij is een purist, hij is een echte koffieliefhebber. Hij is degene die mijlenver reist om de beste koffie te gaan proeven. Bij hem thuis is het koffiezetapparaat heilig, onmisbaar en altijd beschikbaar.

Dankzij de technologische vooruitgang zijn er nu ook koffiezetapparaten met hoge prestaties voor een bescheiden budget. Men kan rekenen op minder dan honderd euro voor een basisproduct, dat echter goede koffie zal zetten en van goede kwaliteit zal zijn. Boven de honderd euro kan je natuurlijk meer gesofisticeerde en efficiëntere machines krijgen.

Wij hebben begrepen dat hoe meer u van koffie houdt, hoe meer u zult investeren in een koffiezetapparaat. Consumenten die af en toe koffie zetten of die geen bijzonder belang hechten aan dit soort drank, zullen kiezen voor deze pod-koffiezetapparaten die zo praktisch en gemakkelijk in het gebruik zijn. Er zijn nog altijd die-hards die niet zonder hun filterkoffiezetapparaat kunnen, dat bovendien zeer eenvoudig in het gebruik is en waarmee in korte tijd veel koffie kan worden gezet. Ideaal voor grote tafels.
Wat de gepassioneerde consumenten betreft, zij kunnen zich niet voorstellen een koffie te drinken zonder dat de boon net voordien is gemalen. Voor hen, zonder aarzeling, hebben ze espressomachines met een bonenmaler nodig.

Pootmachines

Om het juiste koffiezetapparaat te kiezen, moet u nagaan welk soort pods u gaat gebruiken. Met sommige machines kunt u ook iets anders dan koffie zetten, zoals chocolade of thee. Dus voor de meervoudige amateurs, kan dit interessant zijn. U moet ook de kosten van de aan de machine aangepaste pods controleren. Soms wordt men aangetrokken door een goedkoop model machine en realiseert men zich dat de kosten van de pods onbetaalbaar zijn. Merken hebben de markt van de podmachines overgenomen en de consument kan kiezen uit een groot aantal producten. Aarzel niet om op de forums te kijken en de meningen van kopers te raadplegen. We moeten er ook voor zorgen dat de operatie eenvoudig is. In principe zijn deze machines gemakkelijk te gebruiken, maar er zijn er die min of meer eenvoudig zijn. Maar het echte verschil tussen alle pod machines is het type pod. Zo is het bijvoorbeeld beter om machines te kiezen waarmee u pods van verschillende merken kunt ontvangen en niet alleen die van de fabrikant. Of zoek naar machines die verschillende soorten dranken maken (thee, kruidenthee, chocolade).

Filterkoffiezetapparaten

Deze koffiezetapparaten zijn handig voor het vullen van meerdere kopjes tegelijk en worden nog steeds veel gebruikt, vooral tijdens maaltijden met het gezin. Het is tegenwoordig heel gebruikelijk om twee soorten koffiezetapparaten te hebben: het pod-apparaat om à la carte een kopje te zetten, en het filterkoffiezetapparaat om meerdere gasten tevreden te stellen. Aangezien het apparaat hoofdzakelijk zal worden gebruikt om grote hoeveelheden koffie te zetten, moet u dus van de gelegenheid gebruik maken om een koffiezetapparaat met een groot reservoir te kiezen. Sommige koffiezetapparaten hebben extra functies, zoals heet houden of programmeren.

Koffiezetapparaten met bonenmaler

We mogen niet vergeten dat we hier te maken hebben met een groter budget, aangezien we het hebben over een koffiezetapparaat met een geïntegreerde molen. Maar voor echte diepvriesliefhebbers is dit type koffiezetapparaat ideaal. Het is belangrijk te weten dat er maar weinig merken zijn die deze producten aanbieden. Het zijn gerenommeerde en betrouwbare merken. U moet echter niet aarzelen om advies te vragen aan verkopers die allemaal hun eigen voorkeuren hebben. Wat onder controle moet worden gehouden is het geluid, dat belangrijk kan zijn afhankelijk van de modellen, het vermogen (hoe meer vermogen hoe beter) en de aangeboden programma’s. De sterkte van de koffie moet te doseren zijn. Op die manier verkrijgt u een sterke, zeer sterke of minder sterke koffie. Last but not least, het onderhoud van de machine, of het gemakkelijk is of niet, of de machine moet worden gedemonteerd of niet, of leidingwater kan worden gebruikt of dat gedemineraliseerd water moet worden verstrekt.

Capsule koffiezetapparaten

Ze zijn geschikt voor liefhebbers van diepe L, maar ook voor mensen die kleine hoeveelheden koffie drinken. Ze zijn toegankelijk voor iedereen en eenvoudig in het gebruik. Bij elk kopje koffie kan worden gewisseld om thee, cappuccino of warme chocolademelk te maken. Het bekendste systeem is de Nespresso-machine. Er zijn meerdere compatibele capsules om een verscheidenheid aan genoegens en aroma’s mogelijk te maken. Let er bij de aankoop op te vragen welke capsules compatibel zijn met uw koffiezetapparaat.

Manuele espressomachines

Dit soort espressomachines maken koffie met een volle body en een lekker toefje room erop: Italiaanse stijl! Er zijn verschillende modellen op de markt met verschillende functies en onderdelen, maar het is een machine die techniek en geduld vereist. Het is voorbehouden aan puristen en liefhebbers van versgemalen koffie.

Koffiemachines met geïntegreerde molen

Dit type apparaat is vooral bedoeld voor fijnproevers. Hij is uitgerust met een molen waarin u koffiebonen kunt doen en genieten van al hun aroma’s. Met een minimumdruk van 9 bar hoeft u alleen maar het waterreservoir te vullen en de bonen in de container te doen. In minder dan 2 minuten heeft u versgemalen koffie. Hoewel het een nogal luidruchtige machine is, is het de omweg waard.

Filterkoffiezetapparaten

Het is het meest gebruikte koffiezetapparaat in huishoudens. Het geeft u de mogelijkheid om ’s morgens uw mok te vullen met een koffie van uitstekende kwaliteit. In slechts enkele minuten krijgt u een geconcentreerde koffie. Hoe werkt het? Vul het waterreservoir met water, doe het filterpapier erin en giet de gewenste dosering erin. Zet het koffiezetapparaat aan en wacht! Wees echter voorzichtig, want het is bijna onmogelijk om met dit koffiezetapparaat schuimige en zachte koffie te krijgen.

Zoals u ziet, is het kiezen van een koffiezetapparaat niet eenvoudig. Maar om een goede koffie te drinken, wat zouden we niet doen?

Tandsteen heeft de eigenschap zich met onze koffiezetapparaten te bemoeien en de levensduur ervan te verkorten. Om het gebruik van uw toestel zo lang mogelijk te verlengen, is het raadzaam het eenmaal per maand te ontkalken. Hier zijn 4 technieken om te overwegen:

  • Gemakkelijk en goedkoop, het gebruik van verdunde azijn wordt aanbevolen om gemakkelijk tandsteen te verwijderen in uw koffiezetapparaat.
  • Antikalk tabletten worden steeds populairder en zijn overal verkrijgbaar. Giet het product gewoon in de koffiekan en de kalk zal oplossen. Spoel het af en uw machine is klaar voor gebruik.
  • U kunt ook flessenwater of voorgefilterd water gebruiken om de kalkaanslag in de koffiemachine te verminderen.
  • Tenslotte heeft u bij uw keuze de mogelijkheid de voorkeur te geven aan een merk dat anti-kalkproducten bij de apparatuur aanbiedt.

 

 

 

Plaats een reactie